ESITTELYSSÄ: VUODEN 2008 TYTTÖJEN IKÄLUOKKA

ESITTELYSSÄ: VUODEN 2008 TYTTÖJEN IKÄLUOKKA

MyPan vuonna 2008 syntyneiden tyttöjen ikäluokassa riittää virtaa ja energiaa. Ryhmä koostuu pääsääntöisesti vuonna 2008 syntyneistä 12 tytöstä. Viisivuotiaan Saimin ja kuusivuotiaiden Kamillan ja Millan mielestä hauskinta lajissa on itse pelaaminen, maalinteko ja hyvähenkinen yhdessäolo.

- Koko meidän esikoululuokkamme tytöt pelaavat jalkapalloa, he kertovat.

Jalkapalloharjoitukset ovat kahdesti viikossa, ja kalenteriin mahtuu myös muuta urheilua. Hilma sanoo, että hänen perheessään kaikki paitsi isä harrastavat hiihtoa ja kaikki pelaavat äitiä lukuunottamatta jalkapalloa.

Ikäluokkaa valmentava Heidi Kangasperko viihtyy lasten parissa mainiosti. Hän kehuu tyttöjengiä ihanan reippaaksi porukaksi, jota on mukava ohjata.

- He ovat tuttuja esikoulukavereita keskenään. Meillä on kasassa sopiva määrä tyttöjä, joiden kanssa on tosi kiva toimia, hän kertoo.

Kangasperkolla on laaja jalkapallotausta. Hän pelasi 20 vuoden ajan sekä MyPassa että Susissa ja toimi useaan otteeseen myös joukkueiden kapteenina. Peliuran jälkeen oli muutaman vuoden tauko lajista, mutta oma lapsi ja muut toimijat vetivät innokkaan jalkapallonaisen takaisin kentän laidalle. Olosuhteita hän kehuu mainioiksi.

- Tähän hommaan on se intohimo. Tarkoitus on käydä vielä valmennuskoulutus ja imeä uusia ideoita. Myllykoskella on hyvät tilat ja varmasti Suomen parhaat olosuhteet junioreille, Kangasperko iloitsee.