JOENSUUSTA TÄYSI PISTEPOTTI

JOENSUUSTA TÄYSI PISTEPOTTI

Toinen peräkkäinen vieraspeli ei tuottanut enää pettymystä vaan MYPA haki maukkaan voitoon Joensuusta. Joukkueen tehomiehinä hääräsivät jälleen tuttuakin tutummat nimet.

Terävällä jalalla otteluun heti alusta lähtenyt vierasjoukkue loi jo alkuminuuteilla pari potentiaalista maalintekopaikkaa. Ensin Tomi Räikkösen ja Jussi-Pekka Rämän yhteispeli poiki laukaisupaikan Rämälle, mutta Jirko Sorsa joensuulaisten maalilla torjui Rämän yrityksen. Sorsa joutui venymään jälleen hetkeä myöhemmin kun Samuel Lindeman kokeili laukaustaan hieman kauempaa. Sorsa onnistui kuitenkin liimaamaan kauden toisessa ottelussaan esiintyneen Lindemanin yrityksen.

Varsin kovan taklauspelin läpi ottelun sallinnut tuomarilinja aiheutti MYPAlle jobinpostia kun Rico Ryöpäs sai tällin jalkaansa. Ensimmäinen vaihto jouduttiin jo suorittamaan 24. minuutilla kun Olli Kähkönen tuli Ryöpäksen tilalle.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla. Viime peleissä hieman yskähdelleet erikoistilanteet tuottivat tällä kertaa tulosta kun Simo Majanderin kulmapotkusta kapteeni Heikki Pulkkinen nousi omiin korkeuksiinsa ja puski vierasjoukkueen 0-1-johtoon.

Kotijoukkueellakin oli omat hetkensä mutta painostus Tomas Turusen vartioiman maalin läheisyydessä ei kuitenkaan todellisia vaaranpaikkoja aiheuttanut.

MYPA sen sijaan iski vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Vahvasti hyökkäyspäässä rangaistusalueelle pyrkinytttä Jussi-Pekka Rämää jouduttiin rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Rämä laukoi itseoikeutetusti hankkimansa rangaistuspotkun maaliin ja MYPA pääsi tauolle 0-2-johdossa.

Toiselle puoliajalle MYPA sai hyvän startin kun se karkasi kolmen maalin johtoon jo 52. minuutilla. Asialla oli jälleen kerran Jussi-Pekka Rämä. Kakkosen maalipörssin piikkipaikalle liitelevälle maalitykille osuma oli neljästoista.

Jos Rämä takasi maaleillaan MYPAlle tärkeän kolmen pisteen potin samaa voidaan sanoa myös maalia vartioineesta Tomas Turusesta. Turunen otti toisella puoliajalla muutaman äärimmäisen tärkeän torjunnan ja nappasi tililleen voiton lisäksi ansaitun nollapelin.

MYPAn pelit jatkuvat seuraavaksi kotiottelulla 21.7 lauantaina kun vastustajaksi Kymenlaakson Sähkö stadionille saapuu PEPO Lappeenrannasta.

 

0-3

(0-2)

28. 0-1 Heikki Pulkkinen (MYPA)

42. 0-2 Jussi-Pekka Rämä (rp.) (MYPA)

52. 0-3 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

6. Joonas Tiihonen (82. Kaarel Usta)

7. Rico Ryöpäs (24. Olli Kähkönen)

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen

14. Simo Majander (69. Esko-Petteri Pesari)

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel

18. Oskari Nurminen

25. Tomas Turunen (mv)

 

Vaihtopelaajat:

1. Matias Riikonen

3. Leevi Perkiö

5. Kaan Kovanen

11. Esko-Petteri Pesari

13. Olli Kähkönen

20. Samuel Arponen

22. Kaarel Usta

JIPPO

Avauskokoonpano:

2. Tuomas Kettunen

4. Aapi Helvelahti

7. Timo Tahvanainen

9. Miko Mäkirinne

10. Jere Kähkönen (73. Abdirahman Abdalle)

13. Tommi Tainio

15. Aleksi Nissinen

17. Miika Vainikainen

19. Teemu Hallikainen (65. Ville Teräsranta)

21. Sauli Kettunen (60. Tuomo Tolonen)

22. Jirko Sorsa (mv)

 

Vaihtopelaajat:

1. Paavo Jarva

3. Ville Teräsranta

5. Nelson Appiah

14. Markus Swahne

16. Tuomo Tolonen

25. Iiro-Pekka Naakka

32. Abdirahman Abdalle