MyPa - Jäntevä perjantaina 16.6.

MyPa - Jäntevä perjantaina 16.6.

Sarjajumboksi jämähtänyt kotkalainen Jäntevä hakee yllätystä MyPaa vastaan.

Ottelu pelataan perjantaina 16.6. KSOY Stadionilla. Liput voi hankkia ennakkoon hintaan 8€ osoitteesta lippu.fi tai hintaan 10€ Reunan Kirjakaupasta Myllykoskelta ja Neste Anjalasta.

Jäntevän ensimmäiset viralliset ottelut tällä kaudella olivat Suomen Cupin otteluita. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Jäntevä/Akatemia murskalukemin 12-1, mutta seuraavalla kierroksella MyPa murskasi Jäntevän lähes samoin numeroin: 11-0. Vaikka Jäntevä ei olekaan saanut vielä pisteitä Kolmosessa pelaamissaan kahdeksassa ottelussa, sitä tuskin voi sanoa heittopussiksi, sillä lähes puolet otteluista on päättynyt niukkoihin 0-1 -tappioihin. Vain sarjan kärkipään joukkueet ovat tehneet enemmän, kolmesta viiteen maalia Jäntevän verkkoihin.

Jo se, että Jäntevä ylipäänsä pelaa Kolmosessa, on kova saavutus, sillä vielä toissakaudella se pelasi Vitosta ja paria kautta aiemmin Kutosta, joten joukkue on ottanut valtavia askeleita eteenäpäin tällä vuosikymmenellä. Alkuaikoinaan Jäntevä on kuitenkin pelannut paljon korkeammallakin tasolla. Nimittäin Toisen Maailmansodan aikana 1940 perustettu Jäntevä on 1940- ja 1950-luvuilla pelannut maamme pääsarjassa ja kaudella 1953 seura sai jopa hopeiset SM-mitalit, eikä kultakaan jäänyt kuin mestaruuden ratkaisseesta uusintaottelun tappiosta kiinni. Historiaa seuralta siis löytyy.

Tyypillinen Jäntevän pelaaja on KTP:n kasvatti - eniten pelanneista 18 pelaajasta ainakin yksitoista on tällaisia. Jäntevän pelaava kokoonpano on muuttunut melko paljon viime kaudesta, vaikkakin lähes kaikki viime kauden pelaajat ovat edelleen mukana pelaajalistalla. Tästä seuraa, että pelaajalistalle on ilmoitettu peräti 37 pelaajaa, mukaan lukien koko joukkueenjohto eli kaksihenkinen valmennustiimi sekä joukkueenjohtaja.

MyPa ja Jäntevä eivät tiettävästi ole kohdanneet toisiaan virallisissa otteluissa ainakaan kaudesta 2015 lähtien kuin tämän kauden alussa Suomen Cupin ottelussa, joten voitaneen sanoa, ettei vastustajaa tunneta kovin hyvin. Pieni yhteys seurojen välillä on kuitenkin Sisu Häkälä, joka pelasi MyPassa kaudella 2021 Kakkosta yhdeksässä ottelussa, mutta hänkin siirtyi täksi kaudeksi Jäntevästä PeKaan.

Saviniemen isäntä MyPa lähtee Jäntevä -otteluun varmasti monien mielestä ylivoimaisena suosikkina, mutta kokoonpanosta on viime otteluissa puuttunut puolenkymmentä pelaajaa, jotka saattaisivat terveenä ollessaan pelata avauskokoonpanossakin. Jäntevä-otteluun kokoonpanoon saataneen ainakin pelikiellosta vapautuva Tuomas Stadig ja kenties pari muutakin poissaolevaa nähdään mukana kokoonpanossa.

Tommi Roposella on kuitenkin ikäviä uutisia: "Polven eturistiside poikki. Kentille paluu mahdollisesti ensi keväänä." Eikä Niko Ritolakaan ole ihan vielä pelikunnossa: "Varovainen veikkaus pelikuntoon pääsemisestä olisi heinäkuu."

Kapteeni Olli Kähkönen on ollut aikalailla tasan kuukauden sivussa, mutta nyt paluu lähestyy. Kähkönen: "Nilkka on kestänyt treenata hyvin muutamat treenit ja olen perjantaina pelikunnossa."

Myös Joona Martikaisella on hyviä uutisia: "Huhtikuun alkupuolella leikattiin polvesta kierukka. Siitä asti olen kuntoutellut jalkaa ja hiljalleen pelikuntoa kohti menty. Nyt mahdollisesti Jäntevä-ottelussa olisi mahdollista pelata, jos kaikki menee hyvin."

Eikä siinä vielä kaikki. Vili Toppisenkin paluu lähestyy: "Tässä on vähän koeteltu miestä. Ensin MiPK-pelissä Mikkelissä hajosi nilkka, ja nyt kun se alkaa olla täysin kunnossa, niin maanantaina treeneissä vääntyi peukalo sekä ranne. Tiistaina pystyin kuitenkin treenaamaan koko treenit teipin kanssa. Kyllähän sitä jo mieli tekisi palata jätkien kanssa kentälle. Valmennus tekee päätökset kokoonpanosta, joten saa nähdä ilmestyykö perjantaina nimi kokoonpanoon."

Vasempana pakkina paljon alkukaudesta pelannut Panu Pykäläinen pohtii MyPan puolustuspelaamisen haasteita: "Suurin syy (haasteisiin) on ollut, ettei olla pystytty pelaamaan samalla puolustuslinjalla montaa peliä putkeen. Viime pelissä oli paljon hyvää. Meidän tasapaino ja kommukaatio oli jo parempaa eli ollaan menossa hyvään suuntaan. Ja loukkaantuneet pelaajat ollaan saamassa pikkuhiljaa mukaan taas, mikä tulee helpottamaan tilannetta lisää."