MYPA HAKI KAUDEN AVAUSVOITON VAAJAKOSKELTA

MYPA HAKI KAUDEN AVAUSVOITON VAAJAKOSKELTA

MYPA haki kauden ensimmäisen täyden pistepotin vierasottelusta Vaajakoskelta. Tutut tehomiehet tekivät ratkaisevat maalit.

Vierasjoukkue oli ensimmäisen puoliajan maalipaikkojen suhteen varsin tehokas. Se loihti ensimmäisen maalinsa vapaapotkusta ottelun 11. minuutilla. Simo Majander keskitti vapaapotkun oikealta laidalta maalille ja Jussi-Pekka Rämä pääsi puskemaan täysin vapaasti MYPAn 0-1-johtoon.

MYPA oli puolustuspelin suhteen ottanut paljon opikseen edellisen kotiottelunsa jälkeen. FCV:llä oli suuria vaikeuksia päästä tiiviin puolustuksen ohi kunnollisille maalipaikoille. Ainoastaan kerran vierasjoukkueen maalilla pelannut Miika Korpela joutui venyttämään pallon kulmapotkuksi.

Sinivalkoisissa pelannut MYPA oli päättänyt käyttää harvat paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Ottelun 17. minuutilla Rämä syötti pystyyn ja Tomi Räikkönen pääsi irtautumaan FCV:n puolustukselta karkumatkalle. Varma sijoitus ohi kotijoukkueen maalivahdin vei vierailijat 0-2-johtoon.

Kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan MYPAn tehokkuuteen. Muutamat kaukolaukaukset eivät MYPA-vahti Korpelaa juuri työllistäneet. Sen sijaan Jussi-Pekka Rämä pelattiin pariin otteeseen kotijoukkueen puolustuksen selustaan, mutta toivottua tulosta maalien muodossa ei kuitenkaan syntynyt.

Tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-2-johdossa.

Toisella puoliajalla FCV tuli maalin päähän 51. minuutilla. MYPA ei pystynyt purkamaan oikealta laidalta tullutta vapaapotkua ja lopulta Tomi Karlstedt pääsi Miika Korpelan nenän edestä kaventamaan ottelun lukemiksi 1-2.

Vierasjoukkueen voi sanoa olleen myös hieman onnekas toisella puoliajalla. FCV:llä oli muutama vaarallisen oloinen paikka joista MYPAn onneksi tasoitusta ei päässyt syntymään. Ensimmäisessä FCV-pelaaja ehti tuikkaamaan pallon ohi vastaantulleen Korpelan, mutta MYPA-puolustus ehti siivoamaan pallon miltei maaliviivalta väljemmille vesille. Kertaalleen pallo kävi myös ylärimassa ja vitosen alueen kulmalta lähtenyt laukaus painui vain vähän ohi maalin.

MYPAn paras paikka osui Tomi Räikköselle kun noin 85 minuuttia oli pelattu. Räikkönen pääsi laukomaan rangaistusalueen keskeltä, mutta kotijoukkueen maalivahdin erinomainen torjunta vesitti Räikkösen haaveet illan toisesta maalista.

Kotijoukkue ei saanut ottelun loppuminuuteiksi enää kunnon painetta aikaiseksi vaan MYPA nappasi riemastuttavasti kauden avausvoittonsa lukemin 1-2!

MYPAn kausi jatkuu kotiottelulla 25.5. Vastustajaksi Kymenlaakson Sähkö stadionille saapuu MiPK.

 

1-2

(0-2)

11. 0-1 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

17. 0-2 Tomi Räikkönen (MYPA)

51. 1-2 Tomi Karlstedt (FCV)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

3. Leevi Perkiö

7. Rico Ryöpäs

10. Tomi Räikkönen (84. Olli Kähkönen)

11. Esko-Petteri Pesari

12. Miika Korpela (mv.)

14. Simo Majander (C)

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (73. Joonas Tiihonen)

18. Oskari Nurminen (56. Paavo Kujala)

22. Kaarel Usta

 

Vaihtopelaajat:

1. Matias Riikonen (mv.)

4. Toni Lehtonen

6. Joonas Tiihonen

13. Olli Kähkönen

19. Arttu Huovila

20. Samuel Arponen

21. Paavo Kujala

FCV

Avauskokoonpano:

2. Aleksi Kaakinen

3. Roope Ervasti (46. Niko Högbacka)

5. Panu Väliaho

6. Santtu Laaksonen

7. Jarkko Kosunen

9. Kimmo Huisman

13. Peetu Lintinen

20. Tomi Karlstedt

26. Joona Rautamies

30. Ville Viljala (mv.)

 

Vaihtopelaajat:

1. Roope Järvinen (mv.)

11. Niko Högbacka

16. Eetu Soppela

17. Matias Kiesilä

33. Juuso Haapasaari

76. Ali Al-Subaihawi

77. Joel Hakkarainen