MyPa 1, FC Vaajakoski 2

MyPa 1, FC Vaajakoski 2

Suomen Cupin ottelussa FC Vaajakoski hallitsi palloa selvästi, mutta se ei kerro koko totuutta ottelusta.

MyPa lähti otteluun varsin erilaisella kokoonpanolla kuin viime lauantain sarja-avaukseen. Mm. Jussi-Pekka Rämä oli kokonaan poissa kokoonpanosta ja avauskokoonpano oli hyvin erilainen kuin FC Futuraa vastaan. Vain pari pelaajaa avasi sekä Porvoossa että tänään Myllykoskella ja lähes kaikki joukkueen pelaajat ovat päässeet kentälle jommassakummassa ottelussa.

Viileässä ja ajoittain sateisessa säässä vaajakoskelaiset hallitsivat palloa lähes mielin määrin MyPan puolustaessa varsin tiiviisti ja pyrkien vastahyökkäyksiin, joista muutama oli avausjaksolla vaarallisia.

Ottelu alkoi myllykoskelaisittain mukavasti, kun 9. minuutilla Juho Innanen oli päästä laukomaan hyvästä paikasta rankkarialueen sisäpuolelta, mutta laukauksen sijaan hänet kaadettiin ja tuloksena oli rankkari. Innanen otti vastuun rankkarista ja sijoitti pallon varmasti maaliin, ja näin oli kotijoukkue 1-0 -johdossa.

Puolen tunnin kohdilla kärjessä pelannut Jari Hassel pääsi puolittain läpi ja sai tilaisuuden nostaa pallo paristakymmenestä metristä ohi vaajakoskelaisten maalivahdin Joona Polton, mutta yritys osui vain sivuverkkoihin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin laitahyökkääjänä pelannut Otto Haimi pääsi vetämään hyvästä paikasta, mutta jälleen ohi.

FC Vaajakoski hakkasi lähes koko avausjakson päätään tiiviiseen MyPan puolustukseen. Vasta aivan jakson lopussa MyPa-vahti Eetu Kangaskolkka joutui pariin otteeseen torjuntatöihin. MyPan kuparinen murtui 41. minuutilla, kun FC Vaajakosken vasemmalta annettu kulmapotku päätyi kapteeni Juuso Sarkkiseen päähän, eikä tämä erehtynyt. 1-1 -lukemissa tauolle.

Toinen jakso alkoi samalla kaavalla: FC Vaajakoski piti palloa ja MyPa puolusti. Kun peliä oli pelattu runsas tunti, Vaajakosken oikealta laidalta rakennettu hyökkäys päätyi Paulus Mentosen jalkoihin rankkarialueella ja tämä latasi pallon etunurkasta rysään. 1-2.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Innasella oli tontti tasoittaa peli, mutta päivän teemana MyPan vedoissa oli sivuverkko - niin tälläkin kertaa.

Seuraavaksi oli katastrofin ainekset ilmassa MyPan päädyssä, kun Kangaskolkka seikkaili kaukana maalista ja Vaajakoski pääsi yrittämään maalia lähietäisyydeltä useammankin kerran, mutta MyPa-puolustus onnistui blokkaamaan tyhjää maalia kohden menossa olevat vedot.

Loppua kohden MyPa sai vähän painetta vieraiden päätyyn ja muutama tilanteenpoikanenkin saatiin aikaiseksi. Kenties paras tilanne osui vaihtomies Väinö Hietalalle, joka pääsi puskemaan Olli Kähkösen oikealta lähteneestä keskityksestä, mutta osuma palloon ei ollut riittävän hyvä päätyäkseen maaliin saakka.

Tällä kertaa MyPan Suomen Cupin ottelut päättyivät yhteen otteluun ja keskittymisen voi kohdentaa puhtaasti Kakkosen otteluihin.

Päävalmentaja Mika Pasanen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta MyPan esityksestä hän löysi paljon hyvää. Vastustaja on hänen mukaansa hyvä Ykkösen joukkue.

"Jätkät puolusti hyvin. Vaajakoski pääsi hallitsemana palloa, mutta tehottomasti meidän muodon ulkopuolella, eikä hirveästi päässyt murtautumaan muodon sisälle."

"Oli meilläkin paikkoja, mistä olisi voitu tehdä. Päästiin hyödyntämään meidän tilanteenvaihtoja ja niistä tulikin vaarallisia tilanteita."

"Viimeinen 20min painettiin päälle ja vastustaja joutui ottamaan vastaan. Kun ylempisarjalaisia vastaan pystyy tekemään noin, niin olen ylpeä jätkistä."

"Monesti ylempisarjalaiset saa puristettua pienen ekstran tällaisissa peleissä. Harmi, että hävittiin pienellä marginaalilla."

MyPan kausi jatkuu jo ensi lauantaina klo 15 Kakkosen ottelulla, kun KSOY Stadionille saapuu vieraaksi helsinkiläinen PPJ.