KARSINTOJEN AVAUSOTTELU KOTIKENTÄLLÄ

KARSINTOJEN AVAUSOTTELU KOTIKENTÄLLÄ

Lauantaina 6.10 Kymenlaakson Sähkö Stadionilla MYPA ja Tampereen Palloveikot kohtaavat Ykkösen karsintojen avausottelussa. Ottelu alkaa klo 15.00!

Kausi on kaksiosaista karsintahuipennusta vaille valmis. Vastaansa MYPA saa TPV:n jonka kanssa historiaa löytyy myös Veikkausliigasta. Kaudella 1994 TPV vei vahvoja tunteita edelleen herättävässä ratkaisussa mestaruuden juuri MYPAn nenän edestä kahden pisteen erolla. Keskinäiset kohtaamiset tuolla kaudella päättyivät Tampereella TPV:n 2-1-voittoon Dionision ja Jarkko Wissin maalatessa kotijoukkueen nimin, MYPAn osumasta vastasi Marko Rajamäki. Kotikentällä MYPA oli puolestaan vahvempi lukemin 1-0, maalintekijänä Joonas Kolkka.

Veikkausliigassa viimeiksi kohtaamisiksi jäivät kauden 1995 ottelut. Tampereella TPV oli jälleen kerran vahvempi lukemin 1-0 Jari Aaltosen maalilla. Saviniemessä pisteet tasattiin lukemin 1-1. Niclas Grönholm vei MYPAn johtoon mutta TPV kipusi lopulta tasoihin kun 1-1-maali merkittiin Sami Hyypiän omaksi maaliksi. MYPA nappasi kauden päätteeksi hopeaa ja TPV putosi lopulta Ykköseen.

Historiasta siirryttäessä tähän päivään, nyt vastakkain ovat lohkojensa voittajat. MYPA varmisti lohkovoittonsa kun se voitti viimeisessä ottelussa kotikentällään PKKU:n lukemin 2-0, Jussi-Pekka Rämän ja Kaan Kovasen osumilla TPV:n lohkovoitto ratkesi lopulta maalierolla, kun se kaatoi viimeisessä ottelussa lohkon kärkipaikasta loppuun asti kilpailleen kokkolalaisen GBK:n 5-2.

TPV oli MYPAn tapaan tehokas joukkue hyökkäyspäässä. MYPAn tehtaillessa maaleja 52, tamperelaiset osuivat maalipuiden väliin 47 kertaa. MYPAn paras maalintekijä oli koko Kakkosen maalipörssin voittanut Jussi-Pekka Rämä 23 osumalla. TPV:n tehokkain maalintekijä oli Mika Ahonen kahdeksalla osumalla. Päästetyissä maaleissa erot ovat selkeämmät. MYPAn verkkoon tehtiin 42 osumaa kun taas TPV päästi omassa lohkossaan vähiten maaleja (19). MYPA sai kuitenkin tärkeimmissä peleissä tilkittyä puolustuksensa kapteeni Heikki Pulkkisen ja Benjamin Niverin johdolla karsintapelejä ajatellen hyvään kuosiin.

TPV:n riveistä tutuimpina niminä esille kannattaa varmastikin nostaa Giorgi Ositashvili, joka on aikaisemmilta vuosilta tuttu KTP:n riveistä sekä FC Hakan riveissäkin esiintynyt Topi Järvi.

Ottelun jälkeen MYPA järjestää vanhan paperitehtaan tiloissa MYPA Festin. Juhla alkaa klo 18.00 ja tämän johdosta MYPA pubi on poikkeuksellisesti pelin jälkeen suljettu. MYPA Festiin voit ostaa ennakkolipun hintaan 15,00 € ja portilta hintaan 18,00 €.