Mäkelä odottavin mielin kohti sarjakauden alkua

Mäkelä odottavin mielin kohti sarjakauden alkua

MYPAn talven 2020 harjoituskausi on kääntymässä kevääseen ja joukkueen toinen sarjakausi Ykkösessä potkaistaan käyntiin puolentoista kuukauden kuluttua. Päävalmentaja Ilkka Mäkelän johdolla kauteen valmistautuva ryhmä on harjoitellut läpi talven kompaktilla ringillä, ja valmennusjohdon mukaan tulevan kauden joukkue alkaa hyvää vauhtia hahmottumaan.

- Prosessin ensimmäinen vaihe, joukkueen kokoaminen, alkaa olla rippeitä vaille valmis. Olemme löytäneet budjettimme raameissa meille sopivia Ykkösen tasoisia pelaajia, ja lisäksi yhteistyö HIFK:n kanssa on käynnistynyt toivotulla tavalla jatkuen luonnollisesti läpi kauden. Muutama mahdollinen hankinta saattanee tulla vielä ajankohtaiseksi sarjakauden kynnyksellä, Mäkelä valottaa joukkueen tämänhetkistä pelaajaliikennettä.

Lähestulkoon läpi talven pienellä kentällä olosuhteiden pakosta harjoitellut joukkue on keskittynyt tammi- ja helmikuun aikana erityisesti yksilötaitojen hiomiseen. Mäkelän mukaan vaihe kaksi, joukkueen kehittäminen, on käynnistynyt vähitellen isolle kentälle siirryttäessä. 

- Olemme kärsineet jonkin verran erinäisistä loukkaantumisista ja sairasteluista talven harjoituskauden aikana, ja lisäksi muutama pelaaja on ollut satunnaisesti joukkueharjoituksista sivussa työ- ja opiskelukiireiden vuoksi. Nyt tilanne kuitenkin vaikuttaa menevän positiiviseen suuntaan ja loukkaantumislistammekin lyhenee. Toisaalta tosiasia on, että vammoja tulee pitkin kautta, mutta esimerkiksi pidempiaikaisesta vammasta kärsinyt Anttoni Huttunen on palaamassa näinä viikkoina takaisin tositoimiin. Pallollisiin harjoituksiin hän on osallistunut jo jonkin aikaa.

Osviittaa tulevan kesän vastustajista MYPA sai Suomen Cupin otteluiden myötä, kun lohkovaiheen peleissä vastaan astelivat niin ikään Ykköseen valmistautuvat MP, MuSa, FC KTP, Ekenäs IF sekä Gnistan. Otteluista neljä päättyi MYPAn tappioon, ja cupin ainoat pisteet punapaidat raapivat kasaan kaataen Gnistanin numeroin 2-5. Mäkelän mukaan pelit antoivat hyvää oppia alkavaa sarjakautta silmällä pitäen.

- Jokainen Suomen Cupin peli oli omanlaisensa. Sisällöllisesti hyviä otteita tässä vaiheessa kautta esitimme ensimmäiset parikymmentä minuuttia Mikkelissä, KTP:tä vastaan kotiottelussamme Kotkassa sekä Gnistanin vieraana Helsingissä, ottelussa, jossa teimme viisi maalia ja pystyimme luomaan peräti 18 maalipaikkaa. MuSaa vastaan pelasimme keskivertoisesti, mutta toisaalta pisteille pääsy ei olisi mielestäni ollut suuri vääryys. Selvästi heikoin esityksemme oli Tammisaaressa.

Vielä ennen sarjakauden alkua MYPA pelaa seitsemän harjoitusottelua kotikenttäolosuhteissa, joista ensimmäinen puhalletaan käyntiin ylihuomenna lauantaina. Harjoituspeleissä vastaan asettuu joukkueita niin alemmista sarjoista kuin Veikkausliigastakin MYPAn kohdatessa FC Lahden kuun vaihteessa.

- Harjoituspeleissä pääsemme harjoittelemaan sekä teknisiä että taktisia asioita niin hyökkäys - kuin puolustuspäässäkin. Vastaan asettuu mielenkiintoisia joukkueita. Eteenpäin mennään, ja prosessin kolmas vaihe käynnistyy huhtikuun 18. päivä, kun sarjakausi pyörähtää käyntiin, Mäkelä summaa.

 

Harjoitusottelut:

7.3. MYPA-PeKa klo 13.30, Lehtomäki

14.3. MYPA-JJK klo 12.00, Lehtomäki

18.3. MYPA-Atlantis klo 18.30

28.3. MYPA-Sudet klo 16.00

29.3. MYPA-FC Lahti klo 16.00

4.4. MYPA-Kultsu klo 13.30

9.4. MYPA-Reipas klo 18.30

Otteluiden sijainti tarkentuu lähempänä ajankohtaa sääolosuhteiden mukaan. Harjoitusotteluihin on vapaa pääsy.