MYPA nousi voittoon ja varmisti sarjapaikkansa

MYPA nousi voittoon ja varmisti sarjapaikkansa

MYPA nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2-voittoon perjantaina TPV:tä vastaan.
 
Voitolla MYPA varmisti sarjapaikkansa Ykkösessä ensi kaudelle ja TPV puolestaan tippuu Kakkoseen.
 
MYPA aloitti pelin vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. Heti ensimmäisellä minuutilla Samuel Lindeman pääsi laukomaan, mutta TPV:n maalivahti torjui. 3. minuutilla Maksim Gussev pääsi kokeilemaan maalintekoa hyvästä paikasta, mutta maalivahti venyi taas torjuntaan.
 
MYPA painosti, mutta TPV iski ottelun avausosuman. 26. minuutilla Mika Ahonen keskitti matalan pallon maalin edustalle ja Mauro Severino tuikkasi pelivälineen MYPA:n maaliin. 
 
31. minuutilla Gussev pääsi läpiajoon ja hänet kaadettiin takaapäin. Yleisö vaati vapaapotkua, mutta turhaan.
 
34. minuutilla kotiyleisö sai lumisateen lisäksi kylmää fiilistä, kun Ahonen ampui pallon voimalla ylähirren kautta MYPA:n maaliin ja vieraat 2-0-johtoon.
 
MYPA aloitti vimmatun takaa-ajon ja sai tärkeän kavennusmaalin aikaan juuri ennen taukovihellystä. 45. minuutilla MYPA hyökkäsi nopeasti ja Gussev pelattiin etenemään vasemmalta. Hän eteni boxiin, jolloin TPV:n maalivahtikin lähti vastaan, Gussev kääntyi ja pommitti pallon TPV:n verkkoon.
 
Toisella puoliajalla MYPA jatkoi painostusta ja tasoitusmaalin hakua. 68. minuutilla TPV:n Joonas Rantala otti toisen varoituksen ja poistui suihkutiloihin. Siitä seuranneesta vapaapotkusta pallo saatiin toimitettua TPV:n maaliin, mutta avustava liputti tilanteessa paitsiota.
 
MYPA sai lisää virtaa päästyään pelaamaan miesylivoimalla ja vyörytti hyökkäyksiä TPV:n maalille. Ratkaisijaksi nousi lopulta toppari Johannes Kytilä, joka ampui upealla kaukovedolla pelin tasoihin 83. minuutilla ja puski 3-2-voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä, kun pelikellossa pyöri jo 94. peliminuutti. Voittomaali syntyi vapaapotkusta, jonka antoi Tomi Saarelma. Saarelma keskitti etutolpalle ja Kytilä puski kauniisti pallon vasempaan yläkulmaan.