MyPa taipui NJS:lle alivoimalla

MyPa taipui NJS:lle alivoimalla

NJS oli kotikentällään parempi lukemin 3-1 pelattuaan yli puolet ottelusta ylivoimalla.

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia NJS hallitsi palloa suvereenisti, mutta se pyöritteli palloa pääasiassa MyPan muodon ulkopuolella. MyPa-vahti Eetu Kangaskolkka joutui kuitenkin pariin torjuntaan ensimmäisellä kympillä, mutta ei hirveän vaikeisiin sellaisiin.

Puolen tunnin kohdalla NJS iski vastahyökkäyksestä kesken MyPan ensimmäisen vähän pidemmän pallonhallintajakson. MyPan kulmapotkun jälkeen Mehmet Özel pääsi karkuun, harhautti hänet kiinni juosseen Jasper Kostianin ulos ja sijoitti pallon tyylikkäästi ohi vastaantulleen Kangaskolkan. 1-0 NJS:lle.

Tasoitus oli lähellä heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Jari Hassel laukoi tolppaan. Pian tämän jälkeen asetelmat kääntyivät vahvasti NJS:n suuntaan, kun Joakim Joutjärvi ajettiin ulos toisen keltaisen kortin myötä.

"Kohtuuttoman kova tuomio se punainen kortti oli pelin luonteeseen nähden," totesi MyPan päävalmentaja Mika Pasanen ottelun jälkeen.

Muutama minuutti ennen taukoa alivoimainen MyPa sai jakson parhaan paikkansa, kun Niklas Rautomäki keskitti oikealta ja Jari Hassel pääsi puskemaan aivan vapaasti, mutta tällä kertaa ohi maalin.

Toinen jakso oli luonnollisesti haastava, koska vastustajalla oli ylivoima, mutta viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana MyPa rakensi hyviä tilanteita. Ensin Rautomäen vasemmalta, aivan päätyrajan tuntumasta annettu keskitys aiheutti hämminkiä NJS:n maalilla ja lopulta tasoitusmaalin edessä oli vain takatolppa.

Hetkeä myöhemmin Eelis Silvo sai tilaisuuden tasoittaa ottelu. Oikealta lähteneen keskityksen ja Daniel Kaigan jätön jälkeen takanurkalle noussut Silvo laukoi kuitenkin päin maalivahti Otso Knuuttilaa.

NJS:n vaihtomies Tomi Grönthal ratkaisi ottelun viimeisellä kympillä rankkarista ja seuraavasta hyökkäyksestä Grönthal teki toisenkin, joten 3-0 -lukemissa ja ylivoimalla pelanneen NJS:n asema näytti erittäin hyvältä.

Kaikesta huolimatta MyPa taisteli loppuun saakka ja saikin loppuhetkillä aikaiseksi kavennuksen, käytännössä ilmaisen sellaisen. NJS:n puolustus haparoi ja vaihdosta peliin tullut Väinö Hietala pääsi läpiajosta kaventamaan loppunumeroiksi 3-1. Rohkeasti alivoimallakin pelannut MyPa koki näin kauden ensimmäisen tappionsa Kakkosessa.