MyPa haastaa keskiviikkona KTP:n kotona klo 18:30

MyPa haastaa keskiviikkona KTP:n kotona klo 18:30

Jos oli parin viikon takainen KJP-ottelu yksi kauden mielenkiintoisimmista otteluista MyPalle, niin sitä on varmasti myös Veikkausliigassa pelaavan KTP:n kohtaaminen Suomen cupin 4. kierroksella.

Ottelu pelataan MyPan kotikentällä KSOY Stadionilla keskiviikkona 17.5 klo 18:30.

Niin se vain on, että Kymenlaakson jalkapalloherruus on viime vuosina siirtynyt pohjoisesta etelään ja Kotkaan, vaikka MyPan uuden tulemisen ensivuosina 2019-2020 myllykoskelaiset käväisivätkin parin kauden verran peräti Ykkösessä asti. Perinteisesti MyPa on ollut niskan päällä KTP-otteluissa, mutta nyt ainoa suosikki otteluun on KTP. Mutta mitäpä jos Myllykoskelta kajahtaa sittenkin?

Edellinen Kymenlaakson derby

Asetelmaa voinee verrata jossain määrin kauden 2020 kohtaamisiin, jolloin molemmat pelasivat Ykkösessä. Murto-osalla KTP:n pelaajabudjetista operoinut MyPa haastoi kotkalaisia niin cupissa kuin sarjassakin, eivätkä ottelut pääsääntöisesti olleet niin selviä kuin olisi ehkä voinut olettaa. MyPan kotiotteluissa KTP oli parempi lukemin 1-0 cupissa ja 3-0 sarjassa, mutta Arto Tolsa Areenalla nähtiin melkoinen trilleri, jonka muistavat myös tällä kaudella MyPaa edustavat Jari Hassel ja Olli Kähkönen.

Annetaanpa puheenvuoro ensin Kähköselle: "Hämäriä muistikuvia on kyllä kaikista KTP-kohtaamisista vuosilta 2019 ja 2020. Tuon 5.8.2020 pelatun pelin muistan ihan hyvin. Nata (Nathael Kenzo Ishii) teki aika alussa maalin ja päästiin johtoon. Dave (David Ramadingaye) teki vähä ennen ensimmäisen puoliajan loppua rankkarista tasoitusmaalin. Pääsin itse puoliajalla kentälle 1-1 -tilanteessa, se oli kyllä siistiä. Japa (Hassel) vei meidät heti tokan puoliajan alussa johtoon ja fiilis oli kyllä hyvä, tuntui että mitä vaan voi käydä. Aika nopeasti KTP tasoitti ja sen jälkeen se oli aika vääntämistä loppupelin ajan. Meillä oli silloin tosi vaikea kausi ja KTP:ltä edes piste vieraskentällä olisi ollut todella hyvä. Muistan hyvin, että silloin nuori Tuomas Ollila pelasi minun laidallani vastassa ja se oli tosi näppärä ja hyvä poika. Jouduin kovaan puntariin itsekin koko pelin ajan. Lopussa lisäajalla Ruxi teki kuitenkin KTP:n voittomaalin ja se kyllä söi."

Kähkösen muistoistaan: "Näin jälkikäteen ajateltuna noista vuosista ja peleistä on vaan lämpimiä muistoja. Ne ovat olleet kuitenkin urani isoimpia ja siisteimpiä otteluita. On ollut kiva, että aina derbypeleihin syttyy niin eri tavalla ja se tunne ja paine saattaa tehdä näistä peleistä tosi tasaväkisiä, vaikka lähtökohdat olisivatkin tasollisesti isot."

Myös Hassel muistaa ottelun hyvin: "Yleisöä oli varmasti lähemmäs 3000. Aloitin ottelun vaihtopenkiltä, mutta pääsin kentälle jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä, kun Nikolas Saira loukkaantui. Ei helpoin paikka tulla sisään peliin ja vielä oikeaksi laituriksi, jossa en niin paljon ollut pelannut, ja Arto Tolsa Areenan puukatsomon eteen, josta sai kyllä painetta myös kokoajan KTP-faneilta. Pelattiin mielestäni hyvä ottelu ja johdettiin kahteen otteeseen. Pääsin itsekin hiljentämään kotkalaisyleisöä heti toisen puoliajan alkuun laukomalla 1-2 -maalin oikeaan alakulmaan kuudentoistarajan tuntumasta. Taisteltiin hyvin koko ottelu. Ainakin se on jäänyt mieleen, että KTP:n vasemmassa laidassa pelannutta Antti Mäkijärveä vastaan sai paiskia siinä pelissä hommia ison määrän alaspäin."

KTP:n 3-2 -voitto jäi harmittamaan myös Hasselia: "Oltaisiin varmasti ansaittu se piste ainakin silloin, mutta tapahtumana ja otteluna on jäänyt hienot muistot. Toivottavasti keskiviikkona taistelu riittää yllätykseen, vaikka sarjatasot ja lähtökohdat ovat nyt vähän erilaiset." Niin, olisiko toukokuun 17. päivänä vuonna 2023 MyPan vuoro juhlia viime hetken voittoa kotikentällään? Ja vieläpä lähes sensaatiomaista sellaista. Kenties mukavassa säässä ja runsaslukuisen yleisön edessä?