Hallittu voitto Kultsu FC:stä

Hallittu voitto Kultsu FC:stä

MyPa oli niskan päällä koko ottelun, ja 2-0 -voittoa voitaneen pitää täysin ansaittuna pelitapahtumiin nähden.

Joutsenon reissuun lähdettiin katkera Union Plaanille kärsitty tappio niskassa, mikä antoi varmasti lisää virtaa pelaajille, jotka halusivat palata voittojen tielle.

MyPan avauskokoonpano

Rautomäki   Rämä   Kaiga
    Mäkelä    
  Joutjärvi   Hassel  
Pykäläinen Majander   Laiho Mykrä
    Kaikkonen    

Heti 2. minuutilla Kultsu FC:n maalivahti Jani Loijas kaatoi hieman arveluttavan näköisesti Niklas Rautomäen rankkarialueella, mutta tilanteessa ei nähty virhettä. Seuraavasta hyökkäyksestä MyPan Jussi-Pekka Rämä pääsi laukomaan, mutta Loijas otti helpon kopin.

Pallonhallinnan osalta tasaisen alun jälkeen peli alkoi selvästi siirtyä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle Kultsun kytätessä vastahyökkäyksiä, joita ei kovin montaa nähty. Muutamia kertoja joutsenolaiset pääsivät yrittämään vasemmalta, jossa laitapakkina pelannut Aleksi Mykrä selvitti tilanteet yhdessä topparien kanssa. Saku Puhakaisen poika Misa pidettiin keskempänä tiukasti poissa tekopaikoilta.

Ensiminuuttien jälkeen meni aikaa ennen kuin tilanteita alkoi tulla. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Daniel Kaiga napasi pallon keskialueelta, rynni ohi parista miehestä vasemmalle ja laukoi kaukaa. Sinänsä komea veto meni hiukan ohi maalin.

Seuraava tilanne syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin MyPan vasemmalta annetusta kulmapotkusta, mutta pusku meni kuitenkin hiukan ohi maalin. Vastahyökkäyksestä puolen tunnin kohdilla Jussi-Pekka Rämä pääsi laukomaan rankkarialueen sisältä, mutta Loijaksella oli helppo työ torjua.

MyPa rakensi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Joakim Joutjärven ja Rautomäen kautta tilanteenpoikasta vasemmalta, minkä jälkeen palloa päätyi 25 metriin Jari Hasselille. Tämä tarjosi Rämälle puolittaisen paikan rankkarialueelta, mutta tämän veto meni maalin ohi.

MyPalla oli avausjakson viimeisellä vartilla useita lupaavia hyökkäyssommitelmia, joista ei kuitenkaan saatu kummempia tilanteita. Erityisesti vasemmalla hyökännyt vikkelä Rautomäki laittoi Kultsun puolustusta tiukille, minkä lisäksi Joutjärvi ja Jari Hassel yhdessä Olli Mäkelän kanssa hallitsivat keskialuetta. Myös kärjessä tuttuun tapaan ollut härkä Rämä oli ajoittain hankala pideltävä.

Käytännössä ensimmäinen Kultsun tilanne tuli, kun jaksoa oli pelaamatta reilu vitonen. Miko Lötjönen antoi oikealta kulmapotkun, jonka jatkotilanteesta joutsenolaiset pääsivät hätyyttelemään MyPan maalia Elias Seppälän toimesta, mutta Antti Kaikkosella oli helppo työ torjua heppoinen pusku. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Puoliajalla Rautomäki teki tilaa pitkästä aikaa mukana olleelle Väinö Hietalalle, joka pääsi omalle paikalleen vasemmaksi laitahyökkääjäksi.

Toisella jaksolla tapahtui selkeästi enemmän kuin avausjaksolla, varsinkin kotijoukkueen päädyssä.

Viiden minuutin pelin jälkeen MyPa sai kulmapotkun vasemmalta. Joutjärvi antoi sen takanurkalle Veeti Laiholle, jonka pusku ei kuitenkaan suuntautunut maalia kohti, ja Kultsu pääsi purkamaan.

Kun oli pelattu hiukan vajaa tunti, Hietala nousi röyhkeästi ja jätti pallon laitaan Pykäläiselle, joka keskitti. Paluupallosta hiukan rankkarialueen ulkopuolelta pääsi Joutjärvi tykittämään, ja tällä kertaa veto osui ja upposi etuyläkulmaan. 1-0 MyPalle.

Heti perään Kultsu FC:n Lötjönen pääsi kokeilemaan vaparista vasemmalta sivustalta, eikä pienehköstä kulmasta lähtenyt hyvä veto paljoa ohi maalin mennytkään. Tämä oli yksi harvoista Kultsun vedoista koko ottelussa, tosin vain paria minuuttia myöhemmin tapahtui taas MyPan päädyssä, kun Kultsu sai vaparin oikealta 40 metriä maalista. Juuri kentälle tullut Sander Paukku pääsi puskemaan ohi maalin.

