MYPA HAASTAA PEPO:N VIERASKENTÄLLÄ

MYPA HAASTAA PEPO:N VIERASKENTÄLLÄ

MYPA pelaa tällä viikolla kaksi ottelua joista ensimmäisen vieraskentällä. Helatorstaina 10.5 Lappeenrannan Amiksen tekonurmella vastaan asettuu PEPO. Ottelu alkaa klo 16.00.

MYPAn osalta Kakkosen aloitus on ollut äärimmäisen kova. Se on jo kohdannut kärkijoukkueiksi ennakkoon povatut Gnistanin ja Jipon. Jipolta MYPA pystyi nappamaaan Saviniemessä henkisesti tärkeän kauden avauspisteen sekä avaamaan maalitilinsä. Kauden kolmas ottelu ei tee poikkeusta vastustajan suhteen. PEPO sijoittui viime kaudella Kakkosen A-lohkossa kolmanneksi.

-Tulee taas yksi sarjan ennakkosuosikeista vastaan. Onhan tämä kova otteluohjelma kun kohdataan Gnistan, Jippo ja PEPO jotka lasken kaikki sarjan ennakkosuosikeihin, MYPAn päävalmentaja Jukka Karjalainen mietiskeli tulevaa kotiavauksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Karjalaisella oli kuitenkin selvä näkemys siitä, miten joukkue pystyy haastaamaan PEPO:n kovaan taisteluun sarjapisteistä.

-Meidän pitää pystyä pitämään pikkuisen enemmän palloa itsellämme. Se on pitkä 90 minuuttia jos joudumme puolustamaan koko ajan alhaalla, josta on sitten pallonriiston jälkeen pitkä matka vastustajan maalille. Pitää olla rohkeampia ja luottaa itseemme. Sitä kautta saamme rakennettua maalipaikkoja.

PEPO-otteluun MYPA saa kokoonpanoonsa tärkeän miehen ja lisää johtajuutta kun puolustaja Simo Majander vapautuu pelikiellostaan.

PEPO on aloittanut kautensa voitolla sekä tasapelillä. Kauden avauspelistään se nappasi täydet pisteet MiPK:ltä lukemin 2-0 ja edellisellä kierroksella tasapelipiste tuli lukemin 2-2 NJS:ää vastaan. Maalinteossa tehokkaimmin on onnistunut Petteri Rönkkö jonka tilillä on kauden avausottelussa syntyneet kaksi osumaa.

PEPOn riveistä löytyy myös mypalaisittain mielenkiintoisia nimiä kun joukkuetta valmentaa MYPAn viimeisten liigavuosien aikana fysiikkavalmennuksesta vastannut Mika Heino. Pelaajapuolelta Alex Oikkosella on niin ikään historiaa MYPAn riveistä.