1-5 -tappio Helsingin reissusta

1-5 -tappio Helsingin reissusta

Toinen vierasottelu putkeen MyPalla ja toinen tappio, tällä kertaa selvin lukemin.

MyPa joutui pelaamaan ilman keskikentällä normaalisti uurastavaa, pelikiellossa ollutta Joakim Joutjärveä. Jasper Kostianin kanssa keskikentällä aloitti tällä kertaa Niklas Rautomäki ja Tuomas Stadig pääsi ensikertaa tällä kaudella aloituskokoonpanoon. Veeti Laiho oli poissa kokoonpanosta ja Olli Kähkönen palasi yhden ottelun tauon jälkeen pelikentille ja suoraan avaukseen.

Kotijoukkue Atlantis Akatemia avasi maalitilinsä jo kuudennella minuutilla, kun oikealta tullut hyökkäys päätyi Impton Söderlundin kautta MyPa-maaliin. Muutenkin ottelun alku meni selvästi Atlantis Akatemian merkeissä ja MyPan ottaessa hyökkäyksiä vastaan.

Eetu Kangaskolkka joutui avausjaksolla venymään pari kertaa torjuntoihin, mutta kotijoukkueen pallonhallinnasta huolimatta mitään ilotulitusta ei MyPan maalilla nähty. Yksi vaarallisimmista tilanteista tuli 38. minuutilla, kun Soshi Fujioka pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta niukasti yli.

Seuraavaksi tapahtui toisessa päässä, kun Jussi-Pekka Rämä pääsi puskemaan kulmapotkusta kohti maalia. Valitettavasti suunta oli suoraan kohti maalivahti Robin Källmania, jolla oli helppo työ kopata pallo haltuunsa.

40. minuutilla Atlantis Akatemian hieno hyökkäys oikealta tuotti tulosta. Fujioka keskitti takakulmalle, josta Keita Miyakoshi puski ohi maalivahti Kangaskolkan. 2-0 Atlantis Akatemialle.

Heti perään MyPa sai tilaisuutensa. Rämä oli päästä keskeltä läpi, mutta hänet kaadettiin rankkarin arvoisesti. Pallon taakse asteli varmana rankkarimiehenä tunnettu Rämä, joten odotukset kavennuksesta olivat korkealla. Valitettavasti veto meni tällä kertaa karkeasti yli eikä toivottua kavennusta nähty.

Vielä lisäajalla MyPa sai vaparin n. 20 metristä. Niklas Rautomäen keskitys löysi Sasu Hernesniemen, joka puski päin maalivahti Källmania. Vaikka jakson loppua kohti MyPakin sai hieman painetta vastustajan päätyyn, ei Källman joutunut vaikeuksiin maalillaan, ja Atlantis Akatemia pääsi tauolle ansaitussa 2-0 -johdossa.

Valokuva: Minna Toikander

Toinen jakso alkoi räväkästi, kun vajaan minuutin pelin jälkeen Rämä pääsi vetämään rankkarialueen rajalta Väinö Hietalan hyvän alustuksen jälkeen, ja Källman joutui ensikertaa hiukan venymään. MyPa pyrki nopeaan kavennukseen, jota ei tällä kertaa saatu aikaiseksi.

Atlantis Akatemian kolmas maali syntyi keskialueen pallonriistosta. Kolme maalia kauden aiemmissa sarjaotteluissa viimeistellyt Mohammed Bekhedda rynni keskeltä rankkarialueen tuntumaan ja kenties MyPa-puolustuksen odottaessa vapauttavaa syöttöä oikealle, Bekhedda päättikin vetää itse ja komeasti vetikin. 18 metristä veto maaliin ohi voimattoman Kangaskolkan.

Vaihdosta tauolla kentälle tullut Jari Hassel pääsi kokeilemaan jakson puolivälissä kahdestakymmenestä metristä, ja veto meni vain niukasti ohi oikean alakulman. Kenties paras yritys tähän mennessä MyPalta.

Neljäs kotijoukkueen maali syntyi Demba Camaran jalasta. Veto vasemmalta päätyi MyPan maaliin ilmeisesti pienen kimmokkeen kautta, eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä, vaikka peliaikaa oli parisenkymmentä minuuttia jäljellä.

MyPa hyökkäsi lopussa rohkeasti, kun mitään hävittävää ei enää ollut. Mm. Rämä sai viimeisellä kympillä tekopaikan, mutta pienestä kulmasta tuloksena oli vain kulmapotku. Varsinaisen peliajan ollessa lähes täynnä Juho Innanen nousi keskialueelta röyhkeästi ja tarjoili vasemmalle Otto Haimille. Tämä leikkasi keskelle, sai jalkansa vapaaksi ja kavensi 1-4:een.

Atlantis Akatemian 5-1 -voiton sinetöi heti seuraavasta hyökkäyksestä Bekhedda, kun hän ja toinen Atlantis -hyökkääjä pääsivät täysin kaksistaan maalilla pelannutta Kangaskolkkaa vastaan. Bekhedda sai syötön sivulle juuri oikealla hetkellä, eikä Kangaskolkalla ollut pienintäkään mahdollisuutta ehtiä väliin. Atlantis Akatemia pelasi hyökkäyksen loistavasti loppuun.

Atlantiksen Akatemia oli tällä kertaa selvästi MyPaa parempi ja ansaitsi voittonsa.

Koko 90-minuuttisen kentällä olleen Sasu Hernesniemen mukaan oli tiedossa, että Atlantiksen Akatemia on kova joukkue, mutta: "Kyllä siinä vähän yllättyi itsekin, kuinka taitava joukkue lopulta oli. Atlantis osasi liikuttaa palloa hyvin ja löytää tiloja oikeista paikoista. Kun meillä tuli virheitä, he osasivat rokottaa niistä."

Hernesniemen mukaan hyvää MyPan pelissä oli se, että päästiin maalipaikoille. Samansuuntaista sanoi ottelun jälkeen myös päävalmentaja Mika Pasanen, jonka mielestä MyPalla oli pakkoja useampaankin maaliin.

Pasanen kehuu lisäksi MyPan asennetta: "Kyllä me loppuun asti yritettiin painaa ja parantaa. Ei luovutettu missään vaiheessa."

"Vastustaja oli vaan parempi. Vastustaja oli pelillisesti hyvä ja aiheutti meille hirveän paljon ongelmia."

"Ei tarvitse selitellä," Pasanen lopettaa.

MyPan seuraava kotiottelu on jo tulevana lauantaina FC Kiffeniä vastaan klo 15.