MYPA HAASTAA SEURAAVAKSI MIKKELIN PALLOILIJAT

MYPA HAASTAA SEURAAVAKSI MIKKELIN PALLOILIJAT

Vielä ennen juhannuksen viettoa kannattaa saapua Kymenlaakson Sähkö stadionin lehtereille. Keskiviikkona 20.6 MYPA saa kotikentälleen vastaansa Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa klo 18.30!

MYPA:n ja MP:n viimeisestä kohtaamisesta sarjaottelun merkeissä on jokunen tovi vierähtänyt. Veikkausliigassa viimeksi vuonna 1996 MYPA vei molemmat kohtaamiset nimiinsä. 23.5.1996 Saviniemessä MP kaatui lukemin 3-0. Maalintekijöinä Antti Pohja, Niclas Grönholm ja Tom Engberg. Toistaiseksi viimeisin kohtaaminen Mikkelissä 7.7.1996 päättyi vierailijoiden 1-4-voittoon. Maalit viimeistelivät Antti Pohja kahdesti sekä Jarkko Koskinen ja Niclas Grönholm. MP:n maalista vastasi Shefki Kuqi. Huomionarvoista lienee myös, että MP:n riveissä pelasi tuolloin MYPA:n 2005 mestaruuteen luotsannut Ilkka Mäkelä.

MYPA etenee MP-kamppailuun edelleen mukavasti myötäisessä virtauksessa. Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan se pystyi ottelun loppuhetkillä näyttämään venymiskykyään nousemalla lisäajalla vielä tasoihin ja jatkoi tappiottomien otteluiden sarjaansa viiden ottelun mittaiseksi. Jussi-Pekka Rämän maalitilasto näyttää jo lukemaa 11 ja sisäisen maalitilaston kakkospaikkaa kolmella osumallaan hallussaan pitävä Tomi Räikkönen auttaa joukkuettaan vahvasti myös muilla tavoin kuin maalinteossa.

MYPA sai kuin saikin kokoonpanossa edelliseen otteluun muutaman avun sairastuvalta kun Heikki Pulkkinen, Toni Lehtonen ja Arttu Huovila palasivat kokoonpanoon. Kolmikosta Huovilalle tuli ainoastaan minuutteja. Kapealla ringillä pitkään operoinnut joukkue tarvitsee silti kaikki mahdolliset avut miehistöönsä. Kahdessa edellisessä ottelussa vahvan panoksensa joukkueelle on antanut KTP-apu Miika Kolsi.

Vastustajaksi saapuva MP huokuu perinteitä. Se on saavuttanut SM-hopeaa -70, -72 ja -91 sekä SM-pronssia -90. Suomen Cupin voitto Mikkelissä on juhlittu -70 ja -71. Viimeisimmän kautensa pääsarjassa se pelasi vuonna -96.

Viime kaudella MP taisteli kalkkiviivoille asti sarjapaikastaan Kouvolan Susien kanssa ja säilytti paikkansa Kakkosessa lopulta maalieron turvin. Tällä hetkellä MP:llä on MYPAn tapaan kasassa 14 pistettä ja se oikeuttaa maalieron turvin lohkon viidenteen sijaan. Tilastot näyttävät neljää voittoa, kahta tasapeliä ja kolmea tappiota. Maaleja se on tehnyt 14 ja päästänyt 10. KTP:n ja Hongan riveistä aikaisemmin tuttu Lucas Dos Santos on tehnyt viisi maalia. Viime kaudella Ristiinan Pallossa pelannut ja Veikkausliigassa KuPS:a sekä TPS:ää edustanut Miikka Oinonen on osunut kolmesti. Veikkausliigakokemusta omaa myös Onuray Köse joka on tuttu FC Lahden paidasta.