FC LaPa saapuu torstaina MyPan vieraaksi

FC LaPa saapuu torstaina MyPan vieraaksi

Valokuva: Jaakko Haapala

Torstaina 10.8. pelataan Kolmosen ottelu MyPa - FC LaPa KSOY Stadionilla klo 18:30.

Osta liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV tai Reunan Kirjakauppa ja Autofit Myllykoskella sekä Neste Anjalassa.

Vierailija FC LaPa on kahdentoista joukkueen sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä, mutta siitä huolimatta kolmen ottelun voittoputkessa. Voitot ovat tulleet kolmea häntäpään joukkuetta, Kultsu FC:tä, Jäntevää ja KoPaa vastaan - itse asiassa muilta joukkueilta lappeenrantalaiset eivät ole naaraneet vielä ainuttakaan pistettä tällä kaudella. Nykyisen voittoputken lisäksi ainoat pisteet ovat huhtikuulta, jolloin joukkue tasasi pisteet Kultsun kanssa ja voitti Jäntevän.

FC LaPa pelasi vielä viime kaudella Kakkosessa, jossa se keräsi vain viisi pistettä jääden selkeäksi sarjajumboksi. Viime kauden avainpelaajista tällä kaudella on mukana laskutavasta riippuen n. 4-7 pelaajaa ja joukkue on muutenkin muuttunut viime kaudesta melko paljon. Viime kaudella vähälle peliajalle jäänyt maalivahti Joonas Turku on nyt pelaajalistan mukaan ainoa maalivahti.

Toukokuun alussa MyPa kävi Lappeenrannassa hakemassa pisteet numeroin 4-2 (2-2). MyPan maaleista vastasivat Daniel Kaiga, viime viikolla KJP-ottelussa loukkaantunut Jari Hassel ja Jussi-Pekka Rämä. Neljäs maali merkittiin omaksi maaliksi.

KJP-ottelu saattoi olla voitosta huolimatta kauden heikoin esitys, joten päävalmentaja Jyrki Saarelalla on selkeä tavoite seuraavaan otteluun: ""Torstain pelistä haemme vain voittoa sekä paluuta meidän tyyliimme pelata."

MyPalla on paljon mahdollisia poissaolijoita. Hassel loukkaantui, Väinö Hietala on pelikiellossa ja puolustuksesta on poissa Simo Majander, mahdollisesti myös armeijassa oleva Veeti Laiho. Lisäksi kysymyksiä KJP-ottelussa herätti Kaigan poissaolo, mutta miehellä ei ole mitään suurempaa hätää: "Juuri ennen KJP-peliä tuli pieni kolhu treeneissä, minkä takia jouduin huilaamaan, mutta uskon että olen pelikunnossa LaPaa vastaan".

Käytössä on noin viisitoista jonkin verran tällä kaudella pelannutta kenttäpelaajaa. Saarela: "(Pelaaja)tilanne ei tietenkään ole hyvä, mutta toisen poissaolo on toisen mahdollisuus. Ei me tämän asian taakse mennä eikä sitä mietitä. Rakennamme joukkueen niistä pelaajista, jotka ovat käytössä.

Eräs kysymysmerkki on keskuspuolustus, sillä Majander on poissa ja mahdollisesti myös Laiho. Olisiko kauden 2021 topparina pelannut Sasu Hernesniemi ratkaisu? "Kaikki on mahdollista ja tästäkin olemme keskustelleet. Katsotaan mikä tilanne on ja koska Laihon tilanne 'normalisoituu'," Saarela toteaa.

Lopuksi kysyimme Saarelalta, millainen merkitys kotikentällä ja -yleisöllä on MyPalle. "Stadionilla ja omien katsojien edessä pelaaminen on joukkueelle todella suuri voimavara, jota ei todennäköisesti näissä sarjoissa muilla ole. ISO KIITOS siitä kaikille."