MYPA ALOITTI HARJOITUSPELIT VOITOLLA

MYPA ALOITTI HARJOITUSPELIT VOITOLLA

VJS Old Stars jaksoi laittaa hyvin MYPA:lle kampoihin ensimmäisellä puoliajalla. Vierasjoukkueen kone käynnistyi kunnolla vasta toisella puoliajalla, jolloin se meni menojaan. MYPA:n miehistö oli hyvin kapea. Hyökkääjä Jari Hasselin sairastuminen kavensi rinkiä entisestään.

Kauden ensimmäiselle harjoituspelille on yleensä hyvin ominaista, että koneet saadaan käyntiin pikkuhiljaa. MYPA haki ottelun alussa askelmerkkejään ja fiksusti puolustanut kotijoukkue VJS Old Stars piti vierailijat suurimmaksi osaksi pois vaarallisilta maalipaikoilta vaikka parin minuutin pelin jälkeen Samuel Arposelle avautuikin hyvä vetopaikka. Sen VJS:n maalivahti Juha Pulkki hienosti torjui.

MYPA sai kylmää vettä niskaansa ottelun 9. minuutilla. Simo Majanderin palautus maalivahti Matias Riikoselle jäi vajaaksi ja VJS:n Janne Lehmustola nappasi pallon. Lehmustola nosti tyylikkäästi pallon Riikosen yli takakulmaan ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

VJS oli lähellä lisätä johtoaan kun 13 minuuttia oli pelattu. Pitkä pystysyöttö aiheutti MYPA-puolustuksessa hieman hämmenystä ja jälleen VJS-pelaaja pääsi nostamaan pallon kohti takakulmaa, mutta Riikosen ja MYPA-puolustuksen onneksi pallo lipui ohi maalista.

MYPA sai alkujännityksen karisteltua parinkymmenenen peliminuutin mentyä rikki. Ensin Samuel Arponen laukoi etukulmasta vain vähän ohi ja vain hetkeä myöhemmin Arttu Huovilan kaukolaukaus viuhui yli maalin.

39. minuutilla MYPA tuli viimein tasoihin. Huovila ja Majander pelasivat vasemmalla laidalla hyvin yhteen ja Majander pääsi yhteispelin seurauksena keskittämään. Keskitys tavoitti pirteästi läpi ottelun pelanneen Samuel Arposen, joka ohjasi pallon nätisti etukulmasta maaliin.

MYPA sai uudenlaisen vaihteen päälle tasoitusmaalinsa jälkeen. Simo Majander petasi vetopaikan Esko Pesarille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin hieman liian keskelle ja VJS-vahti Pulkki torjui. 42. minuutilla Pesari ei enää erehtynyt. Pallo pelattiin Pesarille rangaistuspilkun tietämille, josta taitava keskikenttäpelaaja ampui pallon varmasti maaliin ja vei MYPA:n 1-2 taukojohtoon.

Toiselle puoliajalle MYPA teki vaihtoja. Miika Korpela korvasi Matias Riikosen maalilla, Paavo Kujala tuli Simo Majanderin tilalle, Samuli Luoman tilalle tuli Leevi Perkiö ja Joonas Tiihonen korvasi Antti Koirikiven. Pelaajaringin kapeus ja harjoitusottelun mahdollistamat edestakaiset vaihdot toivat Luoman ja Majanderin vielä myöhemmin takaisin kentälle, kun Olli Kähkönen ja Benjamin Niveri otettiin huilaamaan.

Joonas Tiihosen kentälle tulon myötä MYPA otti keskikentän hallinnan itselleen ja se vapautti osaltaan myös Samuel Lindemania näkyvämpään rooliin. Tulosta se oli tuottaa kun pelikellossa oli 49.minuuttia. Näyttävä hyökkäyskuvio päättyi Lindemanin syöttöön Olli Kähköselle, jonka laukauksen VJS:n maalille vaihdettu Ville Silfverberg torjui etukulmasta

Tiihonen itse oli lähellä täräyttää todellisen euromaalin, mutta tulinen laukaus rangaistusalueen rajalta meni niukasti yli maalista.

MYPA lisäsi johtoaan 58. minuutilla. Samuel Arponen tarjoili ja Paavo Kujala tälläsi pallon voimalla takatolpan kautta maaliin. Neljättä maalia ei tarvinnut kauaa odotella kun Rico Ryöpäs avasi maalitilinsä MYPA-paidassa siirtäen vierailijat jo 1-4 johtoon.

MYPA paineli toisella puoliajalla lopulta täysin omia menojaan saatuaan koneensa käyntiin. 73. minuutilla Paavo Kujala heitti pitkän rajaheiton yli puolustuslinjan, josta Samuelit Lindeman ja Arponen karkasivat kaksi vastaan nolla hyökkäykseen. Lopulta "Linde" tarjoili ja "Samppi" sijoitti päivän toisen osumansa.

Peli oli MYPA:n kontrollissa eikä VJS:n jalka enää riittänyt haastamaan vierasjoukkuetta. 84. minuutilla Joonas Tiihonen lähetti hienon pystysyötön puolustuslinjan selustaan. Nopeajalkainen Arttu Huovila ehti palloon, kiersi maalivahdin ja vei MYPA:n jo 1-6 johtoon. Rico Ryöpäs niittasi vielä loppulukemat 1-7 aivan ottelun lopussa.

MYPA:n seuraava harjoitusottelu pelataan Kouvolassa 10.2 klo 12.30 Lehtomäen tekonurmella jossa vastaan asettuu Sudet

1-7

(1-2)

1-0 VJS Old Stars 8'
1-1 Arponen (Majander) 39'
1-2 Pesari (Lindeman) 42'
1-3 Kujala (Arponen) 57'
1-4 Ryöpäs (Pesari) 60'
1-5 Arponen (Lindeman) 73'
1-6 Huovila (Tiihonen) 83'
1-7 Ryöpäs (Arponen) 87'

MYPAMatias Riikonen (mv) (46' Korpela)
Olli Kähkönen (60' Majander)
Benjamin Niveri (c) (75' Luoma)
Samuli Luoma (46' Perkiö)
Simo Majander (46' Kujala)
Esko Pesari
Antti Koirikivi (46' Tiihonen)
Rico Ryöpäs
Samuel Lindeman
Samuel Arponen
Arttu Huovila

Vaihtopelaajat
Miika Korpela (mv)
Paavo Kujala
Leevi Perkiö
Joonas Tiihonen

VJS Old Stars