MyPa sai revanssin HJS:stä harjoitusottelussa

MyPa sai revanssin HJS:stä harjoitusottelussa

MyPa vei Lehtomäen tekonurmella voiton 1-0 (0-0) Hämeenlinnan Jalkapalloseurasta, joka voitti MyPan Hämeenlinnassa reilu kuukausi sitten.

Ensimmäisellä vartilla MyPalla oli useampi tilanteenpoikanen. Ensin Joakim Joutjärvi pääsi kokeilemaan rankkarialueen ulkopuolelta, mistä seurauksena torjunta maalin yli ja kulmapotku. Joutjärven antamasta kulmapotkusta päästiin vielä puskemaan, mutta ohi.

Pari minuuttia myöhemmin MyPa oli päästä läpi useammalla pelaajalla, mutta ratkaiseva syöttö meni hieman leveäksi. Hetkeä myöhemmin Niko Ritola pääsi kokeilemaan saksipotkua kulmapotkun jälkeen, mutta hyvä yritys meni maalin ohi.

Jakson edetessä peli tasoittui, mutta Eetu Kangaskolkka MyPan maalissa pääsi varsin helpolla.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Otto Haimi pääsi kokeilemaan pienehköstä kulmasta Daniel Kaigan keskityksen jälkeen, mutta HJS-vahti esti maalin.

Toista jaksoa oli pelattu vain reilu minuutti, kun Väinö Hietala pääsi keskittämään vasemmalta ja Hassel siirsi rankkarialueella viereen Joutjärvelle, joka latasi MyPan 1-0 -johtoon.

Toisen jakson edestessä pallonhallinta siirtyi enemmän HJS:lle, mutta vaarallisia paikkoja se ei juurikaan saanut MyPa-puolustuksen blokkailtua vetoja ja Kangaskolkan hoidellessa ilmapalloja. Parhaat paikat syntyivät vastahyökkäyksistä HJS:n päätyyn mm. vasemmalla laidalla hyökänneen Hietalan ja keskikentällä pelanneen Joutjärven avustuksella.

Viimeisen kympin alettua HJS sai luotua kenties parhaan paikkansa vaparista reilusta 20 metristä, mutta Kangaskolkka peitti tekopaikkaan päässeen hyökkääjän mahdollisuudet sen verran hyvin, että veto meni sivuverkkoihin. Vaikka HJS sai luotua lopussa painetta MyPan rankkarialueen tuntumaan, MyPa kesti ja otti voiton. Tästä on hyvä jatkaa.

MyPan päävalmentaja Mika Pasanen oli tyytyväinen ottelun jälkeen: "Kokonaisuutta kun katsoo, niin ansaittiin voitto tänään kovan työnteon kautta. Meillä oli enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja kuin vastustajalla. Puolustettiin joukkueena hyvin koko pelin ajan ja pelaajat toteuttivat sovittuja asioita kentällä."

"Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja sai sellaisen 10 minuutin pallonhallintajakson, kun oltiin pallon kanssa hieman huolimattomia ja jouduttiin puolustamaan tiiviinä, mikä hoidettiin hyvin. Pelin lopussa tuli vielä painetta omaan päätyyn, mutta hyvin sekin hoidettiin. Muuten peli oli meillä hallinnassa."

HJS on talven ensimmäinen Kakkosessa pelaava vastustaja, jonka MyPa voitti harjoitusotteluissa, vaikka tiukkoja pelejä on ollut jo muutama ja voitto olisi voinut irrota aiemminkin. Lopputulos ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, varsinkaan harjoitusotteluissa.

"Voittoa haetaan ilman muuta jokaisessa pelissä. Tärkeintä on kuitenkin kehittää meidän pelin rakennetta pelin eri vaiheissa," Pasanen kertoo.

"Joukkueen pelaaminen on kehittynyt valtavasti verrattuna siihen, mitä esimerkiksi viimeksi pelattiin vastakkain Hämeenlinnassa. Treenikentällä täytyy laittaa kaikki likoon joka päivä, jotta saamme vietyä meidän pelillistä prosessia eteenpäin koko ajan."