MYPA kärsi kauden avauspelissä niukan tappion

MYPA kärsi kauden avauspelissä niukan tappion

TPS oli lauantaina 27.4. pelatussa kauden avausottelussa niukasti 1-0-lukemin MYPA:a parempi. Illan ainokaisen laukoi Alim Moundi .

TPS:n kokenut Mika Ääritalo pääsi vauhtiin kymmenennellä minuutilla, mutta Samuel Lindeman oli hyvin mukana. Viimeistely-yritys suuntautui suoraan Tomas Turusen hyppysiin.

 

MYPA sai ottelun ensimmäisen kulman 13. Minuutilla, mutta TPS purki Anttoni Huttusen toimittaman pallon. TPS pelasi taitavan hyökkäyksen vartin kohdalla ja Ääritalo karkasi kotijoukkueen puolustuksen selän taakse. Turunen venyi kuitenkin huipputorjuntaan.

 

TPS oli päästä vaaralliseen maalipaikkaan 22. minuutilla, mutta Nuutti Laaksonen katkoi poikkisyötön. Ääritalo jatkoi seuraavassa tilanteessa etukulmasta ohi. Ääritalo löysi hyvällä syötöllä Sami Rähmösen vasemmalta, mutta Turunen ei ollut tälläkään kertaa ohitettavissa.

 

Huttunen syötti Rony Huhtalan juoksuun vasemmalta, mutta hyökkääjän yritys viuhui ohi taka-alakulmasta. Kapteeni Turusen maalipotku epäonnistui pahoin 35. minuutilla. Pallo päätyi suoraan Ääritalolle, mutta Turunen paikkasi virheensä ja venyi peräti kahteen paraatitorjuntaan. Turkulaiset hyökkäsivät jälleen muutama minuutti myöhemmin, mutta MYPA:n puolustus riisti pallon.

 

TPS pääsi laukomaan heti toisen puoliajan alussa, mutta Turunen torjui kulmaksi. MYPA loi toistaiseksi parhaan paikkansa 52. minuutilla. Huttunen pelasi laitaan ja Huhtala voitti puolustajansa ja syötti maalille. Tomi Räikkönen sai pallon taka-alueella, mutta laukoi hieman yli maalin. 

 

Rico Ryöpäs syötti pari minuuttia myöhemmin Huhtalan puolittain läpi. Hyökkääjä laukoi ja pallo oli livahtaa Miikka Mujusen torjunnasta maaliin. TPS-vahti sai kuitenkin paikattua huolimattomuutensa. TPS sai tunnin kohdalla jo 14. kulmapotkunsa. Tällä kertaa pallo löysi Joakim Latosen pään maalilta, mutta kotijoukkueen onneksi yritys nousi hieman yli ylärimasta.

 

MYPA hyökkäsi hyvin 78. minuutilla, mutta vieraat iskivät terävästi vastaan. Alim Moundi onnistui ohittamaan Turusen oikealta lähteneellä matalalla kudillaan ja tilanteeksi kirjattiin 0-1.

 

MYPA haki tasoitusta, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin MYPA:n kauden avausottelu päättyi niukkaan 0-1-tappioon. Yleisöä kauden avausottelussa oli paikalla 1446.

 
MYPA kohtaa seuraavaksi 4.5. FF Jaron Pietarsaaressa.

0-1

(0-0)

0 - 1  Alim Moundi  78'

MYPA

Avauskokoonpano:

1  Tomas Turunen C (mv)

4  Johannes Kytilä  (-87')

5  Oskari Pasanen

6  Samuel Lindeman

7  Rico Ryöpäs 

8  Rony Huhtala

9  Niko Ikävalko (-74')

10 Tomi Räikkönen (-69')

11 Anttoni Huttunen

18 Oskari Nurminen

23 Nuutti Laaksonen

Vaihtopelaajat:

12 Miika Korpela (mv)

3  Leevi Perkiö

16 Jussi-Pekka Rämä (+74')

17 Jari Hassel

22 Kaarel Usta (+87')

26 Joona Raatikainen  (+69')

31 Joakim Lindberg

TPS

Avauskokoonpano:

1  Miikka Mujunen (mv)

2  Alim Moundi

4  Rasmus Holma

6  Jonni Peräaho

7  Sami Rähmönen C

11 Mika Ääritalo (var. 27')

16 Albijon Muzaci  (-75')

17 Eliecer Espinosa  (-67')

23 Joakim Latonen  (-88')

25 Aldayr Hernandez

33 Tatu Varmanen

Vaihtopelaajat:

27 Anton Lepola (mv)

10 Jani Virtanen  (+75')

14 Otto Schultz

18 Julius Perälä

21 Solomon Duah  (+67')(var. 90+4')

42 Jessy Lando  (+88')