Hietalan maali ratkaisi voiton MyPalle

Hietalan maali ratkaisi voiton MyPalle

Kuva: Mia Kujala

Maalit olivat perjantai-iltana KSOY stadionilla tiukassa kun MyPa ja Kultsu iskivät yhteen. Tuttu nimi tämän kauden maalitilastoissa onnistui kuitenkin tärkeässä paikassa.

MyPan ja Kultsun kohtaaminen toi katsomon puolelle yhden MyPan liigavuosien legendoista kun maalitykki Saku Puhakainen saapui seuraamaan vierasjoukkueen riveissä pelanneen poikansa Misan edesottamuksia, joka oli nostettu Kultsun avauskokoonpanoon.

Vierailijat olivatkin lähellä saada unelmastartin otteluun kun jo kolmen pelatun minuutin jälkeen Kareem Abubakar tykitti pallon lähietäisyydeltä ylärimaan. Tästä MyPa onneksi selvisi kuitenkin pelkällä säikähdyksellä.

Kotijoukkueen vastaus tuli kuuden peliminuutin kohdalla, mutta Tymoteusz Kuzniarekin pusku jäi vaarallisuus asteikolla hyvin paljon Abubakarin riman kolistelua laihemmaksi.

Suurimmaksi osaksi peli kulki tasaisena keskikentän taisteluna ilman suurempia hienouksia. MyPan pelinrakentelussa näkyi Niko Roiton sekä Sasu Hernesniemen poissaolot.

Tasaisuudesta kertoo omaa tarinaansa, että ensimmäisten minuuttien paikkojen jälkeen seuraava laukaus maalia kohti nähtiin vierasjoukkueen toimesta vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Sekin oli laadullisesti sellainen, että se tuskin MyPan maalilla pelannutta Joel Peltolaa suuremmin hikoilutti.

Viimeisen kolmanneksen ratkaisut jäivät molemmilta joukkueilta melko lailla piippuun ja maalivahdit pääsivät suhteellisen helpolla urakastaan.

Ensimmäisen puoliajan loppu toi sen verran ryhtiä kotijoukkueen tekemiseen, että kuparinen saatiin ottelun 40. minuutilla rikottua. Pallo riistettiin keskialueella josta se pelattiin oikeaan laitaan ja lopulta päätyrajan tuntumaan MyPan paidassa debytoineelle Vili Toppiselle. Toppinen sai käännettyä matalan syötön takaviistoon johon Kultsu-vahti Miko Sederholm ei ylettynyt ja takatolpalla päivystänyt Väinö Hietala pääsi viimeistelemään kauden seitsemännen osumansa.

Pari minuuttia johtomaalin jälkeen MyPa sai vielä vapaapotkun paristakymmenestä metristä. Olli Mäkelän kierteisen laukauksen vierasjoukkueen maalivahti Sederholm venytti kuitenkin komealla torjunnalla kulmapotkuksi ja tauolle siirryttiin MyPan 1-0-johdossa.

Toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Kummallakaan ei ollut täysin selkeää hallintajaksoa. Mainittavat maalipaikatkin nähtiin tunnin paremmalla puolella.

Ensin kotijoukkueen Olli Mäkelän pystysyöttö lähetti Tymoteusz Kuzniarekin karkumatkalle, mutta MyPa-hyökkääjän viimeistely pysähtyi Sederholmin torjuntaan kun 62 minuuttia oli pelattu.

Minuutti tästä ja tapahtui toisessa päässä. Tällä kertaa Kultsun Abubakarin kaukolaukaus viuhui niukasti yli maalin.

MyPa tasoitti maalipuiden kolistelun ja asialla oli tällä kertaa Niko Ritola. Juho Innanen tarjoili pallon rangaistusalueen vasemmalle kulmalle, josta Ritola lähetti kierteisen laukauksen kohti takakulmaa. Komea laukaus kolahti kuitenkin kotiyleisön harmiksi tolppaan. Ottelua oli pelattu 67 minuuttia.

Ottelun loppua kohden vierasjoukkueen jalat näyttivät väsyvän, mutta MyPa ei saanut tätä suuremmin hyödynnettyä. Ison määrän juoksuaskeleita jälleen kerran taivaltanut Hietala yritti muutamaan kertaan haastaa vierasjoukkueen puolustusta, mutta maalisaldo jäi tällä kertaa yhteen.

Kultsun muutamat hyökkäyksen poikaset tylsytti kotijoukkueen väkivahva topparipari Leevi Perkiö ja Veeti Laiho. Mainitsemisen arvoisesti joukkueeseen sisään tuli myös debytantti Toppinen vaikka peli lopulta päättyikin jalkakramppiin.

Väinö Hietalan maali riitti lopulta takaamaan MyPalle 1-0-voiton ja kolme pistettä sekä tukevoittamaan asemaa sarjan kärjessä.

MyPan seuraavassa ottelussa on luvassa kiihkeä paikallispelin tunnelma kun KSOY stadionille vieraaksi keskiviikkona 22.6. saapuu Kouvolan Jalkapallo (KJP). Liput paikallisderbyyn voit ostaa ennakkoon 10 euron hintaan: https://www.lippu.fi/artist/mypajuniorit/ ja lisäksi myynnissä on myös 50 euron hintainen VIP-paketti: https://www.mypashop.fi/epages/mypashop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2017052602/Products/%22MYPA%20VIP-lippu%2022.6.2022%22