Iso kala haaviin: Jussi-Pekka Rämä palaa MyPaan!

Iso kala haaviin: Jussi-Pekka Rämä palaa MyPaan!

Kotiin palannut Jussi-Pekka Rämä: ”Terveiset kaikille mypalaisille ja etenkin Vallin pojille, keväällä nähdään taas!”

MyPan hyökkäyspää saa odotetun ja kaivatun huippuvahvistuksen, kun Jussi-Pekka Rämä, 26, on tehnyt sopimuksen. Edelliskausi MuSassa päättyi putoamiseen, mutta mies itse osui Kakkosessa varsin komeat yhdeksän kertaa.

“Aina on kiva palata kotiin. Porista jäi käteen jalkapallon kannalta ihan erilainen vaatimustaso treeneissä ja peleissä verrattuna aiempaan. Kentän ulkopuolella tietysti jäi hyviä ystäviä ja paluupäätökseen vaikuttikin putoaminen Kolmoseen, jos olisi säilytty olisin jatkanut Porissa. Mutta asiat menee niin kuin menee ja nyt on tehtävää taas täällä.” Rämä purki paluutaan Myllykoskelle.

Jo 2014 aikuisten sarjoissa tehojen makuun päässyt “Jupe” on urallaan MyPan ja MuSan lisäksi edustanut FC Peltirumpua sekä Inkeroisten Purhaa ja nähty myös KJP:n A-junioreiden paidassa. Miesten sarjapeleissä jo 139 pelin ja 79 täysosuman verran esiintyneen hyökkääjän hohdokkain kausi on 2018, jolloin verkko heilui Kakkosen A-lohkossa peräti 23 kertaa otteluita ollessa yhtä vähemmän. Tämä oikeutti myös Kakkosen maalikuninkuuteen. Kreikkalaista veistosta sekä vivahteikkaasti Thomas Gravesenia muistuttava ja vaikeasti horjutettava pelimies naulasi kohtalaiset tehot myös seuraavalla kaudella Ykkösessä osuessaan seitsemän kertaa maalipuiden väliin ja syöttäessään kuusi maalia. Jo pelkästään tilastojen valoissa on siis helppo puhua todellisesta profiilipelaajasta Kaakon Kolmoseen ja onkin varsin ilmeistä, että myös päävalmentaja Jyrki Saarela on tyytyväinen kärkimiehen kiinnitykseen:

“Jussi-Pekka Rämä, yhteisön suosikin paluu kotiseuraan oli tietysti varmasti jokaisen toivelistalla. Toivelista ei kyllä takaa yhtään minuuttia pelissä. Jupe on aloittanut harjoittelun joukkueen mukana erittäin hyvin ja hyvällä asenteella, kokemus näkyy joka tilanteessa. Jupe on vahva, eteenpäin pyrkivä pelaaja, joka haluaa tehdä maaleja, mutta osaa myös nähdä tilat laajemmin eli toiset pelaajat. Hän on varmasti palanen, joka joukkueelta puuttui viimeisellä hyökkäyskolmanneksella."

Kovin tavoittein lähtee kauteen myös Rämä itse:

“Ensivaikutelma joukkueesta on tosi hyvä. Sekoitus nuoria ja myös kokeneempia pelaajia. Treeneissä meno on ollut hyvä jo tässä vaiheessa kautta ja itse lupaan 25 maalia tulevalla kaudelle. Kaikki alle sen on pettymys. Oma tavoite on olla koko sarjan paras pelaaja.”

Lisäksi kotiyleisö saa toisenlaisiakin odotuksenaiheita, kun mies lupaa “kauden ensimmäiseen kotipeliin jonkun uuden hiustyylin, muttei kaljua.”

Kun MyPan konkurssin jälkeistä ylösnousemusta jossain vaiheessa laitetaan kansiin ja kirjoihin, on Rämän rooli siinä varsin kiistaton. Myllykosken oma poika on parhaimmillaan ollut joukkueen suurimpia tähtiä ja paluu kotiin täydentääkin eräänlaisen elämän kiertokulun mitä hienoimmalla tavalla.

Tervetuloa kotiin Jupe!