MYPA nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon Tammisaaressa

MYPA nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon Tammisaaressa

MYPA pääsi juhlimaan lauantaina Tammisaaressa, jossa se kaatoi isäntäjoukkue Ekenäs IF:n lisäajan maalin turvin lukemin 3-2.
 
Ottelun avausmaali syntyi jo varhain. Pelattiin vasta toista minuuttia, kun Daniel Rantanen onnistui siirtämään vihreäpaidat johtoon.
 
Osuma oli komea. Rantanen sai rangaistusalueen vasemmalta sivulta syötön keskelle Akseli Ollilalta noin 18 metriin ja laukoi pallon komeasti suoraan syötöstä oikeaan nurkkaan.
 
MYPA tasoitti pelin 39. minuutilla rangaistuspotkusta. Rony Huhtalan sijoitus oikeaan alanurkkaan 11 metristä oli kylmän viileä. Maali oli Huhtalalle kauden neljäs.
 
Heti seuraavalla minuutilla Huhtala oli päästä läpiajoon, mutta joutui kaadetuksi rangaistusalueella. Tällä kertaa erotuomarin pilli ei kuitenkaan soinut.
 
Isäntien juonikas Ollila syötti 43. minuutilla maalin jo toistamiseen. Vasemmalta tullut syöttö tavoitti tällä kertaa Daisuke Uemuran, joka sijoitti pallon varmasti rysään. Näin ollen MYPA joutui lähtemään tauolle tappioasemassa.
 
Kapteeni Tomas Turunen piti toisen jakson alussa MYPA:aa pystyssä ottamalla kaksi erinomaista torjuntaa. Toisen jakson puolivälissä pelin tempo ei häikäissyt, ja molemmat vaikuttivat ikään kuin tyytyvän vauhtiin.
 
Lopussa kierroksia lisättiin. MYPA tasoitti pelin toistamiseen 78 minuutin täyttyessä. Maksim Gussev nousi erinomaisesti vasenta laitaa pitkin ja lähti leikkaamaan keskustaan kohti etutolppaa. Hän syötti kovaa maata pitkin takatolpalle, josta Jussi-Pekka Rämä liukui pallon sisään.
 
Juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä EIF oli lähellä iskeä voittomaalin. Kulmapotku pomppi MYPA:n maalin edustalle, ja pallo oli mennä maaliin oman miehen kautta. Turunen venyi kuitenkin jälleen mainioon torjuntaan ja pelasti tilanteen.
 
Lisäajalla MYPA rankaisi ja siirtyi johtoon lisäajan neljännellä minuutilla. Pallo tuli kuin varkain rangaistusalueen sisään Gusseville, joka nosti roikkupallon yli maalivahdin. Pian sen jälkeen peli päättyi ja MYPA sai aihetta juhlaan.
 
Voitolla MYPA nousi kolmen pisteen päähän yhdeksäntenä olevasta TPV:sta.
 
MYPA pelaa seuraavan kerran lauantaina 14.9., jolloin vieraaksi KSOY Stadionille tulee MuSa.