Vain hetki edellisestä pallo liikkui näppärästi MyPan pelaajalta toiselle, ja lopulta Panu Pykäläinen pääsi vetämään vasempaan nurkkaan, mutta Loijas Kultsun maalilla venyi päivän kenties parhaaseen torjuntaansa.

Eikä taaskaan mennyt montaa minuuttia, kun alkoi tapahtua. Hassel pääsi sivurajaheiton jälkeen etenemään oikealta päätyrajaa pitkin kohti maalia ja syötti takaviistoon Olli Mäkelälle, jonka veto kymmenestä metristä suuntautui maalin yli.

Kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia, Hassel keskitti oikealta ja Rämä pääsi laukomaan lähes vapaasti, mutta hiukan ohi vasemmasta yläkulmasta. Seuraavaksi vaihdosta kentälle tullut Sasu Hernesniemi pääsi kokeilemaan vaparista n. 20 metristä, mutta veto meni muurin kautta hiukan ohi.

Viitisen minuuttia edellisestä, Rämä pääsi läpi puolittain läpi, mutta Loijas ehti maaliltaan sen verran väliin, ettei Rämä onnistunut sijoittamaan pallon häkkiin. Seuraavasta tilanteesta Rämä tarjosi Joutjärvelle tekopaikan 20 metriin, eikä tämä erehtynyt. Hieno sijoitus vasemmalta oikeaan alakulmaan. 2-0 MyPalle.

81. minuutilla MyPalle tuomittiin vapaapotku oikeanpuoleiselta kulmalipulta. Pykäläinen antoi hienon keskityksen, josta Rämä pääsi puskemaan yli maalin. Jos kauden aiemmissa otteluissa MyPa ei ole ollut kovin terävä erikoistilanteista, niin tässä ottelussa ja varsinkin toisella jaksolla paikkoja siunaantui mukavan monta. Kenties seuraavassa ottelussa tulee tulostakin.

Toisen maalin jälkeen osa Kultsun pelaajista turhautui, sillä rikkeitä alkoi tulla tiuhaan. Varoituksia ei kuitenkaan ottelun lopussa nähty, vaikka pari kovaakin taklausta nähtiin, myös MyPan vaihtomieheltä Veeti Karppaselta. Viimeisillä minuuteilla Kultsu FC sai hiukan otetta pelistä siirryttyään hyökkäävämpään muodostelmaan, mutta MyPan puolustus kesti hienosti. Kultsu sai aikaiseksi lähinnä yhden kaukolaukauksen.

Molemmat maalit tehnyt Joutjärvi pelasi nyt viidennen sarjapelinsä tällä kaudella ja nosti maalimääränsä kolmeen, jolla jaetaan joukkueen sisäisen maalipörssin kakkossija Jari Hasselin ja Niklas Rautomäen kanssa. Ykkösenä on vähemmän yllättäen Jussi-Pekka Rämä kymmenellä maalillaan. Joutjärvi maaleistaan: "On kiva kun pääsee maalaamaan itsekin välillä." Ja yleisemmin omasta esityksestään: "Ihan ok oma esitys, aina jää parannettavaa."

MyPan topparipari Laiho - Simo Majander yhdessä muun joukkueen kanssa piti puolustuksen tiiviinä käytännössä koko ottelun. "Koko joukkueena saatiin tasapaino pidettyä kentällä ja kokoajan oli tuki kaverille, niin ei päässyt (Kultsu) sitten enää eteenpäin puolustusta murtamaan. Oli hyvä peli ja kokoajan meillä hallussa," Laiho kertoo.

Samaa mieltä on Joutjärvi: "Joukkueena esitys oli tänään aika varmaa, minimoitiin riskit alhaalla eikä päästetty vastustajaa kunnon paikoille. Tästä on hyvä jatkaa."

Laiho omasta pelistään: "Ihan hyvinhän se meni. Nollat taas pitkästä aikaa pidetty, niin sehän tarkoittaa, että puolustuksella on hyvin peli mennyt."

MyPalla on nyt kolme topparia, jotka ovat pelanneet paljon. Se on hyvä asia, sillä Laiholla voi tehdä tiukkaa loppukaudesta. Laiho: "Armeijaan olen menossa ensi kuun alussa. Ei ole vielä tietoa siitä, miten sieltä pääsee treeneihin ja peleihin jatkossa."

MyPan seuraava kotiottelu on perjantaina 16.6 Jäntevää vastaan, kotona KSOY Stadionilla. Tulkaahan kannustamaan MyPa voittoon!