Cup-ennakko MyPa - FC Vaajakoski

Cup-ennakko MyPa - FC Vaajakoski

MyPa haastaa Ykköseen nousseen vaajakoskelaisnipun Suomen Cupin 3. kierroksella.

Ottelu alkaa Myllykoskella KSOY Stadionilla tiistaina 16.4. klo 18:30.

Joukkueet aloittivat sarjakautensa viime lauantaina. MyPa haki Porvoosta 1-1 -tasapelin FC Futurasta ja FC Vaajakoski kärsi Atlantis FC:n vieraana 0-2 -tappion. Joukkueilla on nyt menossa varsin tiivis ottelutahti, sillä jo ensi lauantaina joukkueilla on seuraavat ottelut sarjassa - MyPalla kotiottelu PPJ:tä vastaan ja jyväskyläläisvierailla vierasottelu KPV:tä vastaan.

Pelitahti on niin tiivis, että päävalmentaja Mika Pasasen mukaan on pakko jakaa peliaikaa eri pelaajille, mutta se avaa myös mahdollisuuksia: "Meillä on paljon pelaajia, jotka ansaitsevat näytönpaikan. Cup-ottelu toimii siinä mielesssä hyvin."

"Pitää vielä pohtia, millä kokoonpanoilla mennään."

Vastustaja on sarjatasoa korkeammalla kuin MyPa, joten lähteekö MyPa otteluun normaalia puolustavammalla taktiikalla?
"Meillä on omat periaatteet, miten hyökätään ja puolustamaan. Ne ei tule muutumaan millään tavalla."

MyPa sai jobinpostia heti kauden avauksessaan Porvoossa, kun maalivahti Antti Kaikkonen loukkaantui ja on toistaiseksi sivussa. Tilalle hankittiin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella KJP:stä 38-vuotias Ville Iiskola, joka pelasi MyPassa 2011-2014 Veikkausliigaa 62 ottelun verran. Yhteensä miehellä on kokemusta Veikkausliigasta reilusti toistasataa ottelua. Iiskola pelasi 2000-luvun alussa myös nuorisomaajoukkueissa nelisenkymmentä ottelua.

Sitten vähän vastustajasta. Vaajakoskelaiset pelaavat kaudella 2024 ensimmäistä kertaa ikinä Ykkösessä. Viime syksynä se hävisi kaksiosaisessa karsinnassa niukasti 4-5 PKKU:lle, mutta FC Hongan ja HIFKn menetettyä sarjapaikkansa FC Vaajakoski pääsi Ykköseen. Kakkosessa seura on pelannut vuosikausia, vaikkakin vauhtia on ajoittain haettu Kolmosen puolelta.

Jyväskylän ykkösseuraksi voinee sanoa JJK:ta - ainakin, mitä tulee juniorituotantoon. Nimittäin puolella vaajakoskelaisten pelaajista on taustaa JJK:n junnuista. Kokemusta Ykkösen tasolta on lähinnä Kaarlo Rintamäeltä, joka on pelannut pari kautta SJK Akatemiassa.

Kymenlaaksolaisittain joillekin tuttu nimi saattaa olla sekä Suomen että Viron kansalainen Lennart Voikar, joka pelasi 2021-2022 PeKassa Kakkosta ja HaPKissa Kolmosta kuuluen nyt avauskokoonpanoon Vaajakoskella. Hän pelaa puolustuslinjassa tai keskikentän pohjalla.Onhan sinulla jo oma MyPa-korttisi? Hinta on vain 85€ ja sillä pääset kaikkiin kauden 2024 kotiotteluihin, minkä lisäksi voit liittyä MyPan jäseneksi ja osallistua sekä vaikuttaa seuran toimintaan.

Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta jos et pääsy stadionille, voit katsoa ottelun Veo Live -sovelluksesta ilmaiseksi.