MYPA JUNIORIT PERUSTAA EDUSTUSJOUKKUEEN

MYPA JUNIORIT PERUSTAA EDUSTUSJOUKKUEEN

MYPA Juniorit ry:n hallitus on päättänyt perustaa seuralle edustusjoukkueen ja hakea sille paikkaa Kaakkois-Suomen Piirin Nelosesta.
Edustusjoukkueen perustamisen tarkoitus on luoda toimiva ja realistinen pelaajaputki seuran kasvateille. MYPA Juniorit ovat sitoutuneet KJP:n toimintaan ja sen pelaajapolkuun. Edustusjoukkue tuleekin täydentämään tätä pelaajapolkua antaen nuorille pelaajille yhden vaihtoehdon lisää oikean sarjatason löytämiseksi pelaajan henkilökohtaisen taidon ja kehityskäyrän mukaan, jotta pelaajat olisivat valmiimpia kilpailemaan paikasta pelaajapolun päässä, joka on Sudet (Kakkonen). Muut joukkueet pelaajapolussa ovat tällä hetkellä Purha (Kolmonen), KPonsi (Vitonen), Kumu JT (Kutonen), Kajo (Kutonen).
Seura hakee sarjapaikkaa piirin Nelosesta - Seuran hallitus on päättänyt hakea sarjapaikkaa piirimme Nelosesta. Joukkueemme runko tulee muodostumaan nuorista pelaajista, joista osa pelaa talvella A-junioreiden SM-karsintasarjaa. Pelit piirin Kutosessa tai Vitosessa eivät kehitä näitä pelaajia eikä näiden sarjojen taso vastaa heidän henkilökohtaista taitotasoa, kertoo MYPA Junioreiden valmennuspäällikkö Jukka Karjalainen.
Vaikka sarjapaikan myöntäminen ylemmältä tasolta kuin Kutosesta on hyvin epätavallista, niin MYPAssa ollaan toiveikkaita. - Meillä on ehkäpä alueen parhaimmat olosuhteet, taustat ovat kunnossa ja Myllykoskella on pitkä ja menestyksekäs jalkapallokulttuuri. Nelonen pelattiin viime vuonna vajaana sarjana ja tulevalle kaudellekin on täydennysmenettely käynnissä. Halukkaita ei tunnu löytyvän. Me olemme halukkaita ja meidän tavoitteet ovat pelaajakehityksessä, josta hyötyy koko alue. Olen luottavainen hakemuksen suhteen, MYPA Junioreiden puheenjohtaja Pekka Kolehmainen toteaa.
Pelaajakehitys edellä Edustusjoukkueen tärkeimmät tavoitteet ovat pelaajakehityksessä, eivätkä joukkueen kilpailulliset tavoitteet mene pelaajan henkilökohtaisen kehityksen edelle. - Tietenkin joukkueella on myös kilpailullisia tavoitteita. Sen toiminta on koko ajan tavoitteellista sekä määrätietoista ja se pelaa jokaisessa ottelussa voitosta. Voittoja ei kuitenkaan lähdetä hakemaan hinnalla millä hyvänsä. Haluamme ottaa huomioon jokaisen yksilön ja heidän kehitystarpeet, Karjalainen täsmentää.