JUKKA KARJALAISESTA MYPA juniorit ry:n VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ

JUKKA KARJALAISESTA MYPA juniorit ry:n VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ

MYPA juniorit ry:n uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu Jukka Karjalainen. Pietarsaaressa valmennusuraansa luonut Karjalainen siirtyy tehtäväänsä täynnä positiivisia odotuksia.

- Olen innoissani haasteesta. MYPA on perinteinen seura, jossa on tehty ja tehdään paljon asioita oikein, kun näin pieni paikkakunta on pystynyt pyörittämään pääsarjajoukkuetta. MYPA on kasvattajaseura, joten minun pitää perehtyä nyt ensin siihen, että mitä asioita pitää valmennnuksessa muuttaa tai vahvistaa että saamme homman niin laadukkaaksi kuin mahdollista. Edellytykset huippupelaajien kasvattamiseen ovat olemassa, hän pohtii.

Karjalainen kehuu alueen potentiaalia nostaa lupaavia junioreita eteenpäin. Olosuhteet ovat hänen mielestään Suomen huippua, ja sellaiseen ympäristöön on mukava tulla töihin. Perinteinen seuraympäristö ja laadukkaat puitteet houkuttelivat ensisijaisesti hakemaan valmennuspäällikön pestiä Myllykoskelta.

Jo 17-vuotiaana valmennusuransa rakentamisen aloittanut jalkapallomies korostaa tärkeimmäksi toimenkuvakseen valmennuksen linjaamisen ja organisoimisen sekä yleisen toiminnan laadun nostamisen. Lisäksi valmennusvastuulla ovat KJP:n A-juniorit ja tietyt erikoisryhmät. Karjalaisella on selvä näkemys siitä, mikä häntä odottaa Myllykoskella 

- Jos ajatellaan koko Kouvola aluetta, niin täällä on paljon harrastajamäärää, lisenssipelaajia ja pieniä joukkueita, joissa on mahdollisuus pelata. Meidän pitää MyPassa huolehtia oman toimintamme laadusta, että pääsemme haluamiimme tavoitteisiin, hän linjaa.

Nämä tavoitteet kiteytyvät nuorten innostuksen herättämiseen ja saumattomaan yhteistyöhön KJP:n kanssa.

- MYPA ei voi kilpailla pelaajamäärän avulla, joten meidän tulee panostaa toimintamme laatuun ja saada nuoret kiinnostumaan jalkapallosta. He pääsevät MYPAn pelaajaputkeen, josta on tarkoitus siirtyä valmiimpana pelaajana eteenpäin. MYPA on osa KJP:ta, ja KJP on tärkeä osa pelaajaputkea. Viemme pelaajia sinne, josta he voivat ottaa askeleita jälleen eteenpäin, Karjalainen tähdentää.