MyPa jatkoon Suomen Cupissa – Kapteeni Olli Kähkönen ratkaisijana

MyPa jatkoon Suomen Cupissa – Kapteeni Olli Kähkönen ratkaisijana

Kuva: Jaakko Haapala

Kuusysin ja MyPan välinen Suomen Cupin ottelu keräsi Lahden kisapuistoon noin 100 hengen katsojamäärän tiistai-iltana.

Nelosessa pelaava Kuusysi ei päästänyt MyPaa helpolla. Puoliajan edetessä MyPa kuitenkin alkoi hallitsemaan peliä enemmän ja sai usean hyvän maalipaikan. Viimeistelyt jättivät kuitenkin parantamisen varaa ja puoliajalle siirryttiin 0–0 tasatilanteessa.

Noin tunnin pelin jälkeen MyPa pääsi rakentamaan peliä omilla ehdoillaan. Kuusysi pääsi purkamaan ensimmäisen keskitysyrityksen, mutta Mypan paine tuotti tulosta ja Kuusysi menetti pallon 16 alueen rajalla. Sasu Hernesniemi pääsi yrittämään maalintekoa, jonka Petteri Enqvist onnistui vielä torjumaan, mutta pallon jäädessä pyörimään maalialueelle kärkeen noussut Olli Kähkönen pääsi sijoittamaan tyhjään maaliin. Maali oli MyPan kapteenille kauden ensimmäinen. ” Maali tuntui sillä hetkellä hienolta ja vapauttavalta. Näin jälkikäteen se tuntuu vielä makeammalle, kun voitettiin sillä ottelu. Cup juna puksuttaa eteenpäin ja me istutaan vakaasti vielä kyydissä”, hehkutti Olli Kähkönen.

Ottelun loppuosa pelattiin MyPan hallinnassa ja vierasjoukkue eteni 1–0 (0–0) tuloksella Suomen Cupin neljännelle kierrokselle.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela näkee vielä paljon kehittämisen paikkoja pelaamisessa. ”Meidän pitää kehittää pelaamistamme vielä ottelun alussa. Meillä ei toiminut oikein mikään, meillä oli yksi kunnollinen hyökkäys. Toisella puoliajalla peli on hieman paremman näköistä, mutta ratkaisupaikoissa hätäiltin. Joukkue kuitenkin ansaitsi voiton ja kaikki saivat peli aikaa, joten olen tyytyväinen”.

Kähkönen näki pelin samanlaisena. ” Oma peli kulki aika samaan tahtiin joukkueen pelin kanssa. Tehtiin aluksi peli todella vaikeaksi meille ja roiskittiin vaan palloa, eikä onnistuttu rauhoittamaan peliä. Sitä samaa omakin peli oli ikävä kyllä. Toisella puoliajalla saimme lisättyä painetta vastustajan päätyyn ja peli rentoutui, joten samalla omakin pelikin alkoi olla omalla tasolla. Pystyttiin pitämään palloa enemmän ja saatiin sitä kautta hyvä joukkuehenki päälle, kuvaili Olli Kähkönen.

Viime kaudella MyPan Suomen Cupin taival päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Neljännellä kierroksella vastus voi mahdollisesti koventua huomattavasti korkeampien liigajoukkueiden mukaan tulolla.

” Peli kerrallaan mennään eteenpäin, emme halua ylimääräisiä paineita pelaamisesta. Viime vuonna 1 kierros, nyt neljä, joten varmasti kuitenkin olemme tehneet asioita oikein”, Saarela sanoi.

MyPalta puuttui osa avainpelaajista, kuten Rämä ja Roponen mikä näkyi Saarelan mukaan pelissä, mutta päävalmentaja oli tyytyväinen muiden ottaessa vastuuta tuloksesta.

Suomen Cupin neljännen kierroksen arvonta suoritetaan torstaina ja sitä voi seurata Veikkaus Tv:stä. Ottelu pelataan 17.5.–21.5. välisenä aikana.

MyPan pelit jatkuvat tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa FC Lapan vieraaksi Lappeenrantaan. Peli alkaa klo 15.