MYPA kiri tasapelin vaiherikkaassa Kymenlaakson derbyssä

MYPA kiri tasapelin vaiherikkaassa Kymenlaakson derbyssä

MYPA ja KTP tasasivat pisteet upeassa auringonpaisteessa pelatussa Kymenlaakson derbyssä keskiviikkona. 1-1-tuloksen maaleista vastasivat Kalle Multanen ja Johannes Kytilä.

MYPA sai oikealta noin 23 metristä vapaapotkun heti toisella minuutilla, kun KTP ei onnistunut pysäyttämään taitavasti palloa liikutellutta Anttoni Huttusta. Erikoistilanteesta ei kuitenkaan onnistuttu maalinteossa.

 

KTP:n Tuomas Ollila antoi kahdeksannella minuutilla hyvän kulmapotkun, mutta Kalle Multasen pusku suuntautui vähän ohi maalin. MYPA sai pian tämän jälkeen hyvän katkon keskialueella ja Joakim Lindberg kuljetti palloa vauhdilla eteenpäin. Hänen laukauksensa nousi kuitenkin yli. MYPA sai 11. minuutilla vapaapotkun, kun Huttusen näppäryys oli jälleen liikaa vastustajalle. Jussi-Pekka Rämä pääsi puskemaan, mutta tälläkin kertaa yli.

 

KTP loi loistopaikan 14. minuutilla. Kasperi Liikonen karkasi oikealta ja löysi 16-alueelta Multasen. Maalitykin kuti oli kuitenkin osoitteeton. MYPA riisti 20. minuutilla keskialueella ja pelasi Huttusen maalipaikkaan oikealle mainiolla syöttöpelillä. Laiturin sijoitus meni pallon verran ohi taka-alakulmasta. Seuraavaksi yrittämään pääsi tyylikkään kuvion päätteeksi Jari Hassel ja kutia seurasi kulmapotku. 

 

Multanen laukoi seuraavaksi hurjan yrityksen, mutta Tomas Turunen venyi paraatitorjuntaan. Aleksi Pahkasalon kaukolauksen Turunen torjui hieman vaivattomammin. Huttunen yritti toisessa päässä noin 18-metristä, mutta yli. MYPA pelasi 35. minuutilla nopean vapaapotkun keskikentän pohjalla ja Rämä pääsi karkuun. Jiri Koski torjui laukauksen. Samuel Lindeman oli rokottaa vastustajan harhasyötöstä, mutta KTP-pelaaja putsasi maaliviivalta. Anton Eerola puski Ollilan keskityksestä 42. minuutilla, mutta ohi.

 

KTP hallitsi toista puoliaikaa ja sai muun muassa tukun erikoistilanteita. MYPA:n hyökkäyspelaaminen oli tauon jälkeen haastavampaa ja tilanteet olivat enemmän kotijoukkueen päässä. Huttunen pääsi laukomaan pitkästä aikaa 78. minuutilla, mutta asento oli vaikea ja pallo nousi yli maalin. 

 

Kotkalaisten vahva tekeminen sai palkinnon 78. minuutilla, kun Multanen laukoi vierasjohdon. Tomi Räikkönen sai pian tämän jälkeen huippupaikan, mutta KTP selvitti tilanteen kulmaksi. Sen Kytilä puski yli maalin.

 

Kotijoukkue ei lannistunut takaiskumaalista, vaikka kova prässipeli vei voimia. Kytilä onnistui iskemään 1-1-tasoituksen kotiyleisön suureksi riemuksi tuomarin antamalla lisäajalla.

 

Paikalla oli 2387 katsojaa ja tunnelma aurinkoisella KSOY Stadionilla mitä mainioin. Kiitos kaikille!