MyPa matkustaa FC LaPan vieraaksi

MyPa matkustaa FC LaPan vieraaksi

Valokuva: Jaakko Haapala

Kolmosen ottelu FC LaPa - MyPa pelataan Amiksen tekonurmella Lappeenrannassa lauantaina 6.5 klo 15.

MyPan tiivis ottelutahti jatkuu. Tiistaisen Lahden reissun ja FC Kuusysi -voiton jälkeen matka jatkuu suunnilleen vastakkaiseen suuntaan Myllykoskelta katsottuna: Lappeenrantaan. Millaisessa iskussa joukkue mahtaa olla? Jari Hassel: "Jätkät ovat fyysisesti hyvässä kunnossa tähän sarjaan, joten tiivis ottelutahti ei haittaa." Jonkinlainen etu FC LaPalla kuitenkin voi olla, sillä se on on päässyt valmistautumaan MyPa-otteluun viikon verran.

Hieman haasteita MyPalla on myös loukkaantumisten myötä. Panu Pykäläinen ja kenties Väinö Hietalakin loukkaantuivat viime viikonlopun KJP-ottelussa ja tiistaisessa Suomen Cupin ottelussakin tehtiin vaihto pienen loukkaantumisten vuoksi. Hassel: "Pieniä vammoja ja kolhuja toki on tullut, mutta onneksi cupin pelissä saatiin vähän lepuutettua paljon kuormitusta saaneita pelaajia. Itse sain myös hieman lepoaikaa cupin pelissä, mutta ikävästi kentälle tultuani sain tosi kovan iskun polveen ja jouduin jättämään kentän, mutta uskoisin että lauantaina ollaan iskussa."


Valokuva: Jaakko Haapala

Kakkosesta viime kauden jälkeen pudonneet lappeenrantalaiset ovat aloittaneet kautensa vaihtelevasti. Suomen Cupista tuli lähtö 0-6 -murskatappiolla Union Plaania vastaan, mutta sarjassa on mennyt paremmin. Avauskierroksella viime kaudella kolmanneksi sijoittunutta Kultsu FC:tä vastaan tuloksena oli 1-1 -tasapeli MyPa-laina Joel Peltolan torjuessa vastustajan maalilla ja Nelosesta nousseesta Jäntevästä lappeenrantalaiset kairasivat 1-0 -voiton.

"LaPa on aloittanut ainakin tuloksellisesti kautensa hyvin, joten odotan vaikeaa peliä. Jokaisen on oltava valmis laittamaan itsensä likoon taas", Hassel kertoo.

Hassel omasta alkukaudestaan: "Alkukausi on lähtenyt käyntiin ihan hyvin joukkueelta ja myös omalta osalta. Kaksi peliä ja kaksi voittoa ja cup-junakin on raiteillaan. Pelissä on toki paljon kehitettävää vielä eikä parasta olla vielä lähellekään nähty joukkueelta eikä myöskään itseltä, joten töitä riittää."

Ottelu on katsottavissa Veo Live -sovelluksessa.

Tänään selvisi MyPan 4. kierroksen cup-vastustaja - ja mikä vastustaja tulikaan! KTP! Kymenlaakson derby pelataan 17-21.5. Todennäköinen päivä on 17.5, sillä lähtökohtaisesti se on Veikkausliigassa ja Ykkösessä pelaavien joukkueiden cup-ottelupäivä.