MyPa päätti kautensa voitokkaasti kaatamalla KJP:n

MyPa päätti kautensa voitokkaasti kaatamalla KJP:n

Joona Martikainen MyPa - KJP ottelussa kesäkuussa. Mia Kujala

Kolmosen kausi 2022 päätettiin Kouvolassa paikallisotteluun MyPan ja KJP:n välillä syksyisessä auringonpaisteessa

MyPalla oli kalavelkoja maksettavana KJP:lle, sillä joukkueiden kesäinen kohtaaminen Saviniemessä päättyi KJP:n katkeraan 2–1-voittoon. Tällä kertaa MyPa oli joukkueista parempi voittaen selvin numeroin 4-1.

MyPan maalissa Kouvolan keskuskentällä pelasi tuttuun tapaan Joel Peltola. Puolustuslinjan muodostivat vasemmalta Joona Martikainen, toppareina Veetit Karppanen ja Laiho sekä oikealla Juhani Rauos. Keskikentän pohjalla pelasivat Vili Toppinen ja pitkästä aikaa Niko Roitto, ylemmällä oksalla vasemmalla Panu Pykäläinen, kymppipaikalla Elias Oijusluoma ja oikealla Olli Mäkelä sekä kärjessä Sasu Hernesniemi.

Ottelun alku oli hermostunutta varsinkin MyPalta, mutta kun MyPa sai kolmannella minuutilla ensimmäisen kunnon hyökkäyksen, pallo pomppi heti KJP:n maaliin. Vasen laitapakki Martikainen nousi röyhkeästi laidalta rangaistusalueelle ja laittoi pallon yläriman kautta häkkiin. Maali oli hyvän kauden pelanneelle Martikaiselle kauden ensimmäinen. Reilua minuuttia myöhemmin MyPa hyökkäsi vauhdilla ja hienon kuvion päätteeksi Hernesniemi upotti pallon jo toisen kerran KJP:n verkkoon, vaikka peliä oli pelattu vasta viitisen minuuttia. 2–0 MyPalle.

Ensimmäinen puolituntinen kokonaisuutena oli KJP:n hallintaa, mutta paikkoja se ei juurikaan saanut MyPan puolustaessa hienosti muun muuassa useita kulmapotkuja ja muutamia vapareita vaaralliselta sektorilta. KJP:n parhaat tilanteet tulivat peräkkäin 15 minuutin pelin jälkeen, jolloin KJP puski pallon ensin ylärimaan ja heti perään kulmapotkusta Peltola joutui venymään pallon eteen oikeaan alakulmaan.

MyPa väläytteli ensimmäisellä jaksolla useilla vastahyökkäyksillään. Vartin pelin jälkeen Pykäläinen pelasi pallon rangaistusalueelle Hernesniemelle, joka yritti epäitsekkäästi syöttää oikealle avopaikkaan Mäkelälle, mutta KJP:n puolustaja pelasti viime hetkellä varman maalin. Kun peliä oli pelattu puolisen tuntia, MyPa sai hiukan hallintaa. Hernesniemi pelattiin laukaisupaikkaan, mutta KJP:n konkarimaalivahti Ville Iiskola venyi pallon eteen pystymättä kuitenkaan liimaamaan palloa käsiinsä. Pallo päätyi Oijusluomalle, jolla oli helppo työ viimeistellä MyPan 3–0 maali.

Ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli vähän tasaisempaa hallinnan suhteen, sillä kolmas maali omiin taisi jo masentaa KJP:tä. Joukkue ei kyennyt enää ottamaan aloitteita omiin käsiinsä. Lisäharmia KJP:lle toi kokeneen Miikka Äijön vaihtaminen pois kentältä. Puoliajan lopulla Hernesniemi pääsi puolittain läpi, mutta Iiskola torjui varmasti. Hetkeä myöhemmin MyPan vaparispesialisti Oijusluoma pääsi kokeilemaan reilusta 30 metristä, mutta osui tällä kertaa vain muuriin. Juuri ennen taukoa Hernesniemi keskitti rankkarialueen vasemmalta laidalta, mutta Mäkelän laukaus kimposi tolpasta ulos.

Toinen jakso ei ollut ensimmäisen kaltaista ilotulitusta, mitä varmasti selitti selkeähköt 3–0 lukemat. Vaikka KJP sai jakson alussa useita erikoistilanteita kohtuullisen vaarallisilta alueilta, tekopaikat loistivat poissaolollaan MyPan esittäessä hienoja otteita omassa päässään. KJP:n synkkä ilta synkkeni entisestään, kun luottovahti Iiskola liukastui purkaessaan palloa ja joutui jättämään kentän. Tilalle tuli 18-vuotissyntymäpäiviään tänään juhlinut Riiko Martiskainen.

Hiukan ennen tunnin täyttymistä MyPa sai puoliajan ensimmäisen tilanteen poikasensa, kun Pykäläisen paikalle 53. minuutilla vaihdettu vikkeläkinttuinen Daniel Kaiga kaadettiin varoituksen arvoisesti hänen rynnistäessään mahdollisesti jopa läpiajoon. MyPa teki neljännen maalinsa, kun peliä oli pelattu 70 minuuttia. Hernesniemi vapautti Mäkelän oikelta laidalta ja tämä laittoi pallon komeasti KJP:n Martiskaisen ohi takaylänurkkaan.

81. minuutilla KJP:n nopea hyökkäys oikealta näytti jo päätyvän MyPan maaliin, mutta kimmokkeita ottanut pallo meni niukasti ohi maalin. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Mäkelä keskitti oikealta ja vaihdosta kentälle tullut Preston Marshall laittoi pallon viidennen kerran KJP:n maaliin, mutta linjatuomari oli hereillä ja liputti maalin paitsioksi. Seuraavaksi torjuntatehtäviin joutui taas MyPan Peltola samalla, kun MyPan faniporukka lauloi valmentaja Jyrki Saarelan nimeä.

Viimeisillä minuuteilla KJP sai hieman painetta. Harmittavien pomppujen jälkeen pallo päätyi KJP:n Niko Nakarille, joka kaadettiin rankkarin arvoisesti. Nakari teki pilkusta 4–1 maalin, mutta se oli laiha lohtu KJP:lle.

Varoituksia MyPan 4–1-voittoon päättyneessä paikallisottelussa jaettiin kolme KJP:n ja kaksi MyPan pelaajille. Lisäksi KJP:n penkillä kuohahteli kahden varoituksen arvoisesti. Yleisöä paikallisottelussa oli mukavat 402.

Joona Martikainen iloitsi MyPan pelin sujumisesta tärkeässä pelissä: ” Kyllä se peli oli hyvin hallussa. Vastustajan tilanteet tulivat oikeastaan vain erikoistilanteista, mitä annettiin hieman liian helposti. Kausi on hyvä päättää lopettaa voittoon. Oma maali oli tosiaan kauden ensimmäinen ja tuli hyvässä paikassa. Maalissa tarvittiin vähän onnea ja taitoa. Hyvä tunne kokonaisuudessaan”.