FC LaPa kaatui 4-2

FC LaPa kaatui 4-2

Valokuva: Jaakko Haapala

Voitosta voittoon alkukauden kulkeneen MyPan seuraava voitokas pysäkki oli Lappeenrannassa.

Viileässä ja ajoittain aurinkoisessa säässä Lappeenrannan keskustan tuntumassa Amiksen tekonurmella MyPa kohtasi Lappeenrannan Pallon, jonka kausi on alkanut hieman alavireisesti ottaen huomioon, että joukkue pelasi vielä viime kaudella Kakkosta. Helpolla FC LaPa ei kuitenkaan MyPaa päästänyt.

MyPan avauskokoonpano:

Hietala   Rämä   Kaiga
    Mäkelä    
  Hassel   Toppinen  
Korpi Karppanen   Laiho Kähkönen (c)
    Kaikkonen    

Vaihdossa Kangaskolkka, Majander (46 ->), Herneniemi (59 ->), Pykäläinen, Mykrä (80 ->), Stadig (74 ->), Rautomäki (80 ->)

Tarkemmat tilastot löytyvät Palloliiton tulospalvelusta.

Ottelun avauskymppi oli täyttä MyPan hallintaa, eikä kotijoukkue päässyt puolen kentän yli MyPan tehokkaan prässin vuoksi. Viidennellä minuutilla, MyPan kolmannesta tilanteesta Daniel Kaiga avasi ottelun maalihanat. Hän nappasi ensin irtopallon keskiviivan tuntumasta ja edettyään kahteenkymmeneen metriin lappeenrantalaisten maalista hän laukoi pallon komeasti oikeaan yläkulmaan.

Kaiga muistelee maaliaan: "Saatiin pallonriisto keskialueella, oli paljon tilaa eikä linja nostanut. Oli jalka auki ja kokeiltiin. Sinne se meni."


Valokuva: Jaakko Haapala

Vain pari minuuttia tämän jälkeen Jussi-Pekka Rämä pudotti pallon Olli Mäkelälle, jonka laukauksen FC LaPan Joonas Turku torjui. Sitten, parin erikoistilanteen jälkeen MyPa-myllytys hiipui, ja ensimmäisen kympin täyttyessä palloa piti useamman minuutin kotijoukkue FC LaPa. Se saikin pari puolittaista tilannetta MyPan rankkarialueelle, mutta sinisissä pelannut MyPa selvitti nämä tilanteet.

Erityisesti avausjaksolla oikealla laidalla pelannut Kaiga haastoi useita kertoja lappeenrantalaisten puolustuslinjaa, jolla oli vaikeuksia pysyä vikkeläkinttuisen nuoren miehen perässä. Muutenkin MyPan hyökkäyspeli toimi paremmin oikealta, jossa Olli Kähkönen tuki Kaigaa nousuillaan ja keskityksillään hienosti, kun taas vasemmalla FC LaPa piti Väinö Hietalan ja laitapakki Kalle Korven paremmin kurissa.

28. minuutilla kotijoukkueen pelaaja pääsi etenemään oikealta kulmalipun tuntumasta kohti maalia ja keskittämään. MyPan epäonneksi pallo päätyi oman miehen kautta ohi maalia vartioineen Antti Kaikkosen. 1-1.

Vain pari minuuttia tasoituksen jälkeen MyPa sai vapaapotkun rankkarialueen rajalta, hieman vasemmalta puolelta. Pallon taakse asettui Jari Hassel, joka upotti pallon maalin etunurkkaan ohi voimattoman maalivahti Turun. Avausjakson lopussa Olli Mäkelä pääsi vielä ampumaan 25 metristä hiukan ohi ja lisäajalla, vapaapotkun jälkitilanteesta Kaiga keskitti Rämälle, joka puski maalin yli.

FC LaPan kenties vaarallisin pelaaja avausjaksolla oli Adamu Friday Maguda, jolle annettiin useita pitkiä syöttöjä keskikaistalle tai oikeaan reunaan, jossa hän laittoi mm. MyPa-puolustaja Korven tiukoille. 2-2 -tasoitukseen päättynyt hyökkäys alkoi kuitenkin vasemmalta laidalta Odeh Audu Alexanderin nousulla. Pallo kierrätettiin nopeasti oikealle ja sitten takaisin keskelle rankkarialueen rajalle, josta Joona Killi pääsi laukomaan pallon vasempaan nurkkaan ohi lähelle torjuntaa päässeen MyPa-vahti Kaikkosen. Maali päätti 1. puoliajan.

Heti toisen jakson alussa MyPa teki ottelun ratkaisseet kaksi maalia. Avausminuutilla Rämä syötti kuudentoista alueen sisäpuolelle Kaigalle, jolta vedettiin tylysti jalat alta rangaistuspotkun arvoisesti. Rämä teki rankkarista kauden kuudennen sarjamaalinsa. Vain muutama minuutti edellisestä lappeenrantalaiset joutuivat jälleen kaivamaan palloa maaliverkoistaan. Olli Mäkelä antoi Kaigalle syötön oikeaan laitaan, josta tämä keskitti. Tällä kertaa oman maalin teki FC LaPa ja sen puolustaja Vilho Kohonen puskulla, joka oli sinällään erinomainen. Maali vain oli väärä.

Hetkeä myöhemmin MyPan toppari Veeti Laiho teki hienon syötönkatkon keskiviivalla, kuljetti parikymmentä metriä ja laukoi yli maalin. Tunnin pelin jälkeen Niklas Karhu hätyytteli ensin MyPa-maalia kaukolaukauksellaan ja pian tämän jälkeen Alexander pääsi kahdesti laukomaan: ensin pienestä kulmasta oikealta ja melkein heti perään vaparista 20 metristä vedon, jonka Kaikkonen torjui. Tämän jälkeen tilanteet molemmilla maaleilla vähenivät, eikä viimeisellä kaksikymmenminuuttisella paljoa enää tapahtunut maalien läheisyydessä. Tosin aivan ottelun viimeisillä minuuteilla Alexander kolisutteli kertaalleen MyPan maalitolppia, mutta muuten kotijoukkueen loppukiri jäi melko vaisuksi.

"Ihan hyvin pelasin. On toki paljon parannettavaa vielä," avausmaalin tehnyt Kaiga arvioi omaa onnistumistaan ottelussa. "Joukkueena puolustaminen oli vähän hakusessa tässä matsissa", Kaiga lisää.

Kaiga yleisemmin alkaneen kauden suorituksistaan: "Hyvin on lähtenyt käyntiin. On se ihan kivaa ollut, kun on päässyt pelaamaan alka paljon eikä ole vain joutunut vaihtopenkille."

Nuori mies pelaa ensimmäistä kauttaan pelkästään aikuisten sarjoissa. Hänellä on selvä käsitys Kolmosen ja P17-otteluiden eroista: "Suurin ero on fyysisessä puolessa. Miesten pelit ovat paljon fyysisempiä ja sillä tavalla rankempia."