Cup-ottelu MyPa - Jäntevä la 25.3. klo 17:30 Arto Tolsa Areenalla

Cup-ottelu MyPa - Jäntevä la 25.3. klo 17:30 Arto Tolsa Areenalla

MyPan taival Suomen Cupissa jatkuu toisella kierroksella - ja taas vastaan asettuu samassa sarjassa pelaava joukkue.

Ottelu pelataan Kotkassa Arto Tolsa Areenalla lauantaina 25.3. klo 17:30.

Olethan jo ostanut oman MyPa-korttisi, jolla saat pääsyn kaikkiin MyPan kauden 2023 kotiotteluihin, myös cup-otteluihin? Osta omasi täältä.

Viime kauden Kaakon Kolmosen kärkikaksikon välienselvittelyssä Suomen Cupin 1. kierroksella MyPa löi HaPKin 3-2 ja jatkaa täten Suomen Cupissa eteenpäin. Otteluraportin HaPK-voitosta voit lukea täältä. Nyt vastaan asettuu vastikään Kolmoseen noussut kotkalainen Jäntevä.

HaPK-voitossa vahvasti pelannut Tommi Roponen on armeijan leivissä, mikä vaikeuttaa valmistautumista kauteen. Hän vaatii itseltään paljon: "Kauden alku on ollut itselle haastava johtuen armeijasta ja vähäisistä joukkuetreeneistä. Siltikään en voi olla tyytyväinen muutaman ekan pelin suoriutumiseen." Jäntevä-ottelua hän odottaa innolla: "Aina kiva päästä pelaamaan ja innolla odotan lauantain ottelua. Vastustajasta en tiedä juuri mitään, mutta omalla pelillä ja oikealla asenteella Jäntevästä ei paljoa jäljelle jää."

Mutta onko Roponen avauksessa? Roponen: "Kilpailu on pelipaikoista erittäin kovaa varsinkin hyökkäyksessä, joten yhdellä ok-pelillä ei avaukseen varsinkaan armeijasta kävellä. Mutta jos minuutteja tulee, voi minulta aina odottaa ja vaatia tehoja." Voisikohan jotain päätellä päävalmentaja Jyrki Saarelan kommentista kysymykseen, testaillaanko HaPK-pelin tapaan pelaajia eri pelipaikoilla: "Nyt ei testailla, pelaajilla on ollut aikaa antaa näyttöjä jokaisessa harjoituksessa ja muutamassa pelissä." Toisaalta epävarmuuksiakin on. Saarela: "Armeijan pelaajat ovat aina arvoitus, emme vielä tiedä heidän kohtaloaan. Muutama loukkaantuminen on ja muutaman pelaajan kohdalla odotamme lääkärin lausuntoa."

MyPa pelasi perjantaina 17.3. harjoitusottelun PeKaa vastaan. Tuloksena oli 1-1 -tasapeli eli ihan kohtalainen tulos Kakkosessa viime kaudella pelannutta joukkuetta vastaan, mutta Saarela ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin: "Kyllä meillä petti eniten mentaali, tahtotila. Molempien jaksojen alussa askeleet oli eteenpäin ja päästiin myllyttämään, mutta se ei johtanut mihinkään."

Kolmosen kakkossijan viime kaudella saavuttanut ja selkeästi vahvistunut MyPa on varmasti monien papereissa selkeä ennakkosuosikki Nelosesta niukasti noussutta Jäntevää vastaan, mutta Saarela ei taida ajatella näin: "Suosikki? Meidän pitää parantaa juuri tahtotilaa ja pyrkiä pelaamaan "meidän" peliä, uusilla variaatioilla."