MYPA kohtaa KTP:n sunnuntaina harjoitusottelussa

MYPA kohtaa KTP:n sunnuntaina harjoitusottelussa

MYPAn edustusjoukkueen valmistautuminen kohti 24.4.2021 pelattavaa Kakkosen kotiavausta Kiffeniä vastaan on tällä hetkellä hyvässä vauhdissa. Alla päävalmentaja Marko Honkasen mietteitä joukkueen tilanteesta sekä harjoituskauden tavoitteista ennen sunnuntaina 21.2. pelattavaa KTP harjoitusottelua.

 

"Harjoittelemme tällä hetkellä viikkotasolla kolme palloharjoitusta Sami Hyypiä Areenalla ja kaksi fyysistä treeniä Mypa-talolla. Pääsimme koronatauon jälkeen aloittamaan treenaamisen tammikuun puolessa välissä, ja joukkueessa on ollut alusta asti todella hyvä tekemisen meininki .

 

Yksilötasolla helmi-maaliskuun harjoittelun tavoitteena on pelaajan havainnoinnin ja päätöksenteon kehittäminen. Fyysinen harjoittelu on myös isossa roolissa ja fysiikkapuolella yhtenä painopistealueena on pelaajien nopeusominaisuuksien kehittäminen.

 

Muutaman viikon treenauksen ja PEPO pelin perusteella joukkuepelaamisen näkökulmasta suurimmat kehityskohteet liittyvät linjojen välisiin etäisyyksiin, puolustuslinjan pumppaukseen ylöspäin sekä koko joukkueen korkeaan prässiin.

 

Harjoitusotteluja on tällä hetkellä sovittuna yhteensä 7 kappaletta ja haussa on vielä 1-2 matsia lisää. Treenipeleissä keskitytään joukkuetaktisiin asioihin ja keskeisiä teemoja ovat puolustuspelaamisen aloittaminen ylhäältä, linjojen välien pysyminen tiiviinä sekä alakerran rooli muodon tiiviinä pysymisessä. Pallollisen pelaamisen näkökulmasta harjoittelemme tällä hetkellä paria pelinavausmallia, jossa topparit, keskikentän pohja-pelaajat sekä laitapuolustajat ovat isossa roolissa.

 

Meillä on tällä hetkellä sopimukset 3 maalivahdin ja 20 kenttäpelaajan kanssa, joten joukkue on varsin pitkälle jo valmiina. Selkein tarve lisävahvistuksille on vielä topparin paikalle ja sille tontille haemme aktiivisesti pelaajaa."

 

MYPAn seuraava harjoitusottelu pelatan huomenna sunnuntaina 21.2. KTP:tä vastaan Arto Tolsa Areenalla klo 14.00. 

 

Ottelu pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä. Peliä voi seurata KARPOT-TV:n kautta https://www.youtube.com/watch?v=x32VDhqHZfw