MYPA KAATOI STPS:N SELKEIN LUKEMIN

MYPA KAATOI STPS:N SELKEIN LUKEMIN

MYPA:n avauskokoonpano: Miika Korpela, Paavo Kujala, Benjamin Niveri, Heikki Pulkkinen, Veeti Tuomala, Joonas Tiihonen, Niko Roitto, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Jimi Kyytsönen, Jussi-Pekka Rämä

Vaihdossa: Matias Riikonen, Toni Lehtonen, Miro Paajanen, Ville Rautakorpi, Joonas Vainio, Samuel Arponen

MYPA ei hävinnyt kevätkierroksella otteluakaan. Savonlinnalaisille ei tuloksen valossa jäänyt juuri sanan sijaa Kymenlaakson Sähkö stadionilla. Kentällä nähtiin yhtäaikaa kolme Pulkkisen veljestä. MYPA:n Heikki ja STPS:n Antti pelasivat ottelussa täydet minuutit. Kolmas veljeksistä Teemu (otteluennakosta erheellisesti unohtunut) tuli toisen puoliajan alkaessa vaihdosta kentälle.

Ottelun ensimmäinen vartti lupasi ehkä kaikkea muuta mitä lopputulos lopulta kertoo. STPS tuli otteluun vahvasti ja piti jopa suhteellisen kovaa tempoa yllä. Sille olikin avautua hyvä paikka jo ensimmäisen minuutin jälkeen. Nopean hyökkäyksensä päätteeksi oikealta tullut keskitys tavoitti maalin edestä Simo-Santeri Roivaisen. Täysin avoimessa paikassa ollut Roivainen ei saanut kuitenkaan palloa kontrolliinsa ja MYPA selvisi kovasta tilanteesta säikähdyksellä.

STPS ei ollut pallollisena lainkaan huono ja se pystyi ensimmäisen vitosen aikana pistämään kotijoukkuetta jopa vähän ahtaalle. MYPA kuitenkin puolusti jälleen nöyrästi ja tiivisti, eikä Roivaisen tilannetta lukuunottamatta suurta hätää ollut.

MYPA sai ensimmäisen tilanteensa kun 7.minuuttia oli pelattu. Keskialueen pallonriiston jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Jimi Kyytsöselle. Kyytsösen keskitykseen STPS:n maalivahti Mikko Bergström pääsi väliin, josta pallo kuitenkin ajautui lopulta Tomi Räikköselle. Räikkönen hakeutui vetopaikkaan mutta laukaus painui kuitenkin yli maalin.

Vartin tasaisen taistelun jälkeen MYPA pääsi paremmin pelin mukaan. 18.minuuttia oli pelattu kun Räikkösen vasemmalta takaviistoon lähtenyt keskitys avasi paikan Veeti Tuomalalle. Tuomalan veto suoraan ilmasta meni kuitenkin päin STPS-veskari Bergströmiä.

Pari minuuttia myöhemmin johtomaali oli enemmän kuin lähellä. Heikki Pulkkinen pääsi Niko Roiton antamasta kulmasta puskemaan täysin vapaasti kohti maalia. Bergström venyi kuitenkin todella upeaan torjuntaan ja piti lukemat tasoissa.

27.minuuttia oli pelattu kun Jussi-Pekka Rämällä oli hyvä tilaisuus siirtää Paavo Kujalan loistokeskitys verkon perukoille. ”Jupe” ei vielä kuitenkaan saanut kunnon ratkaisua aikaiseksi.

Lopulta 28. minuutilla MYPA ja kotiyleisö sai haluamansa. Jimi Kyytsönen lähetti loistavan pystysyötön Rämälle joka jätti vierasjoukkueen puolustuksen taakseen. Varma sijoitus takakulmaan ohi Bergströmin vei MYPA:n 1-0 johtoon.

STPS ei kuitenkaan antanut MYPA:lle mitään ilmaiseksi, sillä heti kotijoukkueen johtomaalin jälkeen joukkueen kapteeni Marko Huttu hakeutui hyvään maalipaikkaan. Etukulmaa kohti lähtenyt laukaus kiertyi kuitenkin tolpan väärälle puolelle sivuverkkoon.

Jussi-Pekka Rämä petasi vielä puolen tunnin pelin jälkeen jälleen vahvalla nousullaan maalipaikkaa kotijoukkueelle. "Jupen" syöttöä takatolpalle ei kuitenkaan kukaan ollut ohjaamassa kohti maalia.

Tauolle siirryttiin MYPA:n johdossa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi MYPA:n kannalta terävästi. 47.minuuttia oli pelattu kun Paavo Kujala lähetti Jussi-Pekka Rämän jälleen pystyjuoksuun. Vierasjoukkueen maalivahti Mikko Bergström näytti lähtevän peittämään tilannetta aavistuksen myöhään, mutta ehti kuitenkin hienosti Rämän laukauksen tielle.

