Jukka Karjalainen: ”Tarvitaan vielä vähän lisää laatua”

Jukka Karjalainen: ”Tarvitaan vielä vähän lisää laatua”

MYPA:n hyökkäyspäässä ei nähty lauantaina toivottua ketsuppipulloilmiötä, kun AC Oulu vei pisteet Myllykoskelta lukemin 0-2.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalaisen mielestä AC Oulu ei ollut sinällään ottelussa joukkueena isäntiään parempi, mutta ansaitsi voittonsa tekemällä siihen tarvittavat maalit. Harmiteltavaa Karjalaiselle jäi, erityisesti 0-0-tilanteessa saatu rangaistuspotku olisi voinut muuttaa pelin kuvan, jos Anttoni Huttunen olisi pilkulta osunut.

- Todellakin harmittaa. Ennen peliäkin puhuttiin, että meidän pitää tehdä maaleja jos halutaan voittaa pelejä. Me saatiin luotua ne tarvittavat paikat ja rankkari siihen kirsikkana päälle. Ei vaan saada sisään ja sitten kaveri sai unelmalaukauksella 1-0:aan. Se muuttaa aina peliä ja jouduttiin taas kerran takaa-ajoasemaan. Se ei ole koskaan helppoa tässä sarjassa, Karjalainen totesi.

Heti tuon tilanteen jälkeen Oulu iski vastaiskulla lukemat 0-1:een. Loorents Hertsin maali ei jättänyt Karjalaiselle jossiteltavaa.

- Vastaisku kaverilta, pääsi kuljettamaan vapaasti ja sai aivan unelmalaukauksen ihan yläkulmaan. Se oli ihan once in a lifetime -veto.

MYPA:lla oli ottelussa omat paikkansa, muun muassa Huttunen osui vapaapotkusta tolppaan. Neljännen perättäisen maalittoman tappion jälkeen Karjalainen löysi oman joukkueensa pelistä myös positiivisia merkkejä.

- Pallollisesti oltiin rohkeita. Ehkä pitäisi olla vielä vähän maltillisempi ja rohkeampi viimeisellä kolmanneksella. Mutta ainakin me päästään vastustajan viimeiselle kolmannekselle ja päästään hakemaan niitä ratkaisusyöttöjä ja paikkoja laukauksille.

- Mutta vielä liian vähän me päästään niihin aivan todellisiin ja vaarallisiin maalipaikkoihin. Tarvitaan vielä vähän lisää laatua viimeisen kolmanneksen tekemiseen. Sitten saadaan maalejakin, Karjalainen totesi.

Puuttuvien maalien lisäksi petrattavaa löytyy kuitenkin myös puolustuspäässä.

- Toisaalta taas päästettiin toisessa päässä kaksi maalia, eli kyllä meillä on siinäkin tekemistä. Oma pää pitäisi saada pidettyä puhtaana, jos halutaan kolmesta pisteestä pelata, Karjalainen muistutti.