Jukka Karjalainen: ”Pelimme on kehittynyt hurjasti alkukauden aikana”

Jukka Karjalainen: ”Pelimme on kehittynyt hurjasti alkukauden aikana”

MYPA otti KSOY Stadionin runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi Kymenlaakson derbystä 1-1-tasapelipisteen KTP:tä vastaan.

Päävalmentaja Jukka Karjalainen oli pisteeseen erityisen tyytyväinen, sillä Johannes Kytilä laukoi 1-1-maalin tuomarin antamalla lisäajalla. Maalin näet tästä.

 

- Lähdimme hakemaan voittoa, kuten jokaiseen peliin. Mutta saimme tasoituksen lisäajalla, eli pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Ilman muuta, luotsi tiivisti.

 

- Olimme ensimmäisellä puoliajalla parempi joukkue. Loimme monta vaarallista maalipaikkaa ja se oli meiltä kauden parasta pallollista ja pallotonta pelaamista. Argo (Arbeiter) totesi, että heillä oli huono päivä, mutta väitän, että me teimme KTP:n pelaamisen todella vaikeaksi.

 

- Saimme sitä kautta riistoja ja luotua maalipaikkoja. Siitä jäi puuttumaan vain viimeistely, huolellisuutta siihen. Jiri Koski otti kovia torjuntoja ja piti heikompana hetkenä omiaan pystyssä. Meidän Tomas Turunen teki sitä toisella puoliajalla.

 

Karjalainen myönsi, että toisella 45-minuuttisella vieraat ottivat hallinnan. MYPA joutui myös tekemään kaksi vaihtoa keskikentällä, jotka sekoittivat luotsin mukaan tekemistä. 

 

- Oli vaikea päästä mukaan peliin ja kaveri teki maalin. Meillä napsahti jotain ja saimme kunnon kirivaiheen ja tökättyä maalin. 

 

MYPA avasi kautensa neljällä tappiolla, joista suurinumeroisin tuli kaksi viikkoa sitten EIF:n vieraana (2-7). Nyt alla on 2-1-voitto MuSasta vieraissa ja kotitasapeli nousua tavoittelevan KTP:n kanssa.

 

- Pelimme on kehittynyt hurjasti alkukauden aikana. Saimme tänään pidettyä paketin hyvin kasassa. Se alkoi rakoilla toisella puoliajalla kun jouduimme tekemään vähän yllättäen vaihdot ja aloimme myös väsymään. Teimme tänään hurjan määrän kilometrejä.

 

Luotsi vahvisti, että aggressiivinen prässipelaaminen oli tietoinen valinta, vaikka sitä ei jaksettu aivan koko 90-minuuttia toteuttaa.

 

- Olimme kotijoukkue ja haluamme pelata viihdyttävää ja aktiivista futista. Emme ala kotona peruuttelemaan. Jos näemme, että pystymme prässäämään ylhäältä, niin teemme sen.

 

Kokonaisuutena Karjalainen ei suostunut olemaan pettynyt, vaikka ensimmäisen puoliajan paikkoja ei onnistuttu käyttämään hyväksi. 

 

- Olisihan se ollut erilaista, jos olisimme tehneet siinä kolme maalia. Mutta olemme tyytyväisiä. 

 

-Pisteet ruokkivat nuoren joukkueen itseluottamusta. Neljän tappion jälkeen pelaajat saivat itse nähdä, että he pystyvät pelaamaan ja saamaan pisteitä tällä tasolla. He saavat nähdä pelin kehittymisen pisteiden muodossa. Se tuo paljon itseluottamusta ja motivaatiota.

 

Karjalainen myös kertoi, että Joakim Lindbergin ja Niko Ikävalkon vammat tutkitaan tarkemmin tänään, mutta hän ei uskonut niiden olevan vakavia.

 

MYPA kohtaa seuraavaksi AC Oulun vieraissa heti sunnuntaina 2.6. klo 18.30. Matsi suorana Elisa Viihteeltä.