Kolme minuuttia tästä oma mahdollisuutensa avautui vierasjoukkueelle. MYPA ei saanut purettu palloa kunnolla omalta puolustusalueeltaan ja se avasi vetopaikan Miika Kuntoselle. Laukaus suuntautui kuitenkin päin MYPA-vahti Miika Korpelaa ja tämä torjui varmasti.

MYPA:n seuraava paikka avautui jälleen Rämälle pelikellon näyttäessä 53.minuuttia. Joonas Tiihonen käänsi pallon hieman vaikeastakin asennosta maalille, josta Rämä pääsi puskemaan mutta Bergström torjui.

55. minuutilla tuli lopulta helpottava onnistuminen. Tällä kertaa Rämä jatkoi pallon rangaistusalueen sisäpuolella Samuel Lindemanille, joka ohjasi pallon ohi Bergströmin ja MYPA siirtyi 2-0 johtoon.

MYPA:n 3-0 maalia edelsikin sitten varsinainen työnäyte josta sisupuukko ja työmiehen rukkaset voi huoletta ojentaa Jussi-Pekka Rämälle. Rämä sai pallon vasemmalla laidalla ja päätti että nyt mennään niin sanotusti päätyyn asti. Rämän vauhti oli sellainen, että toinen säärisuojistakin jäi matkan varrelle. Se ei kuitenkaan estänyt vahvan pelin pelannutta hyökkääjää petaamasta maalin eteen loistopaikkaa Samuel Lindemanille, jolla oli helppo työ tehdä kauden viides osumansa.

Rämä oli lähellä tehdä MYPA:n neljännen maalin heti perään. Jimi Kyytsönen lähetti Rämän jälleen pystyjuoksuun, mutta tällä kertaa hyökkääjän ratkaisu epäonnistui.

MYPA:n kymmenen minuutin tehokas jakso tuntui olevan lopullinen isku savonlinnalaisille. Se ei päässyt ottelun loppupuolella kuin kertaalleen hätyyttelemään Miika Korpelan vartioimaa maalia. Korpela selvitti terävän laukauksen kohti etukulmaa kuitenkin mainiosti. Ottelua oli pelattu 67.minuuttia.

Loppu oli täysin MYPA:n kontrollointia. Nöyrä puolustaminen ja ennenkaikkea vahva joukkuepeli ei jättänyt vierasjoukkueelle enää mitään mahdollisuuksia kivuta takaisin pelin mukaan.

83. minuutilla MYPA muutti numeroiksi 4-0. Mikko Bergström luki Paavo Kujalan keskityksen väärin ja Jussi-Pekka Rämä puski maalivahdin yli tulleen pallon varmasti maaliin.

Ottelun loppulukemat 5-0 syntyivät pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tällä kertaa Benjamin Niveri keskitti oikealta ja Paavo Kujala siirsi rinnalla pallon ohi Bergströmin.

Näin MYPA päätti kevätkierroksensa voittoon ja lähtee sarjakärkenä parin viikon sarjatauolle ja kohti syyskierrosta.

Päävalmentaja Jukka Karjalainen huokui jälleen tyytyväisyyttä. Joukkueen keskittyminen jokaiseen peliin sai päävalmentajan yltymään erityisiin kehuihin.

-Lukemat kertoo lähes kaiken. Olimme näin paljon parempia.

-Olen todella tyytyväinen pelaajien esityksiin pelistä toiseen. Kaikenlaista hälinää on ympärillä, mutta olemme pystyneet pitämään fokuksen tärkeissä asioissa ja keskittyä yhteen pelin kerrallaan.

MYPA onnistui STPS:ää vastaan laajalla rintamalla. Tiivis puolustuspeli on ollut yksi joukkueen suurimmista vahvuuksista ja se saa arvoisensa huomion myöskin päävalmentajalta.

-Tänään onnistumisia löytyi laajalta rintamalta. Ja jälleen pidimme oman maalin puhtaana. Neljä päästettyä maalia yhdeksässä pelissä on kova saavutus sarjassa kuin sarjassa.

Vaikka osansa onnistumisista on hyvällä valmennuksella, Jukka Karjalainen antaa mieluummin suurimman tunnustuksen pelaajilleen.

-Olen todella ylpeä joukkueesta ja on hauskaa olla penkillä otteluissa. He ovat ansainneet sarjan kärkipaikan tässä vaiheessa.

Karjalainen ei unohtanut myöskään vierasjoukkueen esitystä, sillä varsinkin ottelun alkupuolella STPS piti MYPA:aa jopa hieman ahtaalla.

-Mielestäni STPS oli pallollisessa pelissä paras joukkue ketä vastaan ollaan pelattu tänä vuonna. Olen aivan varma että asiat loksahtavat heillä vielä paikoilleen.

MYPA avaa syyskierroksensa kotiottelulla 23.7 jolloin vastaan saapuu Lappee JK.