Maalivahti Joel Peltola jatkaa - mutta kenestä ykkösvahti?

Maalivahti Joel Peltola jatkaa - mutta kenestä ykkösvahti?

MyPalla on positiivinen ongelma, sillä veräjänvartijaksi on tarjolla kaksi hyvää vaihtoehtoa: 26-vuotias puolustusministerin kaima Antti Kaikkonen sekä 22-vuotias Joel Peltola.

Peltola on Susien ja KJP:n kasvatti, mutta aikuisten peleissä hän debytoi kaudella 2018 Korian Ponnessa, jossa hän pelasi Nelosta kuusi ottelua. Seuraavalla kaudella hän edusti haminalaista HaPKia Kolmosessa 15 ottelussa. Peltola: "2019 kuuluin MyPan sopimuspelaajiin kun pelasimme Ykkösessä, ja oli tiedossa että sinne ei itselläni taso riitä, joten valmennuksen kanssa mietittiin parhaaksi treenata MyPassa ja pelata Kolmosessa. Minulla oli pari vaihtoehtoa, mutta päädyin tekemään lainasopimuksen Haminaan, koska tiesin pääseväni pelaamaan isoja minuutteja. Sieltä käteen jäi tärkeää kokemusta miesten peleistä, ja paljon hyviä muistoja." HaPK sijoittui 2019 Kolmosen lohkossaan toiseksi viimeiseksi, putoajan paikalle, mutta sai silti paikan Kolmosesta seuraavalle kaudelle. Päättyneellä kaudella se voitti Kaakon Kolmosen seitsemän pisteen erolla MyPaan ja pääsi karsimaan paikasta Kakkoseen. HaPK kuitenkin hävisi karsinnat ja pelaa Kolmosta ensi kaudellakin - ollen todennäköisesti yksi MyPan päävastustajista taistelussa sarjan voitosta.

Kaudella 2021 Peltola pelasi vain kolme ottelua MyPan riveissä, mutta Antti Kaikkosen loukkaannuttua viime kesänä Peltola otti MyPan ykkösvahdin paikan loppukaudeksi itselleen, pelaten 14 ottelua alusta loppuun. Lohkon kakkospaikka ei tyydyttänyt Peltolaa: "Viime kaudesta jäi vähän ristiriitainen olo. Vaikka itse pelasin ihan ok kauden, niin emme voittaneet omaa lohkoa. Arvosanaksi antaisin itselleni 8-." Ensi kauden tavoite onkin selvä: "Tällä hetkellä tavoitteena on nostaa MyPa Kakkoseen, sinne minne se kuuluu." Päävalmentaja Jyrki Saarela oli tyytyväinen Peltolan otteisiin päättyneellä kaudella: "Peltola yllätti viime kaudella positiivisesti, joutui ottamaan ykkösmaalivahdin paikan Kaikkosen loukkaannuttua."

Peltola on huomannut selkeitä tasoeroja pelaamissaan aikuisten sarjoissa: "Kolmosen ja Kakkosen isoin ero omasta näkökulmasta on hyökkääjien taso ja pelin yleinen nopeus. Kolmosessa hyökkääjien ratkaisut eivät ole aina parhaimpia ja pelin tempo on hitaampaa kuin Kakkosessa." Monia tärkeitä torjuntoja päättyneellä kaudella tehnyt Peltola pitää vahvuuksinaan 1vs1-tilanteita ja reaktiotorjuntoja, mutta heikkouksiakin vielä on: "Heikkouksiin kuulu jalalla pelaaminen, mikä on ollut iso kehityskohde jo pari vuotta."

Kun uusi kausi alkaa, yksi asia on varma: maalivahtipeliin MyPa ei kaadu. Mutta kumpi siellä maalilla on, Peltola vai Kaikkonen? Peltola löytää sekä yhtäläisyyksiä että eroja kaksikon väliltä: "Mielestäni minä ja Kanki olemme melkolailla tasavertaisia torjujia. Toki Kanki on minua kokeneempi ja perusvarmuus on sitä kautta parempi kun minulla. Kanki on myös erinomainen johtaja, ja hän on myös minua parempi jalallapelaamisessa. Viime kaudella ennen loukkaantumista Kanki oli ykkönen, mutta ensi kautta ajatellen on vielä turha miettiä kumpi on ykkönen. Molemmat meistä on hyviä maalivahteja ja kilpailutilanteen takia puskemme toisiamme joka treeneissä olemaan parempia." Hyvästä kilpailutilanteesta puhuu myös Saarela: "Jopi on määrätietoinen harjoittelija, tosin opiskelu ja työ Lappeenrannassa hieman häiritsee mukana oloa, mutta täyttää paikkansa. Nyt kun Antti Kaikkonen rupeaa olemaan kunnossa, tulee hyvä ja kehittävä kilpailu kuka ottaa pelaavan maalivahdin paikan."