MYPA puristi pisteen Kajaanista

MYPA puristi pisteen Kajaanista

MYPA nousi ottelun lopussa 2-2-tasapeliin AC Kajaania vastaan lauantaisessa Ykkösen kamppailussa. 
 
Ottelun ensimmäinen tekopaikka siunaantui MYPA:lle. Anttoni Huttunen pääsi laukomaan vapaapotkusta kohti etualakulmaa, mutta AC Kajaanin maalivahti sai näppinsä väliin. Kotijoukkueen ensimmäinen tekopaikka syntyi 5. minuutilla. Brite Andoh laukoi tulisesti, mutta Tomas Turunen venyi torjuntaan.
 
MYPA:lla oli ensimmäisen puoliajan puolivälissä hyvä vaihe. Huttunen keskitti ensin maalin edustalle vaarallisen pallon, jonka AC Kajaanin puolustus pääsi kuitenkin siivoamaan viime hetkessä. 25. minuutilla Rony Huhtala pääsi laukomaan. Puolustaja blokkasi laukauksen, Jussi-Pekka Rämä pääsi palloon ja laukoi kohti alakulmaa. Maalivahti venyi kuitenkin torjuntaan.
 
Viisi minuuttia myöhemmin oli kotijoukkueella tilaisuudet mennä johtoon. 30. minuutilla Brite Andoh pääsi laukomaan aivan avopaikasta, mutta veti yli. Seuraavassa hyökkäyksessä Lawson Bekui ampui hyvästä paikasta niin ikää yli MYPA:n maalin.
 
38. minuutilla Huttunen pääsi maalipaikalle, mutta kotijoukkueen maalivahti oli jälleen terävänä ja torjui. 44. minuutilla Huttunen viimein vei pidemmän korren kajaanilaismaalivahdista. Huttunen eteni vasemmalta boxiin ja kohti AC Kajaanin maalia tulittaen pallon vastustamattomasti etuyläkulmasta sisään.
 
MYPA ei kuitenkaan ehtinyt kauaa johtoasemasta nauttia, kun Lawson Bekui murtautui heti seuraavassa hyökkäyksessä MYPA:n boxiin ja laukoi tarkalla vedolla alakulmaan pelin 1-1:een.
 
Sama mies pääsi pahantekoon heti toisen puoliajan alkuminuuteilla. 49. minuutilla AC Kajaani hyökkäsi oikealta ja keskitti kovan matalan pallon maalin edustalle. Bekui pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä kotijoukkueen 2-1-johtolukemat.
 
MYPA aloitti kirinsä ja hakemaan vimmatusti tasoitusta. 56. minuutilla Huhtalalla oli tilaisuus maalintekoon, mutta puolustaja pääsi blokkaamaan laukauksen. 62. minuutilla Huttusella oli hyvä vetopaikka, mutta laukaus livahti ohitse. 69. minuutilla Huttunen keskitti maalille ja Huhtala pääsi erinomaiseen puskupaikkaan. Sekin yritys livahti ikävä kyllä ohi maalin. 76. minuutilla Rämä laukoi kohti alakulmaa, mutta maalivahti venyi pallon tielle.
 
MYPA:n hakiessa tasoitusta, pääsi kotijoukkue ajoittain iskemään. 76. minuutilla oli yksi ottelun ratkaisuhetkiä, kun Turunen torjui uskomattomasti Andohin yrityksen aivan maalin edustalta. Kolmas maali olisi ollut ehkä ratkaiseva naula MYPA:n arkkuun, mutta sitä ei tullut ja takaa-ajo jatkui.
 
80. minuutilla se palkinto viimein tuli. Nuutti Laaksonen keskitti takatolpalle ja Tomi Saarelma pisti suoraan pallon Kajaanin verkkoon.
 
Tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta. Molemmat hakivat vimmatusti ottelun lopussa voittomaalia ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin 2-2-tuloksella.