MYPA romahti Atlantiksen vieraana

MYPA romahti Atlantiksen vieraana

Atlantis FC sysäsi MYPAn entistä suurempiin vaikeuksiin takomalla Pallomyllyn hallissa taululle julmat 6-0 lukemat. Vierailijat jäivät täysin telineisiin lauantaipäivän ottelussa, eikä pelipaikka jäänyt päivän suurimmaksi pettymykseksi. Kuva: Jaakko Haapala

 

Ottelu näytti saavan MYPAn kannalta hienon alun, kun kuudennella minuutilla Jussi-Pekka Rämä pääsi kiertämään Atlantis-vahti Sammy Ndjockin. Hyökkääjällä oli edessään tyhjä maali, mutta viimeistely otti aikansa ja Atlantis-puolustus ehti häiritsemään niin, että tuloksena oli pelkkä maalipotku. 

 

Tässä kohtaa ei vielä tiedetty, että MYPAn maalintekotilanteet oli hyvin pitkälti nähty. Atlantis otti pelin täysin haltuunsa ja pystyi hallitsemaan palloa sekä löytämään tilaa pienehköllä alueella. Ensimmäinen osuma oli lähellä noin vartin pelin kohdilla, kun Atlantis kokeili kaukaa ja Aku Lindström sai huipputorjunnallaan venytettyä pallon vain ylärimaan. 19 minuutin kohdalla maali kuitenkin nähtiin Victor Shevchenkon siirtäessä vapaapotkun irtopallosta pelivälineen verkkoon. 

 

Kymmenen minuuttia myöhemmin Joakim Lindberg laukoi paristakympistä pallon hieman ohi maalin ja hetkeä myöhemmin soi taas omissa. Läpi kauden tuskaa tuottanut erikoistilannepuolustaminen petti taas ja puolen tunnin pelin jälkeen Shevchenko puski kulmapotkusta 2-0 hallissa poissaolollaan loistaneelle tulostaululle. MYPA sai vielä yhden puolittaisen paikan kun Tommi Roponen pääsi boksin sivustalta puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi reilusti yli ja ohi. Tauolle suunnattiin siis kotijoukkueen 2-0 johdossa. 

 

Toinen puoliaika jatkui isäntien otteessa ja jakson alkupuolella Lindström joutui heti torjumaan läpiajon. Tämä ei paljoa lohduttanut, sillä Jean Pedro Costa De Lima pääsi piakkoin lisäämään johtoa. Jälleen kerran MYPAn keskusta oli auki, Lindström torjui ensimmäisen yrityksen mutta Atlantis-hyökkääjä oli ensimmäisenä irtopallossa. 

 

3-0 osuma sai Atlantista hieman nostamaan jalkaa kaasulta ja MYPA sai lukuisia kulma- ja vapaapotkuja, joista kuitenkaan ei suurempia vaaratilanteita tullut. Kuvaavaa onkin, että lähimpänä osumaa oli kahdesti keskikenttäpelaaja Harry Kossigbo, joka vajaan tunnin kohdalla ensin puski pallon hieman yli maalin sivuvaparista ja perään Ndjockin räpellyksen jälkeen pääsi jatkamaan kulmapotkun hieman ohi maalin. Pääsääntöisesti MYPA latoi palloa ylös ja hyökkäys jäi vaille riittävää tukea, eikä kotijoukkueen maalia kunnolla päästy uhkaamaan. 77 minuuttia pelikellossa toi jo 4-0 osuman, yllättäin taas päällä kulmapotkusta. Aram Hazanda lisäsi nimensä maalintekijätilastoon tällä kertaa. 83 minuutin kohdalla taas Shevchenko jäi vapaaksi keskustaan ja viimeisteli matalasta keskityksestä hattutemppunsa. Lisäajalla loppulukemat viimeisteli Hazanda vapaapotkun jälkeen iskien läheltä ylös. 

 

Samaan aikaan sarjataulukon alapäässä PeKa voitti oman ottelunsa, mikä tarkoittaa ensi lauantain Kiffen-kotiottelussa MYPAn pelaavan todella suurista pisteistä. 

 

6-0

(2-0)

19. 1-0 Victor Shevchenko

32. 2-0 Victor Shevchenko

53. 3-0 Jean De Lima

77. 4-0 Aram Hasanzada

83. 5-0 Victor Shevchenko

90+1. 6-0 Aram Hasanzada

 

MYPA

Avauskokoonpano:

1. Aku Lindström (mv)

7. Rico Ryöpäs

11. Joakim Joutjärvi (65. Tomi Räikkönen)

13. Olli Kähkönen

15. Sasu Hernesniemi (84. Sasu Hernesniemi)

16. Jussi-Pekka Rämä (65. Väinö Hietala)

17. Jari Hassel (65. Sisu Häkälä)

21. Harry Kossigbo

22. Oskari Pasanen

27. Tommi Roponen

31. Joakim Lindberg (C)

Vaihtopelaajat:

30. Joel Peltola (mv)

3. Leevi Perkiö

9. Khalid Kaddouri

10. Tomi Räikkönen

14. Sisu Häkälä

18. Väinö Hietala

61. Veeti Karppanen

Timo Tiitinen joukkueenjohtaja 45+1. var

Atlantis FC

Avauskokoonpano:

88. Sammy Ndjock (mv)

5. Victor Shevchenko

7. Konan Kouakou

8. Viljami Jurvanen (64. Dominik Rudenko)

9. Aram Hasanzada

12. Jean De Lima (71. Miika Ekmark)

14. Antti-Pekka Kesonen

26. Miro Marin

27. Rafael Lehtonen (64. Impton Söderlund)

29. Mohamed Lassoued (64. Santeri Suutari)

34. Marcelo Costa (71. Joao Costa)

Vaihtopelaajat:

99. Aaro Reiniluoto (mv)

3. Miika Ekmark

4. Joao Costa

10. Impton Söderlund

15. Max Mäkipää

16. Santeri Suutari

25. Dominik Rudenko