MyPa jatkoi voittoputkea RPS Lionsin kustannuksella

MyPa jatkoi voittoputkea RPS Lionsin kustannuksella

MyPa otti kauden neljännen perättäisen voittonsa osumin 3-0 (0-0). Aleksi Mykrä osui kahdesti ja Väinö Hietala kertaalleen. Kuva: Jaakko Haapala

 

Itse ottelu oli MyPan hallintaa, eikä RPS saanut koko yhdeksänkymppisen aikana vaaratilanteita juurikaan luotua. Tosin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkuekin tuntui helposti vaipuvan samaan kävelyvauhtiin ja laski vierailijat jollain tasolla peliin mukaan. Maalipaikoilla ei juhlittu, vaikka pallo omalla joukkueella pysyikin. 

 

Oikeastaan MyPan ensimmäinen todellinen maalintekotilanne tuli vasta ensimmäisen jakson lopulla, jopa niin lopulla, että puolisko päättyi tähän. Tuolloin Niko Roitto, joka suuttuu jos hänen osuuttaan hyökkäykseen ei mainita, pelasi Sasu Hernesniemelle joka pudotti maalinedustalle Olli Mäkelälle. Mäkelän laukaus kuitenkin suuntautui RPS:n maalivahti Sauli Hanskia. Tauolle tasaisissa 0-0 lukemissa. 

 

MyPa teki puoliajalla kaksi vaihtoa, kun Juhani Rauos ja Aleksi Mykrä korvasivat Veeti Karppasen ja Hernesniemen. Vaihtomiehistä Mykrä ei tarvinnut suuria minuutteja, vaan karkasi läpi Niko Ritolan syötöstä ja siirsi MyPan 1-0 johtoon ensimmäisellä kosketuksellaan kun toista jaksoa oli ehditty pelailemaan alle minuutti. 

 

Maalin jälkeen MyPa jatkoi painostamista ja lisäosumien odottaminen palkittiin reilun tunnin pelin jälkeen. Toppari Veeti Laiho pelasi pallon Väinö Hietalalle vasempaan laitaan, Väinö murtautui boksiin ja sijoitti takanurkkaan vuorenvarmasti. Maalin syntytapa oli Väinölle niin tutun turvallinen, ettei liikoja tuuletuksiakaan nähty. 

 

72 minuuttia oli pelattu, kun päävalmentaja Jyrki Saarela näki Hietalan minuuttien olevan täynnä ja otti Juho Innasen tilalle. Jos Mykrä ei vaatinut suuria minuutteja tehoille, niin ei vaatinut Innanenkaan. 73 minuuttia oli kellossa kun Innanen antoi laidalta erinomaisen syötön Mykrälle boksiin ja tämä sijoitti päivän toisen täysosumansa. Vähän myöhemmin sai myös Innanen oman paikkansa maalata, mutta heikko osuma keskityspalloon takatolpalla siirsi pelivälineen tolpan väärälle puolelle tyhjästä maalista. 

 

Ottelun loppu oli oikeastaan kolmen vihellyksen odottelua MyPan pitäessä palloa erityisesti täydet minuutit keskikentän ytimessä uurastaneen vanhan muttei kovin raihnaisen Roiton johdolla. RPS:stä näkyi selkeä väsymys, eikä se kyennyt vastaiskuihin, joten MyPan kotivoitto tuli lopulta selvin 3-0 numeroin. 

 

MyPan kokoonpano: 

99 Kaikkonen Antti MV, C 

3 Perkiö Leevi 

61 Karppanen Veeti  

(46' 5 Rauos Juhani) 

6 Roitto Niko 

10 Mäkelä Olli 

17 Ritola Niko 

22 Kuzniarek Tymoteusz 

15 Hernesniemi Sasu  

(46' 23 Mykrä Aleksi) 

26 Martikainen Joona 

32 Laiho Veeti 

18 Hietala Väinö  

(72' 45 Innanen Juho)