Ilon kautta huomiseen Kymenlaakson derbyyn

Ilon kautta huomiseen Kymenlaakson derbyyn

kuva: Rauni Pakkala

Sarjakauden toinen Kymenlaakson derby vihelletään käyntiin huomenna, 30.9.2020 klo 18.30 KSOY Stadionilla. KTP matkustaa Myllykoskelle sarjakärkenä, sillä se kaatoi edellisperjantaina EIF:n kotonaan. MYPAlla puolestaan on allaan tasapeli FF Jarosta, päävalmentajan vaihtuminen ja lähes puolentoista viikon ottelutauko viime lauantaina peruuntuneen AC Kajaani-ottelun takia.

Kymenlaakson herruus jäi elokuun alussa Arto Tolsa Areenalle, kun KTP vei jännitysnäytelmän dramaattisten vaiheiden jälkeen nimiinsä 3-2. Tuolloin ottelun ratkaisumaalin iski kotijoukkueen espanjalaispuolustaja Ruxi, joka puski yliajalla pallon kulmapotkusta verkon perukoille. Vaikka tappio oli kirvelevä, MYPAn ote verivihollista vastaan oli aktiivinen. Tunteet kävivät aika-ajoin kuumina derbylle tyypilliseen tapaan niin kentällä kuin katsomossakin.

- KTP on hyvä, taitava ja näyttävä joukkue, joka pelaa kaunista lyhytsyöttöpeliä, päävalmentaja Marko Honkanen kuvailee huomista vastustajaa.

Yksilötaitoa joukkueesta toden totta löytyy. KTP on iskenyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, 36 viiteentoista otteluun. Edellisellä kierroksella keskikenttämies Thomas Agyiri laukoi varmastikin kauden maalin upealla ylänurkkaan suuntautuneella volley-vedollaan. 

Huomisiltaan MYPA lähtee tuoreilla jaloilla, sillä se pääsee matsiin yli viikon pelitauon jälkeen. Negatiivisiksi osoittautuneet koronaepäilyt pakottivat muutaman päivän huilin joukkueharjoituksille, mutta takaisin arkeen palattiin maanantaina.

- Joukkue on saanut levätä ja pelaajat ovat paranneelleet pieniä vammojaan. Tänään viimeistelyharjoituksissa oli todella iloinen ja energinen meiniki, mikä lupaa hyvää huomiselle. Virtaa on ja valmistautuminen on sujunut hyvin, Honkanen jatkaa. 

Vahvan kauden pelannut KTP otti viikonloppuna tiukan 3-2 voiton EIF:stä. Kotkalaiset johtivat ottelua kolmella maalilla, mutta vierailijat onnistuivat lähes punnertamaan tasoihin ylivoimalla. Voitolla KTP nousi 34 pisteeseen ja sarjakärkeen ohi FF Jaron sekä AC Oulun. Huomenna toimitsijakiellossa oleva valmennuskaksikko Argo Arbeiter - Jordi Berengue on saanut joukkueensa kymmenen ottelun tappiottomaan putkeen, ja sitä putkea MYPA lähtee huomenna katkaisemaan.

- Meidän pitää olla valmiina estämään KTP:n syöttöketjut ja katkaista heidän lyhytsyöttöpeliään. Huomenna joudumme juoksemaan: meidän pitää juosta yhtenäisenä joukkueena ja tehdä järkeviä ratkaisuja.

MYPAn kokoonpanoon palaa takaisin Anttoni Huttunen. Helsingistä täydennystä saapuu niin hyökkäys - kuin puolustuspäähänkin, kun sekä Kevin Larsson että Seughyun Lim liittyvät jälleen joukkueen vahvuuteen.

 

MYPA - KTP, 30.9.2020 klo 18.30 KSOY Stadion

Liput ennakkoon 10e / www.lippu.fi

Tervetuloa!