#merkityksellinenMYPA

#merkityksellinenMYPA

Reilut kolme kuukautta MYPAn puheenjohtajana on kohta takana, ja enpä olisi marraskuun loppupuolella tähän toimeen valituksi tullessa uskonut, että kentältä hallituksen puolelle siirtyminen työllistäisi tällä mitalla. Olen saanut kunnian pelata MYPAn logo savolaisessa rinnassani veikkausliigasta kolmoseen kaikilla tasoilla. Silloin kun on punavalkoista pelipaitaa päälle vedetty ei ole paljon toppariksi liian lyhyttä pituutta, entisen hiihtäjän teknisen pelaamisen rajoitteita tai viimeisinä vuosina ikämiehen kankeaa liikkumista selitelty. Kentälle on menty MYPAn värejä ylpeästi kantaen, kääritty hihat, annettu jokainen hikipisara joukkueen eteen sekä painettu täysillä 90 minuuttia ja yli tuomarin vihellykseen asti, kroppaa tai metrejä säästelemättä.

Hallitustyöskentely ei ainakaan omassa ideologiassa juurikaan tästä edellä mainitusta eroa. Johda joukkoja edestä, nöyrästi ja avoimesti, omalla esimerkillä sekä talkootyötunteja säästämättä. Mutta kuten kentällä, missä joukkueen maksimaaliseen suoritukseen pelistä toiseen tarvitaan koko joukkuetta ja yhtenäisen pelisuunnitelman mukaista suorittamista, unohtamatta myöskään vaihtopelaajia, huoltajia, valmentajia, joukkueenjohtajia sekä myös faniporukkaa ja Saviniemen kotiyleisöä. Ei seuraakaan voi pelkästään hallitus, jostain kaukaa ja syvältä MYPA-talon uumenista johtaa. Seuratoiminnan johtamiseen ja organisoimiseen pätee täysin samat lainalaisuudet, minkä kanssa Mäkelän Ili viime kuukausina on paininut edustusjoukkueen rakentamisen kanssa. Pyri löytämään jokaiselle paikalle, rooliin ja tehtävään käytettävissä olevilla resursseilla optimaalisin mahdollinen vaihtoehto seuran, edustusjoukkueen tai junioripuolen menestyksen kannalta.

No, mitäs me seuran hallinnollisella puolella käsiään heiluttelevat ja näitä blogeja kirjoittelevat toimijat olemme saaneet tässä hallitustyön alkutaipaleella aikaan. Laiska seura töitään luettelee, mutta heitetääs silti listaan muutamia asioita, mitkä ovat viime kuukausina täyttäneet kyselemättä myös puheenjohtajan kalenteria perheen laatuajan, 40-tuntisten siviilityöviikkojen, harrastejoukkuen koutsaamisen sekä isän roolissa alle kouluikäisten jalkapallokoulun seuraamisen ohella.

Uuden strategian luominen ja lanseeraus, varainhankintakonseptin uudistaminen ja jalkauttaminen sekä myyntiryhmän kasaaminen, uuden jäsenyysmallin ideointi, mediatiimiin some-haun kautta potentiaalisten tekijöiden löytäminen ja toiminnan käynnistäminen, James Toikander rahaston suunnittelu, junioripuolen valmennuspäällikön työn raamittaminen ja konkreettisen tekemisen käynnistäminen, edustusjoukkueen ottelutapahtumaryhmän toiminnan starttaus, junioripuolen joukkueenjohtajien kuukausittaisen palaverikäytännön käynnistäminen, sekä Mäkelän Ilin kautta edustusjoukkueen sekä valmennusryhmän kasaaminen. Pitkä lause sanahelinää ja hallinnollista höpötystä voisi joku sanoa, mutta yllä mainittujen asioiden kautta pyritään varmistamaan se, että seurassa on jatkossa innokkaat, motivoituneet ja osaavat henkilöt oikeilla paikoilla ja tekeminen on systemaattista sekä strategiatyön kautta suunnitellun linjan mukaista.

Tällä roolituksella pyritään, ja uskon myös siihen, että tullaan varmistamaan seuran taloudellinen sekä kilpailullinen menestys ja jatkuvuus sekä juniori- ja harrastetoiminnan laadun kehittäminen ja sitä kautta seuran pelaajamäärän kasvu. Strategiatyön ohella kävimme viime kuukausina läpi tarkemmin myös seuran talouslukuja, ja hallinnollisen puolen uudistaminen ja kehittäminen ovat keskeisiä tekijöitä, millä seuran toiminnan jatkuvuus pyritään varmistamaan tulevina vuosina. Parin edellisen kauden taloudellisella trendillä seinä tulee ”uudelle” MYPAlle muuten nopeasti vastaan. Hallinnolliset pohjat on nyt luotu ja on konkreettisen tekemisen aika.

MYPAn uuden strategian keskeisinä tavoitteina ovat yhteisöllisyyden, avoimuuden ja merkityksellisyyden korostaminen sekä vahvistaminen. MYPA-brändi on suomifutiksessa sekä alueellisesti vahva ja seuran värit ja tapahtumat sekä Saviniemen stadionin ja MYPA-talon ympäristö herättävät meissä kaikissa MYPA-yhteisöön kuuluvissa henkilöissä erilaisia merkityksellisiä muistoja, ajatuksia ja toiveita taas paremmasta tulevasta.

Strategian mukaisesti olemme lähteneet avoimesti liikkeelle tammikuun lopulla pidetyn julkistustilaisuuden kautta. Kiitokset myös tätä kautta Lappalaisen SukePetelle, että ehdit mukaan tapahtumaan ja kuvaamaan omia realistien puolueettomia ajatuksia seuran tulevasta linjasta. Kuten kerrottua, tulemme jatkossa pyrkimään siihen, että iso osa MYPAn seurayhteisöön kuuluvista henkilöistä tulisi jatkossa olemaan tämän merkityksellisen seuran omistajia seuran jäsenyyden kautta. Jäsenyyden lanseerauksessa ja korttien jäsenkorttien painamisessa olemme jääneet hetkeksi telineisiin ja asia tulee etenemään konkreettisesti vasta nyt maaliskuun aikana.

Kenenkään ei tietenkään ole jatkossakaan pakko jäseneksi liittyä ja jokainen esimerkiksi edustusjoukkueen tai juniorijoukkueen ottelu- tai muissa tapahtumissa mukana oleva katsoja, toimihenkilö, vapaaehtoistyöntekijä, yhteistyökumppani tai vaikkapa pelaaja on myös jatkossa seuralle vähintään yhtä arvokas kuin tällä hetkellä. Mutta, kannustan joka tapauksessa kaikkia tähän asti puheenjohtajan pohdiskelua lukenutta liittymään jäseneksi ja sitä kautta seuran omistajaksi, tulemaan mukaan vuosikokoukseen käyttämään äänioikeuttaan sekä asettumaan myös rohkeasti ehdolle seuran hallitukseen. Ja olitpa jäsen tai et, niin tässäkin seurassa tekemistä riittää enemmän kuin vähemmän jokaiselle halukkaalle tekijälle. Eli tervetuloa mukaan MYPAn ottelutapahtumiin ja muuhun toimintaan juuri siinä roolissa ja sillä panostuksella, kuin itsellesi koet merkitykselliseksi ja mielekkääksi.

Nähdään kentän laidalla ja tulkaas rohkeasti naputtelemaan akillesjänteille, jos seura herättää teissä merkityksellisiä ajatuksia.

Heikki Pulkkinen