MyPa aloittaa pelikautensa Suomen Cupista

MyPa aloittaa pelikautensa Suomen Cupista

Kuva: MyPa/Jaakko Haapala

MyPa aloittaa pelikautensa 2022 heti kilpailullisella ottelulla kun Suomen Cupissa kohdataan vieraskentällä Tuusulan Palloseura.

Vuodet 1992, 1995 ja 2004 ovat hyvin kaikkien MyPa-kannattajien muistissa. Noina vuosina MyPa-talolla on juhlittu Suomen Cupin voittoa, kun sitä on pelattu sen perinteisessä muodossa. 1992 finaalissa kaatui Jaro Olympiastadionilla lukemin 2-0 Esa Pekosen ja Jari Litmasen maaleilla. 1995 pelattiin jälleen Olympiastadionilla ja silloin Sami Hyypiä puski FC Jazzia vastaan ottelun ainoaksi jääneen maalin. 2004 pelattiin FC Hämeenlinnaa vastaan silloin vielä Finnair Stadiumin nimeä kantaneella Töölön jalkapallostadionilla. Saku Puhakainen viimeisteli MyPan avausmaalin ja jännittäviksi äityneiden vaiheiden jälkeen Tuomas Ahon loppuhetkien maali vei MyPan kolmannen kerran nostelemaan Antero Nyman-kiertopalkintoa.


Lohkovaiheisessa Suomen Cupissa MyPa on ollut mukana molemmilla Ykkösen kausillaan ja molemmilla kerroilla tie on noussut pystyyn lohkovaiheen jälkeen. 2019 MyPan kanssa samassa lohkossa pelasivat FC Haka, FF Jaro ja MuSa. Tuolloin MyPa ylsi ennakolta kovimpia suosikkeja Hakaa ja Jaroa vastaan tasapeleihin. Tappio MuSa:lle tiesi pelien päättymistä lohkovaiheeseen. Viimeiseksi jäänellä Ykkösen kaudellaan MyPa kohtasi Cupissa MP:n, MuSa:n, EIF:n, KTP:n ja Gnistanin. Näistä vain Gnistanin MyPa onnistui kaatamaan muiden kohtaamisten päättyessä tappioihin. Viime vuonna Suomen Cupin avauskierroksella vastaan asettui PEPO ja lappeenrantalaiset olivat vahvempia lukemin 2-1.


Vuoden 2022 pelikautensa ja valmistautumisen kauteen MyPa aloittaa Suomen Cupista kun terveystilanne pakotti peruuttamaan mm. valmistavan harjoitusottelun Purhaa vastaan. Kokoonpanon yllä leijuu vielä paljon kysymysmerkkejä ottelupäivän aattona, sillä harjoituksista kantautuneiden tietojen mukaan joukkue on joutunut juurikin terveyshuolien takia operoimaan valitettavan kapealla materiaalilla.


Kolmosessa MyPan tapaan pelaavan TuPS:n sijoitus viime kaudella lohko C:ssä oli 11. Alemmassa loppusarjassa se vältti lopulta neljän pisteen turvin putoamisen. Tehokkaimmin maaleja tehtaili myös PKKU:n värejä aiemmin urallaan kantanut Matti Saari. Regions Cupin TuPS aloitti viime kaudella suoraan toiselta kierrokselta. SUMU (Suurmetsän Urheilijat) pudotti kuitenkin tuusulalaiset jatkosta.


TuPS:n ja MyPan välistä klo 15.00 alkavaa Suomen Cupin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä maksullisen Ruutu+-palvelun kautta.


Tuusulan Urheilukentän tekonurmella pelattavaa ottelua pääsee paikanpäälle katsomaan veloituksetta. Kentän laidalla olevassa siirrettävässä katsomossa on rajattu määrä paikkoja, mutta kentän laidalta löytyy riittävästi vapaata tilaa ottelun seuraamiseen.