MYPA haastaa luottavaisena sarjakärki FC Hakan: ”Ei se niin hyvä joukkue ole”

MYPA haastaa luottavaisena sarjakärki FC Hakan: ”Ei se niin hyvä joukkue ole”

Neljän ottelun tappiottomassa putkessa porhaltava MYPA haastaa torstaina sarjakärki FC Hakan Ykkösen ottelussa.
 
MYPA aloitti kautensa tappioiden sävyttämällä tiellä, mutta neljään viimeiseen otteluun tappioiden karvasta kalkkia ei ole jouduttu maistelemaan.
 
- Se on positiivista, että neljää viimeistä ottelua ei olla hävitty. Meidän ykköstavoite kuitenkin on, että sarjapaikka pysyy. Siihen nähden ollaan otettu tärkeitä pisteitä, painottaa MYPA:n valmentaja Toni Huttunen.
 
Huttunen pelasi itse todella pitkän ja komean uran MYPA:ssa. Huttunen voitti MYPA:n kanssa Suomen Cupin vuosina 1992, 1995 ja 2004. Kaudella 2005 hän juhli Suomen mestaruutta. Palkintokaappiin tuli MYPA-vuosilta myös viisi SM-hopeaa ja kolme pronssia. Nyt Huttunen toimii Jukka Karjalaisen vetämässä MYPA:n valmennustiimissä. Joukkueessa on paljon samoja pelaajia, joita Huttunen valmensi aiemmin B-junioreissa.
 
- Joukkueessa on paljon nuorta porukkaa eikä kovin monella hirveän paljoa kokemusta Ykkösen tason peleistä. Se on aika varmaa, että joukkue yksilöineen kasvaa kauden edetessä. Jos joku olettaa jotain muuta, se ei oikein tiedä asioista. Jos joku odotti vielä kovempaa menoa kuin tämä alkukaudesta ja enemmän pisteitä, niin se ei ehkä ollut ihan realismia, Huttunen painottaa.
 
MYPA saa torstaina eteensä ison haasteen, sillä edessä on vieraspelireissu sarjajohtaja FC Hakan kotipesään. Haka ei ole hävinnyt vielä otteluakaan tällä kaudella.
 
- Ne on hyvässä tikissä. Haastajina päästään sinnekin. Talvella pelattiin Hakaa vastaan ja ihan hyvä joukkue se oli, mutta en näe miksi ei sitä pystyisi voittamaan. Ei se niin hyvä joukkue ole. Peliesitykset eivät kuulemma ole heillä olleet aina niin kovin hyviä, vaikka pisteitä on tullut. Ei se niin jäätävää se tekeminen siellä ole, etteikö sitä pystyisi horjuttaa. Toki se vaatii onnistunutta esitystä meiltä.
 
MYPA:n valmennustiimi ei ole kehitellyt mitään erikoisuuksia juuri Hakaa vastaan.
 
- Ei meillä mitään sen ihmeempiä uusia juttuja ole. Se on ykkösasia, että jatketaan siitä, että oma pää pysyy sillä tavoin kuosissa, että ei tule helppoja maaleja. TPV-peliä ja aikaisempia pelejä kun miettii, niin omaa pallolista peliä pitää petrata, jos jatkossakin aiotaan pisteitä saada. Ei se voi olla vain, että puolustetaan. Pallollisenkin pelin pitää parantua. Ajatellen koko kauttakin eteenpäin. Se on selkeä kehityskohde. Uskon, että pojat sitä parantaakin, ei epäilystäkään. Kokemusta tulee koko ajan lisää ja itseluottamus kasvaa. Se vain vaatii vähän aikaa.
 
MYPA:n terveystilanne Haka-ottelun alla on hyvä ja Valkeakoskelle matkaa iskukykyinen ryhmä.
 
- Ikävalko on ollut pois ja on kiikun kaakun palaako vielä tähän peliin. Samaten Saarelma, joka on koko kauden ollut pois. Ehkä eivät kerkeä vielä tähän peliin, mutta Jussin jälkeen viimeistään. Kaikki muut näyttäisivät olevan terveinä, Huttunen kertoo.
 
FC Haka – MYPA torstaina 13.6. klo 18.30 Valkeakosken Tehtaan kentällä ja sitä voi seurata myös suorana lähetyksenä Elisa Viihteeltä.