MYPA kärsi tappion Kymenlaakson derbyssä

MYPA kärsi tappion Kymenlaakson derbyssä

MYPA kärsi kauden toisessa Kymenlaakson derbyssä FC KTP:lle 0-2 (0-1)-tappion Kotkassa.

Ottelu alkoi MYPA:n kannalta äärimmäisen ikävästi. Nuutti Laaksonen tavoitteli pitkää avausta ja loi päänsä yhteen vastustajan kanssa. Tälli oli sen verran paha, että hänet piti vaihtaa heti kolmannella minuutilla. Tilalle juoksi Oskari Pasanen.

 

MYPA sai ensimmäisen loistavan paikkansa 13. minuutilla. Jari Hassel laukoi 16-alueen ulkopuolelta ja kotkalaisten maalivahti Jiri Koski torjui pallon ylärimaan.

 

KTP:n Kasperi Liikonen nousi oikeaa laitaa ja löysi maalin edestä Kalle Multasen. Hyökkääjä kuitenkin kaatui juuri ratkaisevalla hetkellä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin heti 18. minuutilla. Vasemmalta lähtenyt matala syöttö maalin eteen löysi Aleksi Pahkasalon, joka viimeisteli luvattoman vapaasta paikasta 1-0-lukemat. KTP loi pian vastaavan tilanteen toiselta laidalta, mutta MYPA purki tilanteen.

 

Seuraavaksi 2-0-lukemia haki Antti Mäkijärvi, joka tulitti 16-rajalta ylärimaan 26. minuutilla. Joakim Lindberg laukoi terävästi ja Jussi-Pekka Rämä pääsi jatkopalloon kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta KTP:n maali pysyi koskemattomana.

 

MYPA nousi ennen taukoa mainiosti syötellen 16-alueelle, mutta vastustajan puolustus purki pallon maalin edestä. Multanen laukoi seuraavaksi kohti yläkulmaa, mutta Tomas Turunen torjui kulmaksi. Kasperi Liikonen karkasi vielä melkein puolesta kentästä yksi läpiajoon, mutta laukaus jäi hieman viipymään ja Turunen onnistui torjumaan yrityksen.

 

Kotijoukkue tuli vahvasti toiseen puoliaikaan ja lisäsi johtoa vähän alle tunnin kohdalla. KTP syötteli Pahkasalon boksiin ja hyökkääjä harhautteli MYPA-pelaajia. Turunen torjui laukauksen, mutta Multanen siirsi jatkopallon verkon perukoille.

 

Multanen haki seuraavaksi läpiajoa, mutta Turunen tuli alueensa rajalle vastaan ja putsasi tilanteen. MYPA rakensi tästä nopean vastahyäkkäyksen, mutta tuloksetta. Turunen venyi jälleen torjuntaan, kun Pahkasalo laukoi saatuaan pallon hieman onnekkaasti MYPA:n katkottua nopean hyökkäyksen.

 

MYPA laukoi pallon vielä voimalla ylärimaan, mutta maaliin asti pelivälinettä ei tänään saatu.

 

MYPA jatkaa pistejahtia lauantaina 27.7. AC Oulua vastaan kotoisalla KSOY Stadionilla. Ottelu alkaa 17.