Kauden 2024 kapteenisto valittu

Kauden 2024 kapteenisto valittu

MyPan kapteenina jatkaa jo kolmatta kautta Olli Kähkönen. Kapteeniston täydentävät maalivahti Antti Kaikkonen sekä keskikentällä tai hyökkäävissä rooleissa pelaava Jari Hassel.

Kähkönen: "Kapteenina olo on valtavan suuri kunnia. Ja varsinkin MyPassa, maailman parhaassa seurassa."

Hän on ollut jo useamman vuoden ainoa mypalainen, joka on pelannut joukkueessa koko uuden tulemisen ajan eli vuodesta 2017. Ennen MyPaa hän ehti pelata yhden kauden aikuisissa Inkeroisten Purhassa Kolmosta, mutta sen jälkeen MyPassa on kertynyt reilut sata virallista ottelua. Kahdella edellisellä kaudella laitapakkina normaalisti pelaava Kähkönen iski ensimmäiset maalinsa aikuisten sarjoissa, yhteensä mukavat seitsemän.

Varakapteeni Kaikkonen aloittelee neljättä kauttaan MyPassa, jossa hän on ollut alusta saakka ykkösmaalivahti, vaikkakin kausi 2022 meni pitkälti loukkaantumisesta toipuessa. Hän on ehtinyt pelata nelisenkymmentä virallista ottelua seurassa.

Toinen varakapteeni Hassel aloittelee kuudetta kauttaan seurassa. Hän oli tärkeässä roolissa jo kaudella 2018, jolloin MyPa nousi Kakkosesta Ykköseen, ja jatkoi isossa roolissa kauteen 2021 saakka. Hän palasi MyPaan viime kaudeksi ja teki seitsemän maalia sarjassa - aiemmilla kahdeksalla aikuisten kaudellaan maaleja kertyi kymmenen eli kyseessä on varsin hieno saavutus.

Kähkönen kertoo nousemisestaan johtavaan rooliin:
"Kun pelattiin Kakkosta 2021, oli selkeää että (Joakim) Lindberg tulee olemaan kapteeni, mutta olin alkanut jo saamaan isoa vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella. Sinä vuonna minut valittiin ensimmäistä kertaa kapteenistoon. Seuraavana vuonna 2022 moni kokenut ja johtava pelaaja lähti muualle, kun tiputtiin Kolmoseen. Tiedostin vastuuni kokeneempana pelaajana ottamaan vieläkin isomman vastuun ja sinä vuonna minut valittiin kapteeniksi."

Kaudesta 2020, jolloin MyPa pelasi Ykköstä, Kähkönen on ollut merkittävässä roolissa kentällä aina terveenä ollessaan.

Kun viime vuonna julkistettiin kapteenisto, nyt 26-vuotias Kähkönen kertoi mm. pyrkivänsä olemaan esimerkillinen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, mikä on ihan varmasti häneltä onnistunut. Nyt hän painottaa sitä, että pyrkii olemaan oma itsensä kapteenina, ja vaikka hänellä on esikuvia hyvistä kapteeneista, on hänellä oma tapansa toimia johtavassa roolissa.

"Ainut asia, mitä tietoisesti olen ehkä tälle kaudelle muuttanut ja lisännyt, on entistä kovempi vaatimustaso. Viime kaudella koin, että tarvitaan vain hyvä henki joukkueeseen, niin sillä päästään pitkälle. Tänä vuonna jokaisen on ihan oikeasti nostettava tasoaan ja sitä pyrin painottamaan koko ajan enemmän."

Näinhän se menee. Kakkonen on paljon kovempi sarja kuin Kolmonen, vaikkakin viime kaudella normaalia suurempi joukko Kakkosen kärkiseuroja nousi pykälää ylemmäs ja tilalle tuli tavallista useampi joukkue Kolmosesta.

"Vaatimustasoa ei voi liikaa korostaa. Tosissaan pitää olla joka päivä ja tehdä duunia, mutta emme halua että joukkueesta tulee liian totinen. Pelaajat on parhaimmillaan, kun kaikilla on hyvä fiilis."

"Meillä on erinomainen kapteenisto, kaikki on vähän erilaisia persoonia ja jokaisella on hieman erilaiset tavoitteet pelaajina. Täydennämme hyvin toisiamme. Tämän kauden MyPa tarvitsee ennen kaikkea esimerkillisen kapteeniston, joka antaa aina ja joka tilanteessa kaikkensa."

Paljon Kähkösen omistautumisesta MyPalle kertoo, että sen lisäksi että hän pelaa joukkueessa, hän toimii myös seuran hallituksessa toista kauttaan, vastuullaan nyt viestintä.

"Meillä on MyPassa huikea viestintätiimi, joten arkisia asioita ja suunnitteluja tehdään heidän kanssaan. Suunnittelen yhdessä heidän kanssa somea, nettisivujen uutisia ja kaikkea muuta vastaavaa."

"Lisäksi teen kaikkea, mikä vaan auttaa seuran toimivuutta. Minulla on hyvä näkemys koko seuran toiminnasta, niin pelaajien arjesta kuin seurajohdollisista asioista, joten pyrin sen kautta löytämään toimivia ja uusia toimintamalleja seuran ja pelaajien arkeen."

"Välillä miettii, että on hullua keitä kaikkia suuruuksia on saanut pelata MyPan paidassa, kapteenin nauha kädessä. Se herättää kunnioitusta," Kähkönen kertoo.