KJP - MyPa Kouvolan keskuskentällä ke 2.8. klo 18:30

KJP - MyPa Kouvolan keskuskentällä ke 2.8. klo 18:30

MyPa on kasvattanut sarjajohtonsa jo kohtalaisen tukevan tuntuiseen kahdeksaan pisteeseen, mutta vielä tarvitaan lukuisia voittoja sarjanousun varmistamiseksi. Seuraava tilaisuus on keskiviikkona paikallisvastustaja KJP:n vieraana.

Viime kaudella KJP yllätti varmasti monet nappaamalla Saviniemestä pisteet kotiin 1-2 -vierasvoitollaan kesäkuussa, mutta Kouvolan keskuskentällä lokakuun alussa MyPa kuittasi voiton 4-1 -lukemin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tämän vuoden huhtikuun lopulla Saviniemessä päättyi MyPan selkeään ja ansaittuun 4-0 -voittoon.

KJP on voittanut kolme viimeistä otteluaan ja noussut pisteen päähän sarjakakkosesta HaPKista, joka on kompuroinut viimeisissä kolmessa ottelussaan. Sijat 2-6 ovat kuitenkin neljän pisteen sisällä, joten muutoksia ehtii loppukaudesta tulla vielä paljon. Kymenlaaksolaisittain on mukavaa, että neljä seutukunnan viidestä Kolmosen joukkueesta mahtuu tällä hetkellä kärkiviisikkoon, kun taas Etelä-Karjalan joukkueet ovat häntäpäässä.

Siinä missä MyPa on latonut 33 maalia kesä-heinäkuussa voittaen useamman kerran murskalukemin, KJP on tehnyt 18 maalia ja pelannut useita maalin erolla ratkenneita otteluita. Puolustus on molemmilla joukkueilla tilastojen mukaan sarjan kärkipäätä, sillä KJP on päästänyt 12 ottelussa 15 ja MyPa 14 maalia.

Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Paikalliskamppailut ovat aina oma lukunsa, jossa naapuri tekee kaikkensa saadakseen voiton. Pelissä on varmasti tunnetta hieman normaalia enemmän ja katsotaan, kumpi kestää sen paremmin. Tämä peli ei ole meidän tärkein ottelumme, vaan jokainen ottelu on meille kesän tärkein."

Simo Majanderin lähdettyä kysymys kuuluu, ketkä muodostavat topparikaksikon. Saarela: "Veeti Laiho on armeijassa ja hän palaa joukkueeseen, kun lomat rupeavat rullaamaan. Kuka ottaa topparin paikan, niin se katsotaan peli kerrallaan. Meillä on kyllä suunnitelmat siihen."

Missä MyPan joukkueen pitäisi vielä kehittyä loppukaudesta? "Joukkueen pelin pitää kehittyä kokonaisvaltaisesti ja joka osa-alueella tasaisesti, siten voimme olla tyytyväisiä kauteen, mitä se sitten meille antaakaan," Saarela toteaa.