MYPA HÄVISI NIUKASTI PEPOLLE

MYPA HÄVISI NIUKASTI PEPOLLE

MYPA ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut pisteitä mukaansa helatorstaina Lappeenrannasta. Jonkin verran muutoksia kokoonpanoonsa tehneen vierasjoukkueen riveissä nähtiin maalivahti Tomas Turunen sekä KTP-yhteistyön seurauksena hyökkääjä Matias Tamminen.

Oikeastaan koko ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaväkistä kamppailua. MYPAn puolustuspeli toimi ja sitä osaltaan auttoi, että vierasjoukkue jätti hyvin vähän tilaa keskialueelle. Tästä kertoo jo se, että ensimmäinen jonkin asteinen maalipaikka nähtiin vasta reilun vartin pelin jälkeen. Sen sai nopean hyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue. Jerry Särkän viimeistely matalasta keskityksestä ei kuitenkaan onnistunut.

PEPO oli hyökkäyksiin lähdöissä varsin terävä, mutta viimeistely jätti isäntien osaltakin toivomisen varaa. Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen niin Edwin Salazar kuin Alex Oikkonenkin pääsivät kokeilemaan laukauksiaan, mutta tuloksetta.

Pelikellossa oli 24 minuuttia kun MYPA sai luotua painetta kotijoukkueen maalille. Jussi-Pekka Rämä pääsi kertaalleen rangaistusalueen sisältä laukomaan, mutta veto meni puolustuksen kautta kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Heikki Pulkkinen puski pallon reilusti yli maalin. MYPA sai vielä pienen tovin pidettyä paineen kotijoukkueen puolustusalueella, tehot jäivät kuitenkin uupumaan.

Vielä puolentunnin pelin jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Ensin PEPO:n Alex Oikkonen kokeili laukaustaan. Tomas Turunen torjui kuitenkin Oikkosen laukauksen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin MYPA katkaisi PEPO:n puolustuksesta lähteneen avaussyötön. Kaarel Ustalle avautui vastahyökkäyksen seurauksena vetopaikka, mutta laukaus painui kuitenkin reippaasti ohi maalista.

Taukolukemiksi jäivät pyöreät 0-0.

Toinen puoliaika alkoi yhtä tasaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. MYPA pystyi pitämään kotijoukkueen hyvin aisoissa ja se loi myös toisen puoliajan ensimmäisen maalintekotilanteen. Keskialueen pallonriiston jälkeen pallo pelattiin vasemmalle laidalle Jussi-Pekka Rämälle. "Jupe" tarjoili loistosyötön rangaistusalueen sisään Kaarel Ustalle, joka veti kuitenkin avoimesta paikasta pallon ohi maalin. Ottelua oli pelattu 59 minuuttia.

MYPAn epäonneksi PEPO onnistui maalinteossa ottelun 62. minuutilla. MYPAn puolustukselle sattui omalla rangaistusalueella paha pallonmenetys ja PEPO:n Markus Koistinen pääsi laukomaan pallon maalin kattoon ohi MYPA-vahti Tomas Turusen.

Vierasjoukkueen peli katosi maalin jälkeen hetkeksi ja PEPO oli lähellä tehdä toisen maalinsa heti seuraavasta hyökkäyksestä. Petteri Rönkkö pääsi noin seitsemästä metristä tykittämään pallon kohti maalia ja vain Tomas Turusen loistopelastus piti MYPAn mukana pelissä. 68 minuuttia oli pelattu kun Edwin Salazar pääsi nostamaan pallon yli vastaantulleen Turusen. MYPAn onneksi pallo meni kuitenkin ohi.

MYPA sai vielä viimeisen vartin aikana pelistä kiinni, mutta PEPO-vahti Graig Hilliä ei päästy kuitenkaan ihan todenteolla testaamaan. Lähimpänä maalia oli oikeastaan kotijoukkue joka vielä lisäajalla saikin pallon kertaalleen maaliin. Tomas Turunen torjui Alex Oikkosen laukauksen eteensä. Paluupalloon ehtinyt Joona Viskari oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa ja näin kotijoukkueen toinen maali jäi syntymättä.

Se jäi myös ottelun viimeiseksi tilanteeksi ja pisteet jäivät niukasti 1-0-lukemin Lappeenrantaan.

Tiiviin ottelutahdin siivittämänä MYPA jatkaa pelejään sunnuntaina 13.5. Äitienpäivänä Kymenlaakson Sähkö stadionille saapuu vieraaksi Järvenpään Palloseura. Ottelu alkaa klo 18.30!

 

1-0

(0-0)

62. 1-0 Markus Koistinen (PEPO)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

4. Toni Lehtonen (46. Paavo Kujala)

6. Joonas Tiihonen 69. var (82. Kaan Kovanen)

8. Heikki Pulkkinen (C)

14. Simo Majander

15. Matias Tamminen (61. Tomi Räikkönen)

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel

18. Oskari Nurminen

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv.)

 

Vaihtopelaajat:

3. Leevi Perkiö

5. Kaan Kovanen

10. Tomi Räikkönen

11. Esko-Petteri Pesari

12. Miika Korpela (mv.)

13. Olli Kähkönen

21. Paavo Kujala

PEPO

Avauskokoonpano:

5. Arttu Kotanen

8. Jens Harju

9. Eetu Suoraniemi

10. Jerry Särkkä (90. Tuomo Kaltio)

11. Edwin Salazar (86. Antti Voutilainen)

12. Graig Hill (mv.)

14. Petteri Rönkkö

17. Alieu Ceesay

19. Markus Koistinen (79. Joona Viskari)

20. Jonathan Dunyin

23. Alex Oikkonen

 

Vaihtopelaajat:

3. Markus Kyläheiko

7. Tuomo Kaltio

13. Antti Voutilainen

26. Joona Viskari

27. Nikke Veikkanen

30. Simo Partinen (mv.)