MYPA KAATUI TAISTELLEN

MYPA KAATUI TAISTELLEN

TPV nousi lopulta Ykköseen, mutta MYPA ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Hetkellisen pettymyksen jälkeen on hyvä muistaa mihin joukkue lopulta kaikkien ennakko-odotusten jälkeen nousi.

MYPAn kannalta ottelu ei olisi voinut parempaa alkua saada, vaikka TPV ehti ensin säikytellä vieraskannattajia jo ottelun ensimmäisen minuutin jälkeen. Eino-Veikko Ek puski lähes tyhjästä maalista pallon metrin verran ohi ennen kuin toisessa päädyssä verkko heilui ottelun kolmannella minuutilla. Pallo pelattiin vasemmalta keskustaan Tomi Räikköselle. Räikkönen haastoi TPV:n puolustajia, hakeutui vetopaikkaan ja ampui kuudentoista rajalta pallon oikeaan alakulmaan.

Vierasjoukkue piti ottelua hallussaan ensimmäisen vartin, eikä TPV päässyt juurikaan maalipaikoille Heikki Pulkkisen ja Benjamin Niverin johtaessa puolustusta. Sen sijaan MYPAlla oli oma paikkansa kulmapotkun jälkimainingeissa, kun Samuel Lindeman laukoi volleystä terävästi kohti maalia mutta Tuomas Karjanlahti TPV:n maalilla onnistui torjumaan MYPAn keskikenttämiehen näyttävän suorituksen.

Vartin pelin jälkeen kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan ja tuloksena oli lopulta tasoitusmaali. MYPA pelasi keskialueella hieman huolimattomasti ja Paavo Näykki karkasi lopulta vierasjoukkueen puolustuslinjan välistä läpiajoon. Näykki sijoitti pallon varmasti ohi MYPA-vahti Tomas Turusen ottelun 20. minuutilla.

1-1-lukemista lähdettiin myös ottelun tauolle.

MYPA tuli toiselle puoliajan alkuun jälleen hyvällä taisteluilmeellä. Puolustus piti TPV:n jälleen pois maalipaikoilta ja etenkin Benjamin Niveri painoi hommia ihailtavalla tavalla. Samuel Lindemanin ja Anttoni Huttusen johdolla MYPA hallitsi pallollista peliä, mutta valitettavasti tehoiksi hallintaa ei pystytty muuttamaan.

TPV pääsi jälleen puoliajan edetessä peliin mukaan ja pariin otteeseen Tomas Turunen hoiteli puolustuksen avustuksella kotijoukkueen hyökkäysviritelmiä. Ryhdikäs taistelu muuttui takaa-ajoksi 74. minuutilla kun TPV sai vapaapotkun 35 metristä. Tomi Ylinen asettui pallon taakse ja suora veto yllätti Tomas Turusen MYPAn maalilla täysin.

Tasoitus olisi riittänyt takaamaan MYPAn nousun Ykköseen, mutta lopun painostus ei enää tuottanut toivottua tulosta ja Tammelan stadionilla kotijoukkue pääsi lopulta juhlimaan nousua yhteismaalein 3-2.

Kausi 2018 on saatu näin päätökseen ja pelit jatkuvat myös ensi kaudella Kakkosessa. MYPA kiittää kaikkia kannattajiaan upeasta ja unohtumattomasta kaudesta!

 

 

 

2-1

(1-1)

3. 0-1 Tomi Räikkönen (MYPA)

20. 1-1 Paavo Näykki (TPV)

74. 2-1 Tomi Ylinen (TPV)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri (83. Paavo Kujala)

5. Kaan Kovanen

7. Rico Ryöpäs (88. Joonas Tiihonen)

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman 22. var

10. Tomi Räikkönen

14. Simo Majander 87. var

17. Jari Hassel

22. Kaarel Usta

25. Tomas Turunen (mv)

28. Anttoni Huttunen (76. Tommi Roponen)

Vaihtopelaajat:

3. Leevi Perkiö

4. Tommi Roponen

6. Joonas Tiihonen

12. Joel Peltola (mv)

13. Olli Kähkönen

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala

TPV

Avauskokoonpano:

2. Juho Saarinen

3. Ardian Kovaqi

4. Eino-Veikko Ek 90. var

5. Tommi Smeets

6. Jari Nikkilä (C)

8. Mohamed Koroma (64. Jesse Oksanen)

11. Paavo Näykki (78. Topi Järvi)

13. Giorgi Ositashvili

22. Tuomas Karjanlahti (mv)

41. Mika Ahonen (70. Eric Bullock)

56. Tomi Ylinen

Vaihtopelaajat:

7. Topi Järvi

9. Eric Bullock

17. Jesse Oksanen

20. Eetu Kolu

23. Joonas Rantala

25. Juho Mattila

29. Henri Savolainen