MyPa 3 - PeKa 1

MyPa 3 - PeKa 1

Lämpimässä säässä Myllykoskella oli neljän maalin ilta 527 katsojan edessä.

MyPan kokoonpano:

Hietala   Rämä   Kaiga
    Hassel    
  Majander   Toppinen  
Pykäläinen Karppanen   Laiho Kähkönen
    Kangaskolkka    

Vaihdossa olivat Kaikkonen, Mäkelä, Joutjärvi (46 ->), Hernesniemi (82 ->), Mykrä (87 ->), Stadig (82 ->) ja Roponen (61 ->).

Ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen oli MyPan lievää hallintaa, vaikkei montaa maalipaikkaa siunaantunutkaan. Kymmenen minuutin kohdilla Jari Hassel pääsi kokeilemaan vaparista vajaasta 20 metristä, mutta laukoi hieman yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Daniel Kaiga keskitti ja Jussi-Pekka Rämä puski hyvästä tekopaikasta yli. Pari minuuttia edellisestä Väinö Hietala nappasi pitkän avauksen kiinni ja pääsi vetopaikkaan, mutta erinomaisen ottelun pelannut PeKa-vahti Kristian Varis venyi hienoon jalkatorjuntaan.

Jakson puolivälissä PeKa piti palloa vähän enemmän, mutta maalipaikkoihin se ei juuri päässyt MyPan suhteellisen tiivistä puolustusta vastaan. Sen sijaan vahvasti palloa suojennut MyPa-kärki Rämä järjesteli 27. minuutilla keskikentälle siirtyneelle Simo Majanderille paikan 16 metriin. Veto meni kuitenkin ohi maalin.

Jos Peli-Karhujen Varis esiintyi vakuuttavasti, niin samaa voi sanoa MyPan laiturista Daniel Kaigasta: aktiivista prässiä, pallonriistoja, ohituksia pallon kanssa ja niin edelleen. Oikealla laidallaan Kaiga oli jatkuva uhka PeKan puolustukselle yhdessä laitapakki Olli Kähkösen kanssa jättäen vasemmalla pelanneet laitapakki Panu Pykäläisen ja varsinkin Väinö Hietalan varjoonsa.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Rämä tarjosi vahvan suojauksensa jälkeen rankkarialueen oikeanpuoliselta sivustalta Hietalalle tilaisuuden nousta parrasvaloihin, mutta tämän veto meni etunurkasta yli. Rämän fyysiset voimat tulivat useissa rajaheittotilanteissa esille vahvan suojauspelin myötä, ja näistä tulikin ottelun kuluessa useampia puolittaisia tilanteita MyPan eri pelaajille.

Avausmaali syntyi 37. minuutilla. Kaigalle pelattiin juoksupallo oikealle, jossa tämä haastoi PeKan puolustajaa vaihteeksi huonolla menestyksellä, mutta irtopallon nappasi Jari Hassel, joka keskitti nopeasti Rämälle. Tämä oli jäänyt täysin vapaaksi takanurkalle, josta maalitykillä oli helpohko työ upottaa pallo PeKa-maaliin.

Jakson lopulla Rämä pääsi vielä puskemaan Panu Pykäläisen oikealta antamasta kulmapotkusta, mutta yli meni. Tauolle lähdettiin MyPan ansaitussa johdossa.

Toinen jakso alkoi melko rauhallisesti, eikä suurempia tilanteita syntynyt ennen tunnin täyttymistä. PeKa sai lähes ensimmäiset laukauksensa, kun ensin Yomalo Kalifa laukoi 16 metristä ohi ja lähes heti tämän jälkeen Toni Kilpeläinen kokeili vajaasta 30 metristä, mutta jälleen ohi.

Toisen jakson alkaessa Vili Toppinen teki tilaa Joakim Joutjärvelle, joka ottikin keskikentän vakuuttavasti hallintaansa, ja tilanteita syntyi hänen kauttaan useita. Toinen vaihtomies Tommi Roponen tarjoili Joutjärvelle paikan kahteenkymmeneen metriin, mutta tämä meni vielä ohi maalin. Palkintonsa Joutjärvi sai 73. minuutilla, kun MyPan pallonriistosta seuranneen hässäkän päätteeksi Roponen veti ja paluupallo päätyi Joutjärvelle 20 metriin, josta tämä latasi pallon komeasti verkkoon.

"Ihan ok esitys kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Ihan hyvin pääsi sisään," Joutjärvi kertoo. Onnistumisen arvoa nostaa se, että Joutjärvi ei ole vielä aivan täydessä pelikunnossa: "Joudun vielä pari kuukautta käyttämään teippiä."
Viimeisellä kymmenminuuttisella ottelu sai hieman yllättävän käänteen, kun Hassel menetti kovan prässin alla pallon lähellä omaa rangaistusaluetta, ja vain muutamaa sekuntia myöhemmin maalivahti Eetu Kangaskolkka sai kaivaa pallon omasta häkistä PeKan kavennettua 2-1:een.