ARI VIRTA PIKKUHUUHKAJIEN TAUSTATIIMIIN

ARI VIRTA PIKKUHUUHKAJIEN TAUSTATIIMIIN

MYPA:n fysioterapeuttina pitkään työskennellyt Ari Virta on nimetty Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen fysioterapeutiksi. Virallinen nimitys maajoukkuetehtäviin on Virralle laatuaan ensimmäinen.

-Jep, ensimmäinen kerta virallisesti nimettynä. Tuuraajana olen ollut joskus aikaisemmin. Hyvältähän tämä tuntuu. Ensikosketus maajoukkuehommiin oli itsellä U15 joukkueessa yli 30 vuotta sitten pelaajana. Ja nyt taustahommiin, mukavaa.

"Arskan" maajoukkuehommiin houkutteli tuttu mies. MYPA:aa Veikkausliigassa kausina 1998-2003 luotsannut Juha Malinen halusi tutun miehen pitämään hyvää huolta maajoukkuepelaajista. Virralla ja Malisella yhteistä historiaa löytyy myös ennen MYPA-vuosia, joten Pikkuhuuhkajien valmentaja tietää mitä saa. "Arskankaan" ei pitkään tarvinnut pohtia ottaako pestin vastaan.

-Yhden illan mietin ja kun omista töistä pystyy irroittautumaan, niin enempää en miettinyt. Olen itse ollut Juhan joukkueessa (OLS) B-junioreissa Ouluun muuttaessa pelaajana. Sitten 1998 Juha houkutteli MYPA:aan ja sillä reissulla edelleen ollaan.

Juha Malisen kokoamassa taustatiimissä kokemusta ja näkemystä riittää. Toiseksi valmentajaksi nimettiin Teemu Tainio, maalivahtivalmentajaksi Tuomas Peltonen ja joukkueenjohtajana on mypalaisille tuttu Ilkka Mäkelä.

-Kokemusta on valmennuksessa mahtavasti. Juha taitaa olla Suomen toiseksi kokenein valmentaja. "Teme" tuo pelaajan näkökulman. "Ili" on joukkueenjohtana paras mahdollinen ja varmasti myös valmennukseen apuna. Muita taustoja en ole vielä tavannut, mutta positiivista olen kuullut heistä.