Lauantaina Myllykoskella revanssi Union Plaanista

Lauantaina Myllykoskella revanssi Union Plaanista

Valokuva: Kristian Nikula

Kesäkuun alussa MyPa kärsi kauden ainoan tappionsa tämän kauden sarjaotteluissa, Heinolassa Union Plaanin vieraana lukemin 3-2, joten lauantaina 9.9 klo 15 olisi tilaisuus tasata tilit.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela muistaa tappioon päättyneen ottelun: "Meillä oli omat paikkamme, muutama herpaantuminen ja lopputulos oli tappio. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, koska lopputuloksen jokainen muistaa. Ei sitä, miten se tuli."

Eikä kesäkuinen tappio ollut edes ainoa Union Plaanin voitto MyPasta lähivuosina, sillä viime vuoden syyskuussakin heinolalaisten kotikenttä osoittautui ylitsepääsemättömäksi esteeksi MyPan tiellä - 3-1 Union Plaanille. Saviniemessä Union Plaani ei kuitenkaan ole juhlinut, koska viime kauden alussa MyPa otti 3-1 -kotivoiton ja kauden 2017 Regions Cupin ottelussa MyPa rökitti heinolalaisia peräti 7-1. Muita kohtaamisia virallisissa otteluissa ei joukkueiden välillä lähivuosilta ole.

Kesäkuisen Union Plaani -tappion jälkeen MyPa on porskuttanut voitosta voittoon, jo kymmenen kertaa putkeen. Ja omakin maali on pysynyt puhtaana neljästi peräkkäin varsin vakuuttavalla tavalla, sillä vastustajilla ei ole edes ollut suuremmin maalintekopaikkoja.

Asiat ovat viime viikkoina tapahtuneet nopeasti, koska viimeisten kierrosten aikana ero muihin joukkueisiin on revennyt muutamasta pisteestä varsin suureksi, 14 pisteeseen. Voittamalla Union Plaanin MyPa varmistaa Kaakon Kolmosen voiton ja nousun Kakkoseen kaudeksi 2024, vaikka jäljellä olisi vielä neljä ottelua. Nousu saattaa ratketa jo perjantaina, mikäli MP/SavU ei voita KoPaa.

MUISTUTUS KATSOJILLE:
Pyrotekniikkaa tai muita ilotulitteisiin/räjähteisiin viittaavia esineitä ei saa tuoda stadionille.
Pitch invasion eli katsojien rynniminen kentälle ottelun päätyttyä on ankarasti kielletty, tällainen ei kuulu jalkapalloon eikä varsinkaan MyPan otteluihin!

Vaikuttaako koko kauden kannalta ratkaiseva hetki joukkueeseen? Saarela: "Tämä on kyllä aihe, josta en pidä ollenkaan. Meillä on pelejä jäljellä ja joukkueen pitää keskittyä niihin, eikä mihinkään muuhun. Totuus tietysti on, että kyllä asetelma näkyy pelaajistossa, eikä aina positiivisesti. Tällä tarkoitan sitä, että nälkä harjoituksissa välillä heittelehtii eli asenne ei ole riittävä. Tästä olemme keskustelleet pelaajien kanssa ehkä jopa liikaakin, mutta paineet ja hyvänolon tunteet pitää osata jättää pois ja hoitaa hommat 'ammattimaisesti' loppuun asti."

Vierailijat ovat jaetulla 5. sijalla PeKan ja KJP:n kanssa, eikä matkaa kakkosena olevaan MP/SavUunkaan ole kuin kuusi pistettä. Sarjapaikka on sinettiä vaille saavutettu, mutta tasaisessa keskikastissa sijoitus voi vielä muuttua paljonkin suuntaan taikka toiseen. Takana kahden pisteen päässä on Edustus IPS ja kuusi pistettä perässä olevalla Kultsu FC:lläkin on vielä periaatteessa mahdollisuutensa.

Union Plaani lähtee otteluun ilman pelikiellossa olevaa 32-vuotiasta, Veikkausliigassakin nuorena pelannutta Juho-Matti Heikaria, joka on ollut avauskokoonpanossa useimmissa heinolalaisten otteluissa tällä kaudella. Nähtäväksi jää, mikä vaikutus tällä on neljän voitto-ottelun putkessa viilettävälle Union Plaanille.

"Ottelusta tulee kyllä vääntö. Vastustaja on aika suoraviivainen ja heillä on aika nopea yläkerta, jonka kanssa pitää olla tarkkana. Hikeä saamme jättää kentällä melkoisesti, jos aiomme saada hyvän lopputuloksen," Saarela tietää.

Se millaisella kokoonpanolla MyPa lähtee otteluun, on Saarelan mukaan vielä vähän epävarmaa. "Meidän muutamille pelaajille on tullut hieman tällejä ja nämä ratkeavat vasta hieman ennen peliä."

Voit ostaa MyPan kotiotteluiden pääsyliput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/mypa/mypa-edustus-ips-3415929/?affiliate=ADV, Reunan Kirjakaupasta, Autofit Myllykoskelta tai Neste Anjalasta.

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta voit katsoa ottelun myös ilmaiseksi Veo Live -sovelluksesta.